Najdi forum

morje Italija

Poleti si želimo iti na morje nekje v Italiji. Predvsem me zanima ta del, ki je zelo blizu slovenske meje. Najraje bi imela najem kakšnega apartmaja ali mobilne hiške v kakšnem turističnem naselju. Zanima me, če ima kdo kakšne dobra priporočila in slike, pa seveda, da ni prehudo drago.

Jaz ti odsvetujem to obalo razen če res hočeš tja. Obala je dolgočasna in pusta, sama mivka, poleti gužva, vse moraš plačati (ležalniki, marela…).
Če pa misliš kombinirati z izleti in ogledi zgodovinskih mest pa je to super ideja za počitnice. Italija je prekrasna.
Meni osebno se bolj dopade zahodna italijanska obala, strmine, zalivčki,….

V bližini Slovenije je meni bil najbolj všeč Lignano, sem pa vedno samo potovala skozi nikoli te počitnice niso bile ležanje na plaži, sem avanturističen tip. 🙂 Najbolj znano letovišče pa mislim da je na tej obali Riccone pri Riminiju.

Meni je bil bolj kot Lignano všeč Bibione, sicer je čisto podoben štos, ne vem, zakaj mi Bibione deluje bolj prijazno. Bibione je zelo lepo urejen, ob obali je par km sprehajalna pot in tudi kolesarska steza, pa seveda fajn izhodišče za kakšne izlete naokoli.
Apartmajev in mobilnih hišk najdeš na netu kolikor hočeš, so tudi kampi s hiškami.
Obala je res mivkasta, ampak odvisno, kaj od morja pričakuješ. Ležalnike in marele imaš ponekod vključene v ceno namestitve, jaz sem bila sicer v hotelu, mogoče je tudi pri apartmajih, na to velja bit pozoren, ker za sproti plačevat res ni poceni. Seveda imaš pa lahko svoj ležalnik in marelo.
Jaz sicer na splošno nisem pristaš ležanja na plaži nikjer, 3 dni tule je bilo pa prav luštno.

Pozdravljeni, a mogoče vete kakšna je cena za senčnik in 2 ležalnika na plaži v lignanu?

lp

Evo, tkole se najhitreje najde 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close