Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Morje – hrana???

Morje – hrana???

Mene pa zanima – ali mogoče kdo ve kaj o tem kako je letos s prenašanjem hrane čez hrvaško mejo? Gremo namreč na morje z majhnimi otroki in bi nekaj hrane valda nesli zraven. A mi lahko kdo kaj več o tem pove ali vsaj pove na koga naj se obrnem za podrobnejše informacije?

Hvala vnaprej

na iskalnik

Jaz ti lahko povem le to, da je na Hrvaškem toliko trgovskih centrov, da vse že nekaj let kupimo tam. S sabo vzamemo le oblačila.

Sicer pa rada šopingiram v Zadru in kupim tam velikokrat tudi obutev in oblačila, redno pa hrano in kozmetiko za dopust.

S prenašanjem hrane čez mejo je pa itak tako, kot je bilo vedno. Nikoli nisi smel neomejeno prenašati čez mejo vsega kar povprek, tudi čez avstrijsko mejo ne.

Nala hvala. Me pa zanima nekaj: kakšne so cene v Zadru npr.? Se bojim, da bomo po nepotrebnem ful veliko zapravili. JE dražje kot pri nas?

Hvala in lep dan

Točno tako, kot pravi nala:)

Tudi jaz kupujem hrano spodaj, prav nič ji ne manjka, v Mercatorju itak lahko kupuješ tudi na Piko.

Priznam, nesem pa zraven hrane in pijače za prvi dan, da ni potrebno takoj letet v trgovino, kaj več pa res ne.

Drugače pa to urejajo carisnki predpisi in jih najdeš tule http://www.carina.hr/

Hrana je na HR v povprečju dražja, najbolj pijača in sadje.

Kar se tiče pijače, se da tudi na Hrvaškem najti poceni vodo in sirupe, sadje se pa itak pokvari. Če ne kupujete ravno v tistih trgovinicah zraven morja,ki imajo nabite cene, verjetno ne boste na nekem velikem minusu.

Mi vedno vzamemo hrane samo za prve dva dni, da ni treba takoj v šoping. Pa imamo tud majhne otroke. Edina stvar, ki jo res nesem na zalogo (za ves čas dopusta) je adaptirano mleko, ker se mi je že zgodilo, da našega niso imeli. Pa plenice. Ker naša beba uporablja Mullerjeve in Mullerja na naši destinaciji ni.

Ne vem niti, kakšne so cene pri nas, ker pač kupim, kar rabim.
Kupujemo pa v Mercatorju v Zadru. Tudi Spar je tam, nasproti Mercatorja.
Meni je udobneje le spakirat cunje in odklopit, potem pač kupit, če česa zmanjka. Pa še v avto ni treba basat kot da se selimo.
Uživajte na dopustu.

Meni je pa ravno to ena najboljših stvari na dopustu, da mi ni treba v trgovino. Četudi imam zato malo več dela s pakiranjem hrane….:-). Sem pa lani slišala, od tistih, ki so hodili bolj južno in šli čez Neum, da je tam mnogo mnogo ceneje kot na Hrvaškem in so se vsi tam ustavljali in nabavljali.

Jaz tudi ne kompliciram zaradi hhrane.Vzamem le domača jajca.

Večerjamo vedno zunaj. Zajtrk je kaj mlečnega + pecivo. Opoldan pa kakšne frtaje z sirom, čebulo, šunko. Ja pa mineštra ne sme manjkati.

Drugače sem pa na dopustu in hočem imeti kaj od tega. Se pravi, da se spočijem tudi jaz

Mene pa zanima če kdo ve ali je kje na Krku Mercator ali Špar? Bom v okolici Malinske,pa lani nisem zasledila. Sem bla v enem večjem marketu,kjer so cene ubijalske.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close