Morje 2017
Zdravo!
Sva mlad par, ki se prvič skupaj odpravlja na morje. Oba sva študenta, tako, da se v denarju ravno ne kopava, tako, da vse drugo kot Hrvaška odpade. Težava je, ker nobeden od naju ni veliko hodil na morje kot otrok (mi smo imeli raje zimo in je bil letni dopust smučanje, pri njem so potovsli v bolj eksotične dežele) in zato Hrvaške nič ne poznava. Prej se nisva nič menila ker nisva vedela, da bova lahko oba hkrati dobila 1 teden dopusta, zdaj pa se je tako obrnilo in načrtujeva dopust začetek seprembra. Hotela si ne moreva privoščiti, zato s želiva apartma z najmanj 3 zvezdicami, cena pa naj nekako ne bi presegala 50, 60 evrov na noč. Nisva žurerja, a bi zvečer rada šla na pijačo oz. večerjo v mesto, zato nama je pomembna bližina mesta. Ni potrebno, da je apartma dobesedno na plaži (čeprav bi bilo to zelo dobrodošlo), a naj nekako ne bo oddaljen več kot 1 km. Sva že gledala različne apartmaje, a me moti, ker skoraj nikjer ne piše, koliko je dejansko oddaljen od plaže kakšna je… Najraje bi slišala vaše izkušnje, zato vas vljudno prosim, da mi priporočite kakšen apartma s katerim ste zadovoljni.
Zanimajo me tudi vaše izkušnje z morjem Septembra. Je takrat že zelo mrzlo morje? Ali so domačini res neprijazni in vsega naveličani? Kaj pa vreme? Je veliko tveganj, da bo dež? Se iz tega vidika splača bolj oditi v notranjosti ali je enako dobro takoj čez mejo npr. v Umagu?
Hvala za vsak komentar!
Midva sva par v srednjih letih in že leta kampirava. S šotorom. Junija in septembra, nikoli v glavni sezoni. September zna bit prav krasen, ni gneče, če imaš srečo, dobiš kako krasno parcelo z razgledom na morje, cene so nižje, vreme načeloma še lepo, morje toplo … Edina slaba stran septembrskega kampiranja so kratki dnevi. Tako da vama vsekakor bolj priporočam kamp kot pa apartma. Najdeš si fajn prostorček, če ne v prvem kampu, kjer se ustaviš, pa v drugem ali tretjem, blizu imaš morje, cel dan si lahko zunaj … Pa nobenih rezervacij vnaprej ne potrebuješ.
Kampov je na hrvaški obali ogromno, večinoma so zelo lepo urejeni, čisti, ljudje prijazni, tudi še v septembru. Meni je zelo všeč na otokih, Krk, Cres, Lošinj, Pag, pa tudi v Istri ni slabo. Če se vama da dlje vozit, pa seveda Dalmacija, kjer je mogoče še manj možnosti, da te ujame kakšno slabo vreme.
V glavnem so vsi avtokampi na spletu, si jih lahko ogledaš, lokacijo, fotografije, cene, ocene gostov … Fajn spletna stran je avtokampi.si. Pa https://sl.camping.info/, http://www.camping.hr/hr/hrvatski-kampovi (bodi pozorna na mini kampe, kjer zna biti dosti bolj prijetno kot v kakšnih velikih za nekaj tisoč ljudi).
Upam, da bosta imela lep dopust in se bosta navdušila nad kampiranjem.
Lahko ti priporočam app. za tri osebe, klima, pogled na celoten Pašmanski kanal, prijazni domačini,
odaljenost od morja 60 m., od urejene plaže z mivko v morju 75 m., bife ob plaži, do mesta z restavracijami 1200 m.. Vse skupaj je na otoku Pašman, v kraju Ugriniči, to je 1200 m. od Tkona, cena ne bo presegala okoli 40€. Pokljiči, ob pogovoru ter točno določenemu terminu se tudi za ceno dogovorimo. Info; 031 379 329 Božo
Forum je zaprt za komentiranje.