Morda tema za začetek, da ne bom jaz pameten, KAJ PRAVZAPRAV POTAPLJANJE JE?
Peter tvoj nagovor vsem potapljačem in tistim, ki bi to radi bili.
ZA začetek seveda.
primož
Zdravo Primož, to je bilo pa hitro. Od ideje do potapljaškega foruma.
Naj najprej pozdravim vse ljubitelje potapljanja in vaše bralce in poskusim odgovoriti na tvoje vprašanje.
Breztežnost, lebdenje kot v vesolju, sproščujoči zvoki mehurčkov, svet tišine, počasno gibanje po 3D prostoru, odkrivanje neraziskanega podvodnega sveta, opazovanje življenja, sprostitev …
… nekaj, česar ne smeš zamuditi in moraš vsaj enkrat poskusiti. Te enkratne občutke in doživetja se težko opiše.
Zadovoljen z odgovorom?
veš,da sem jaz zadovoljen, drugače ne bi šel v potapljanje in tečaje. je pa res, da moraš kar nekaj vedeti, da se lahko res varno potapljaš, seveda če greš z mojstrom zgleda vse zelo enostavno, podvodni svet je pa resnično čudovit. če se samo tistih Somov, krapov, ščuk spomnim, ki so plavale okoli naju na Bledu, tega pač ne moreš pozabiti.
No, če pa ima še kdo izkušnje pa jih lahko tudi deli z nami.
primož
Potapljanje je zelo varen šport, seveda pa je, kot si omenil, potrebno veliko teoretičnega in predvsem praktičnega znanja.
Vsi se moramo to dobro zavedati, tako začetniki kot profesionalci.
Vsem, ki še niste pokukali v podvodni svet, pa vas mika, ali pa tisti, ki to počnete kot samouki, vam svetujem, da tega ne počnete sami. Lahko se oglasite pri nas na spoznavnem potopu v bazenu, jezeru ali morju, kjer boste spoznali osnovne tehnike in veščine ter uživali v kontroliranem sprehodu pod vodo. Naslednji korak je šele vaša odločitev o tečaju oziroma želji po novem znanju in dogodivščinah. Ste bili tudi pri vožnji z avtom samouki in se peljali po mestnih ulicah? Kako lažje in varneje je, če vam nekdo pokaže, kaj in kako.
V sredo 30.7.08 gremo ponovno na Bled in Primož ter ostali bralci se nam lahko pridružite. Ne bomo vam dajali obljube, kaj vse bomo videli pod vodo, vendar ne boste razočarani. Veselo bo.
Lep pozdrav Primož in ostali
Preprosto vprašanje zahteva preprost odgovor: potapljanje je način življenja. Občutek ko nisi odvisen od skoraj ničesar (razen svojega sopotapljača:) ), občutek prostega gibanja v breztežnem prostoru, svetu brez mobitelov in tečnih šefov…stvar ki bi jo moral poskusiti vsak.
aleš
Forum je zaprt za komentiranje.