moravske toplice
Ja, bili smo predlani in lani za novembrske počitnice. Predlani smo bili tako navdušeni, da smo šli naslednje leto. Vendar smo pa lansko leto bili čisto razočarani. Obe leti smo bili v h. Vivat, ki je seveda bil najbolj ugoden. Prvo leto je bilo vse o.k. in smo se hodili kopati v terme 3000, ki je oddaljeno od hotela Vivat cca 300m. Same terme 3000 so super, čeprav je res gužva, vendar nas to ne moti. Lansko leto pa smo se kopali v novem bazenskem kompleksu hotela Vivat.Lep kompleks, vendar Od prvega leta se je osebje 100% poslabšalo, skrajno neprijazni, hrana nič kaj okusna in malo izbire. Naj opišem prizor, ki ga imam še danes pred očmi in ga ne bom nikoli pozabila:na bazenih nudijo tudi nekaj hrane, pa ker je imel kuhar pokrite posode z hrano, se samo stegnila roko, da pokukam kaj je za pojest, ker čez pokrovko ne vidiš kaj je notri. Še dotaknila se nisem pokrovke pa mi osorno reče: PRSTE STRAN. Lepo prosim, a je to kakško obnašanje, saj nisem mula pri petnajstih letih, ampak imam 35 let!?
V Vivatu me sigurno ne vidijo več.
Priporočam ti, da v kolikor greš v MOravske pojdi v h. Termal ali h. Ajda, kajt same terme 3000 so res super.
Mi tudi gremo letos za novemberske počitnice verjetno v Olimije.
V moravskih blizu hotela Vivat smo z familijo šli na kosilo.Ne boste verjeli, jedli smo meni, ki so ga takrat nudili za kosilo in za to kosilo porabili cele 3ure. Ko smo želeli račun in rekli naj z njim pohitijo, ker je natakarca tega nosila več kot 15 minut, je dejala: ja saj ste na dopust! Smo res na dopustu, vendar ne želimo pri njih porabiti pol dneva. Tako nas tu ne vidijo več, prav tako pa tudi ne v Vivatu- prevelika osornost osebja.
Moje izkušnje z Moravci so bolj slabe. Savna mi ni bila všeč, higiena v bazenskem kompleksu pa porazna, da o gneči sploh ne govorim. Kot swarovski pa moram pa pohvaliti terme Palace v Portorožu. Če želiš dobre savne jih boš tam gotovo našla, v bazenih ni gneče, hrana v hotelu (Apollo) zelo dobra. Od nasaž dobiš praktično vse, od Ajurvede dalje. Kar pa se prijaznosti osebja tiče, lehko rečem le, da je na visokem nivoju.
V moravski toplicah v hotelih ajda in termal so naju ko so ugotovili da sva slovenca med samimi avstrijskimi in nemskimi upokojenci, obravnavali kot dva cigana.. Tko da sva s fantom zelo razocarana.. osebje je neprijazno.. poleg tega je parkirišče nezavarovano, lani so nama na avtu okradli rat kape.. tako da naju tam ne bodo vvideli vec.. SRAMOTA!!!
pozdravljeni. res je žal tako,še v svoji državi bi bilo bolje da si tujec…ja sramota:( in zakaj? ja ker tujci pri nas zapravijo več denarja,pustijo lepe napitnine,…skratka imajo bolj polne denarnice in tudi zato se vodstvo hotelov,term… v prvi vrsti ozira samo na njih,nas pa le tako na hitro ošinijo z pogledom in rešijo na hitro…. žalostno a resnično…drugače pa ni vsepovodi tako,ali pa odvisno od zaposlenih…mi hodimo že dalj časa v moravske toplice pri mali nedelji,in vam povem da še tam nismo imeli slabega stika z zaposlenimi,prav lepo so se obnašali…drugače pa se ne pustim zafrkavati,jim jasno in glasno povem kaj jim gre,potem pa vsi nekaj mutijo sem ter tja…slovenci smo v vseh pogledih premili in se ne borimo za svoje pravice ampak le v sebi im med svojimi ljudmi povemo svoje občutke…no toliko od mene..lp
Če ne naletim na ustrezen odnos, kjerkoli, ne samo v Sloveniji, pač tja ne grem več. Simpl. Da bi se pregovarjala in komurkoli razlagala, kar mu gre in si kvarila dopust – zakaj že?
Moram pa reči, da sem prevandrala že ene pol Evrope, pa takšne neprijaznosti, kot sem jo doživela v Sloveniji (stari Palace v Portorožu še pred leti in Convent v Ankaranu), nisem doživela nikjer drugje. K sreči je šlo obakrat samo za vikend. Ampak me tam ne bodo več videli. In če bi vsi tako ravnali, bi se morda kakšen turistični delavec le vprašal, zakaj ni obiska …
halo ne grem vec
Jaz pravim da se zaposlenci v hotelih drzijo malo nazaj ko opravljajo z tujci kar bi bilo brez smisla napram domacinom, vse je bolj po domace.Meni osebno se to dopade v manjsih dozah.Ce je pa prevec grem pa kam drugam drugic. Toda nikdar se ne skregaj z osebjem ko si se sredi dopusta pri njih.To je isto ce se pritozis, da snicelj ni prav pecen in ga posljes nazaj sefu, da ti ga zamena.In nikdar se ne skregaj s sosedom.Mascuj se takrat in na nacin ki ne skoduje tebi, drugace nima smisla. No ja to, poleg drugega, sem se naucil v tujini, cista hinavscina. U redu ej!?
Lp Brit
Očitno ste še premalo hodili po svetu.Tako poniževalno do nas Slovencev kot se obnašajo v tujini naši gostinci jim še do kolen ne sežejo.Samo poglejte zaničevalen odnos Hrvatov do Slovencev, pa kljub temu masovno drvite na Hrvaško,Je pač morje in to v tujini.Potem se pa nosite po Sloveniji, da kaj si vse lahko privoščite.Pač dalmacijo.Slovenija vam je premala.Dajte se že malo zresnit.Večini je še zmeraj tujina zakon pa če drek žrete.Samo da se bahate do sosedov, da ste pač potovali v tujini.Halo.
Majhen nesporazum namrec drugje po svetu sem britanski drzavljan le v sloveniji se predstavljam za slovenca na hrvaskem pa kar jim pase.in ponavadi mi psujejo mamo pa se delam kot da ne razumem. Kaj hocem reci, da se slovenci pocutite prizadeti in tretirani ponizevalno ko ste v tujini. Ravno tu sem cital tu v teh forumih izjavo nekoga ki je bil na dopustu na grskem otoku ter pravi:” hotel mi ni bil prevec vsec ker je ful Cehov!” Negdo mu odgovori da ko so bili oni tam je bilo odlicno,ker ni bilo Cehov. In tako to gre moj dragi bralec, vsi imamo predsodke in naj tisti ki je brez greha vrze prvi kamen je rekel Jezus, ali ne?In se nekaj, od kdaj je pa Hrvaska ttujina?In njihova obala je sama skala, ce si ne polomis nog imas pa noge polne jezev. V restavracijah me se nikdar ni kelnar vprasal ce nam je dovolj prijetno, sem pa slisal pripombe glede mame velikokrat na hrvaskem.Toda ne se sekirat, danes nihce vec ne mara tujcev ni razlike kjerkoli po svetu, se strinjas?
Lp Brit
Forum je zaprt za komentiranje.