Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek moralna podpora?

moralna podpora?

Mene pa zanima, kako bi reagirale v naslednjem primeru:

Ste pred pomembno odlocitvijo in kolebate med dvema moznostima. Nekaj casa ste navdusene nad prvo, potem nad drugo, saj vse skupaj traja nekaj mesecev. Koncna odlocitev se ni padla in se vedno sta obe moznosti v igri. Ena od moznosti pomeni ostati na sedanjem delovnem mestu, druga je, logicno, oditi na drugo delovno mesto. Na obeh koncih vas hocejo in vabijo. Ko ugotovite, da vam staro delovno mesto bolj odgovarja, saj vas na novem malce vlecejo za nos, poveste za svojo odlocitev partnerju. Le-ta pa rece: pa menda ne bos naredila koraka nazaj?! Kaksen karakter pa si potem?!

Bi vas to prizadelo, kako bi na vas vplivale partnerjeve besede?

Hvala in LP

Ti kar naredi, kar tebi odgovarja!

Hvala za odgovor….ceprav kratek in jedrnat. Vendar…sem v dilemi tudi zaradi partnerjeve reakcije. Meni se zdi, da nekoga, ki ga imas rad in cenis, podpiras, pa ne glede na to, kako se odloci. Izgleda pa, da sem toliko nesamostojna in ima on tako velik vpliv name, da njegova izjava: “Kaksen karakter pa si, ce se bos tako odlocila?!”…pogojuje mojo odlocitev. Torej, iz strahu, da ne bi v njegovih oceh izpadla “cuden, slab karakter”, se bom odlocila tako, kot bo on rekel. Torej to sploh ne bo MOJA odlocitev, temvec njegova…kaksen karakter sem pa POTEM?

Ah, v tezkem polozaju sem in ce mi zna kdorkoli kaj pametnega svetovati, bom zelooo vesela.

Poleg tega me zanima, koliko od vas bi svojemu partnerju v trenutkih tezke odlocitev reklo raje takole: kakorkoli se bos odlocil-a, vedi, da sem s tabo in te podpiram.

LP

ti se ne moreš odločit, obe varianti sta ti enako dobri, možu pa je všeč samo ena varianta.
Odločitev bo prinesla posledice obema. (večjo- manjšo plačo v družini…)

če moža spoštuješ, mu boš zaupala in upoštevala njegovo mnenje, če pa hočeš iz kljubovalnosti narest po svoje boš pa tvegala spor z možem.
Če je tebi vseeno, upoštevaj možev nasvet.

Vseeno kje si v službi.

Zamenjaj partnerja.

Hvala za mnenje.

Moram pa povedati se to, da moja odlocitev nima kaksnih vecjih posledic zanj, temvec samo zame.

Placa je v obeh primerih priblizno enaka.

LP

Hvala za odgovor.

Kakorkoli ze, res imam kar nekaksen cmok v grlu, ko pomislim…ahhh….

LP

Očitno on to situacijo vidi skozi malo drugačne oči in zanj obstanek v tej stari lsužbi pomeni korak nazaj, kar pa ne pomeni, da te ne podpira, ampak kot sem že rekla, samo pomeni, da zadevo vidi in dojema drugače kot ti. Namesto da si užaljena in nesamozavsetna, ga raje vprašaj, kaj natanko je mislil s to izjavo. Mogoče ti s tem celo olajša odloćitev, ki pa je konec koncev še vedno tvoja – pa ne glede na to, kako in kaj je mislil s to izjavo.

Uh, hvala za mnenje…

Saj sem ga vprasala, kaj je s tem mislil, pa mi je dal neko primerjavo, ces, glej, to je pa tako, kot ce bi…bla bla…ni bilo podobno moji situaciji. In razumem, da ON pac tako misli. Boli me to, da ne vidi moje stiske ob dejstvu, da so me v novo sluzbo zvabili pod neko pretvezo in zdaj ugotavljam, da so me zaje*ali. In da je tista stara sluzba stokrat boljsa. Kaj zdaj? Saj vem, da odlocitev “ostati v stari sluzbi” pomeni korak nazaj. Ampak…ali naj samo zaradi nekega principa naredim korak naprej in se zaje*em?

LP

Saj v bistvu se samo sámo sebe prepričuješ – dejansko pa ž veš, kaj bi rada. Moti te le izjava tvojega partnerja … Naredi tako, da se boš sama dobro počutila!

Ja, saj…moti me le njegova izjava. Saj to sem ze v zacetku povedala, v cemu je tezava. Oziroma, vprasanje je bilo, ali bi vas taka izjava partnerja prizadela, ali ne.

In tebe ocitno ne bi.

Mene pa je. Ker ni samo povedal svojega mnenja oziroma nakazal, kako bi ON ravnal v mojem polozaju, ampak je skoraj dobesedno izjavil, da ce je moja odlocitev res taka, kot sem mu rekla, da je, v tem primeru je moj karakter slab.

In ker mi je zelo veliko do tega, da bi on dobro mislil o meni in me cenil, sem hotela svojo odlocitev prilagoditi njegovim razmisljanjem.

Ocitno to ni prav, ker potem tudi njega zavajam. Saj sem sodec po moji odlocitvi slab karakter. In on naj to ve!

Uhhh….res tezko, ampak resljivo.

LP

Mogoče mu je pa samo ušlo in res ni razmislil nič o tem kar je zinil. Je bila samo njegova prva reakcija. In sigurno mu ni vseeno zate, kje si, kako se počutiš na delovnem mestu. Mogoče se je bal, da bi se s tem ponižala v službi, da bi te imeli za manj vredno. Ne sklepaj prehitro, pogovori se z njim. Vsedi se z njim in se pogovori, povej mu kaj te teži in da te je ta njegova izjava prizadela. Povej mu vse kar ti leži na duši, saj je on tvoj partner in tudi prijatelj. In za kar se boš odločila, se daj sama. Od drugih lahko samo poberaš mnenja in predloge, ampak na koncu boš ti tista ki se boš odločila. Povej mu, da res rabiš njegovo podporo, da ti to veliko pomeni.

Želim ti veliko sreče, papap!!!

Hvala za odgovor, za pozitivne misli, za lepe zelje.

Saj..mogoce res ni tako mislil, le jaz sem se ustrasila, da sem (bom) s tako odlocitvijo izgubila precej pik pri njemu…da se bi pac pokazalo, da nisem tako nacelna, kot je morda mislil…

Pa kaj…res je najboljse, da se pogovorim z njim, kot sem se vedno do zdaj, ker ne morem biti tiho in drzati v sebi necesa, kar me mori.

Mogoce pa se oklepam stare sluzbe samo zato, ker je udobna, ker je “ze poznano zlo” proti zlu, s katerim se bo treba se spopasti.

Mogoce mi pa moj dragi na tak nacin daje brco, mislim tako, spodbudno brco, ker ve, da sem omahljiva (ali pa je to sele zdaj zvedel)….:)

No, s tvojo pomocjo sem se dokopala do neke pozitivene razlage njegove izjave 🙂

LP

Veš kaj, moški na vse gledajo drugače. Zanj je to najbrž res korak nazaj, ker moški pač ne priznajo napake, pa če si mora zaradi tega gristi ustnice. Ženske smo drugačne, poskusimo in če nam ne ustreza se vrnemo v prvotno stanje.
Kar je mene bolj zmotilo je tisto kaj si bo on mislil o tebi in da želiš, da ima dobro mnenje o tebi. Se ti zdi, da če boš delala vse po njegovem ga bo imel. Očitno tudi on da veliko na mnenje okolice.
Moje mnenje, če ima ta menjava vpliv samo nate, kot si napisala, potem se odločaj na podlagi svojega občutka in tega, kar tebi ustreza. Če je to stara služba, potem pojdi v staro službo. Tisti bullsh… o napredovanju, novih izzivih pa pozabi. Če se v službi dobro počutiš ostani. Gotovo imaš tudi tam dovolj izzivov.

Pa srečno!

z.

Ti si stvari pretehtala in se dejansko že odločila. In če so te zvabili na nek polpristanek, ti pa si jih spregledal, nisi ti pokvarjena, če se premisliš.
Kako je pa partner mislil, se še lahko pogovorita. A mislim, da ne o tvoji odločitvi, ampak o njegovem zaupanju v tvoje odločitve. Saj ni, da bi zaradi tega z njim prekinila. Je pa siv madež. In malo tvojega očitanja bo tudi pomagalo, da bo tudi on malo pomislil preden kaj zine.
Dobro, lahko ima še kakšne dodatne informacije, a naj jih pove.
Kako in zakaj je tako rekel ter tvoja reakcija na vse to se lahko poveže z njegovimi predhodnimi načini izražanja in odnosom do tebe. To pa lahko le ti narediš. Ko pa to vse narediš, potem presodi, kolikšen pomen ima sploh njegova izjava.

In naj še enkrat naj ponovim. Izgleda, da si se odločila in pri tem vztrajaj, on pa naj se zagovarja.

Ne glede v keri službi boš delala,boš delala ti in ne on.Ti boš hodila v službo,služila svoj denar,…kaj ima zdaj to s karakterjem.Ti si samo njegovo zrcalo in mogoče nima vse pošlihatno s svojim karakterjem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close