Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Montserrat – Barcelona

Montserrat – Barcelona

Pozdravljeni,

zanima me, če je kdo v lastni režiji z javnim prevozom (ne s turistično organizacijo iz Barcelone) obiskal Montserrat in kako?

Hvala.

Midva sva šla sama, brez agencije, ampak rent-a-car verjetno ne spada pod javni prevoz …

Živijo,

mislila sem na vlak. Ker pa smo trije, bi verjetno že prišel v poštev tudi rent a car. Bila bi zelo vesela kakšnih informacij o poti, do kje sta šla, saj kot sem lahko videla, je potem na samo goro narejena gondola. Avto bi rentali na licu mesta, bolj me zanima izvedba poti.

Hvala.

Mojcej, lahko poveš, kaj je tam kaj za videti in kako dalec je iz Barcelone? Gremo tudi čez prvomajske v Bcn.

LP

Erik

Mojcej, je že tolko let minilo, da poti se pa res ne spomnim 🙂

Kar se javnega prevoza tiče, je tule vse lepo razloženo (če mogoče nisi videla), mogoče najbolj udobna varianta.

Kar se pa poti z avtom tiče, ti jo lepo nariše google maps, pa še tule je nekaj napisano.

Ne vem, če midva nisva šla z avtom kar do gor, se vožnje s kako gondolo nič ne spomnim. Pa gor je blo tudi precej avtobusov.

Lepo se imejte v Barceloni, sem vam kar malo fouš 🙂

@ Mojcej

Ne vem, zakaj mi ne objavi odgovora, če vključim nekaj linkov???
Bom pa napisala še enkrat brez, če bo šlo skoz.

Skratka, je že veliko let od mojega obiska Montserrata in se poti res ne spomnim. Možno, da sva se celo do gor peljala z avtom, ker se kakšne vožnje z gondolo čisto nič ne spomnim. Pa vem, da je bilo gor tudi veliko avtobusov.

Glede javnega prevoza, če mogoče nisi že sama našla, je vse lepo obrazoženo tule:
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html

Pot z avtom ti lepo nariše google maps, nekaj pa najdeš tudi na tel strani:
http://www.barcelona.de/en/barcelona-excursions-monastery-montserrat.html

Uživajte v Barceloni!

Živijo, sem mislila, da si bila pred kratkim.

Te strani imam ogledane, ravno zaradi tega sem hotela izvedeti iz prve roke, kaj se bolj splača. Bomo še premislili, kako in kaj.

Hvala za povezave, je še Erick dobil odgovor.

Hvala obema. Izgleda, da bom probal še ta izlet nekako vriniti v tiste 2,5 dni, ko bomo tam.

LP

Erick, ne pretiravat 🙂
V Barceloni je tolk za videt, da vsega v dveh dneh in pol itak ne moreš obdelat. Če greste prvič, imate itak v mestu samem čez glavo dovolj za počet in ne vem, če je smiselno zgubit pol dneva za Montserrat. Ne vzet tega, da ti solim pamet, je samo nasvet.
Jaz sem šla tja na mojem tretjem ali četrtem obisku Barcelone, ko sem mesto že kar precej obdelala.
Sicer se pa imejte fajn karkoli že boste počeli!

počasi,

sem ravno “preštudiral” tudi ta izlet, in se glede na razpoložljiv čas strinjam s tabo,

Bo pa enkrat v prihodnje tudi to za obkljukati..

Hvala za nasvet in LP

Erik

Živijo,

mi gremo za celih 5 dni in smo v Barceloni pred leti že bili. Zato bi si vzeli čas tudi za Montserrat, ki ga pa še nismo obiskali.

V tvojem primeru pa ne bi šla, resnično je Barcelona prelepa in zahteva svoj čas.

Lepo se imejte in uživajte.

Da odgovorim še v tej temi.
Smo imeli vse naštudirano kako in kam (šli bi z vlakom), vendar je bilo v Barceloni toliko zanimivih zadev, da se za ta izlet vseeno nismo odločili. Smo ga ponovno preložili. Tudi v mestu je ostalo še kar nekaj stvari, ki nas bodo počakale za naslednjič. Če ne prej, leta 2030, ko bo dokončana Sagrada Familia.

Srečno vsem…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close