Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Monitor LCD 17″ Samsung SyncMaster 730BF Silver

Monitor LCD 17″ Samsung SyncMaster 730BF Silver

Kupila sem Monitor LCD 17″ Samsung SyncMaster 730BF, imam pa težave pri nastavitvah. Inštalirala sem gonilnik na priloženem CD-ju (in zaradi težav kasneje tudi najnovejšega z njihove spletne strani, pa težave niso izginile).

Težave pa so naslednje: tekst na določenih mestih “miglja”, drsnik (npr. pri Excelu) na desni strani prav tako (stolpec pod drsnikom ima “karo”), neaktivni meniji v določenih programih (Word, Excel…), ki so sicer obarvani sivo, so tako bledi, da se sploh ne da prebrati, ozadje v Lotos Notes (program za pošto) je čisto popačeno…. Slika, ki pa jo recimo uporabim za ozadje, pa je res lepa, brez napake!?!?

Računalnika sicer ne uporabljam za igrice, le za delo (Office, Internet, Pošta…), tako, da je res moteče, da je ravno pri teh programih problem s sliko (uporabljam recimo eno aplikacijo v Explorerju, kjer se aktivna (sicer bela) ter neaktivna (siva) polja s tem monitorjem sploh ne ločijo!!).

Probala sem spreminjati kontrast in osvetlitev, pa nič ne pomaga. Resolucijo imam nastavljeno na optimalno (1280 x 1024). Monitor je priključen na starejši računalnik (2 leti) z ATI-jevo grafično kartico 32 Mb. Ko grem v meni ZASLON, NASTAVITVE, DODATNO se mi sploh ne pojavijo tiste kartice (meniji) kot običajno pri ATI-jevih karicah. Sicer mi pa kaže, da vse naprave delujejo brezhibno (pri monitorju se izpiše pravilno ime, prav tako pri kartici…).

Več o monitorju:

A je možno, da gre za nekompatibilnost, ker je računalnik starejši? A mi lahko kaj svetujete.

Hvala za nasvete!

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Mislim da tebe samo gonilniki za video kartico zafrkavajo in nič drugega.
Še enkrat si jih instaliraj iz atijeve spletne strani, oz. iz cd-ja.

Čeprav ne vem če resno ne bi bilo najbolje kupiti novo grafično kartico, glede
na želje za tvoje resolucije..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hvala za odgovor. Bom poiskusila z novimi gonilniki za grafično kartico.

Nova grafična kartica pa na žalost ne pride v poštev, ker je računalnik službeni (že to, da sem si sama kupila monitor, ker z navadnim 15 inčnim nisem več mogla delati, je dovolj zgovorno…) – v mašino pač ne smem posegati.

LP

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close