moluske pri otroku
Tisti, ki ste se srečali z njimi, zagotovo veste, za kaj se gre…
Prosim za vaše izkušnje z moluskami. Hčerka 2,5 let stara ima po hrbtu moluske. Vse se je začelo že par mesecev nazaj, vendar je bilo stanje dokaj stabilno, je bilo le par pikic, pa je potem nisem vozila k zdravnici.
Stanje se je dramatično poslabšalo in sva šle k pediatrinji, Ugotovila je, da so moluske, ni priporočala zdravljenja, ker naj bi v dosti primerih same izginile.
Prosim za vaše izkušnje, kako je potekala ta zoprna nevšečnost, tudi zdravljenje z alternativnimi metodami me zanima..
Draga Mely,
moja 4-letna hčerka jih ima prav tako po hrbtu in to že približno 9 mesecev. Že pol leta jih dvakrat dnevno mažem z ognjičevo kremo Just in smo jih že kar nekaj odpravili, a se žal vedno naredijo nove, ker se hitro prenašajo. Jih je pa vseeno vse manj in verjamem, da jih bomo v celoti odpravili. Najprej jih je dobil sin in njemu so izginile po 4 mesecih mazanja z isto kremo. Sicer imam za konec maja tudi pregled pri dermatologu, saj je pediatrinja rekla, da je to treba nujno zdraviti, ker se sicer preveč razširijo.
Naj še omenim, da sem si jaz z isto kremo odpravila bradavice na podplatu, kjer sem imela obupno stanje in mi prej tudi 8 zelo bolečih tretmajev pri dermatologu ni pomagalo prav nič. Je pa treba pri mazanju s to kremo dolgo vztrajati, nekaj časa se ne zgodi nič, potem se pa moluski ali bradavice začnejo sušiti. Toplo priporočam in želim, da vam rata.
Rad bi delil našo izkušnjo in sicer moluske je naša tamala imela pod ritjo in zadaj za koleni.. z moluskami smo imeli težave nekaj let in preiskušali različne načine in stvari za odpravo le teh vse dokler nismo bili na Hrvaški obali kjer smo našli zdravlino blato in sicer v kraju Nin na Kraljičini plaži. Z blatom smo ji samo enkrat namazali pustili da se posuši in čez pol ure se je šla tamala spet kopat.. Moluske niso izginile isti dan ampak čez nekaj dni.. Ne moremo trditi, da so izginile zaradi zdravilnega blata a po tistem jih nismo več imeli.. zdaj je od tega že več kot 3 leta.. Mogoče še kdo poskusi in bo pomagalo.. srečno
Resno? Po par let jim pustite virusno obolenje, da ga potem veselo širijo naokoli po šolah, igriščih, bazenih,…
Raztopino za moluske kupiš v lekarni, stane okoli 20 eur, jih en teden po tuširanju mažeš, vsak dan jim oblečeš čista oblačila in opereš in zlikaš posteljnino. In glej ga zlomka… narejeno… nobene potrebe po tem, da bi “se boril” z njimi nekaj mesecev ali celo let.
In veste kaj? Skoraj isto, samo z drugo arcnijo iz lekarne se naredi tudi z ušmi.
In če zamenjamo sestavino, guess what… velja tudi za gliste.
Ampak ne, je treba doktorate delat, pa malat gor ptičje mleko, pa kačjo slino, pa ob deževni ples plesat ob vsaki drugi polni luni, pa se borit in borit mesece in leta ter medtem veselo kužit še ostale otroke in prijatelje in sošolce, pol pa po forumih jamrat kolk je svet nepravičen.
Aaaaa
Forum je zaprt za komentiranje.