Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Molji v hrani….

Molji v hrani….

Lep pozdrav,

Zanima me kako in zakaj se znajdejo molji v moki, zdrobu, ješprenju in vsem ostalem, če je vse shranjeno v plastičnih posodah, ki so zaprte? Sedaj sem morala vso hrano vreči proč in kar obrnilo mi je želodec. A je potrebno kako drugače shranit ali kaj – to se mi je zgodilo prvič.

Hvala za predloge in lp.
Blue83

Si jih verjetno prinesla že iz trgovine – jajčeca oziroma ličinke. Največkrat jih najdem v polenti. Pomaga, če daš zadevo v zamrzovalno skrinjo. Strupeni niso, tako da se ni treba sekirat.
Sem zmetala letos že konkretno zalogo hrane stran. Sedaj imam čisto vse v plastičnih oziroma steklenih posodah. Samo sem ga našla že tudi na navoju pokrova. Grrrrrrr.

Jaz jih imam v kuhinji po stenah, vsak dan odstranim nekje 3, ampak v živilih pa jih nisem našla. Vsee sem prebrskala, od moke, ješprenja, polente…nikjer jih ni, samo po stenah. Kako to? Kako se jih lahko znebim?

Meni se tudi želodec obrača……….

Poleg vsega kar si že, preveri še vse zaloge čokolade, piškotov, kakav, zdrob, makaroni, kruh, itd. … skratka, shrambo obrni “na glavo”, če se molji pojavljajo v prostoru, so gotovo v neki hrani…

Ena od možnosti pa je, da so druge vrste molji, preveri še oblazinjeno pohištvo, omare, preproge…

Ni druge, kot ne imeti večjih zalog hrane doma, ko se odpravi žarišče – gojišče, se običajno problem odpravi.

Pridejo tudi po zračnikih, skozi okna, tako da je možno, da imaš leglo v zračniku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close