Mojo spalnico si je prisvojil netopir
Predvčerajšnjim zvečer ležem k počitku, okno na stežaj odprem, kot pač vedno, ko je vroče. čez kakšno uro se mi na pol v snu zazdi, da nekaj leta po prostoru. Prižgem luč in zagledam netopirja, kako dela kroge po moji spalnici. Kaj sem hotel, ugasnem luč, zaprem vrata spalnice in grem spat v dnevno sobo.
Naslednji dan preživim v prepričanju, da je nezaželjeni gost odšel.
Včeraj ležem nekaj minut pred polnočjo. Kmalu po polnoči netopir spet začne letat po sobi, okno je bilo zaprto. Očitno je včeraj cel dan prespal skrit nekje v moji spalnici. Tako sem tudi preteklo noč prespal v dnevni sobi.
Imate kakšno idejo, kako naj netopirja spravim iz spalnice…:))))
Samo prijema naj ga ne z golimi rokami.[/quote]
Problem je v tem, da lahko netopir človeka ugrizne med spanjem:
Boj z mlini na veter že leta bijejo starši zdaj 16-letnega dekleta, ki ima po cepljenju proti steklini hude trajne posledice; starši vztrajajo, da mora zanje odgovarjati država. Potem ko jo je v starosti treh let na dopustu na Hrvaškem ugriznili netopir, se je morala (ne le deklica, ampak vsa družina) v skladu z za konom o nalezljivih boleznih cepiti proti steklini. Reakcija se je pri de klici pokazala že čez 12 ur in je bila vse prej kot običajna.
Ne poslušaj nasvetov, da narediš kaj sam! Pokliči Društvo za opazovanje netopirjev, ki ti bo netopirja odstranilo PRIJAZNO in ZASTONJ in tako, da NE BO NIHČE POŠKODOVAN, vključno z netopirjem. Pa tudi vračajo se ne, saj niso neumni, da bi živeli v spalnicah, kjer za njih ni hrane.
http://www.sdpvn-drustvo.si/
telefon: 041-945-607
Forum je zaprt za komentiranje.