Moji problemi
Hej!
Pišem, ker se pač moram nekomu izpovedati. To ni stvar s katero bi se pogovarjala z domačimi, celo svoji najboljši prijateljici, s katero sem skupaj že od vrtca ne morem zaupati. Sem pač oseba, ki svoja čustva težko izrazi. Veliko lažje nekaj napišem kot povem.
Stara sem 22 let, študiram medicino, imam super fanta, … skratka do zdaj mi je v življenju vse teklo kot namazano. Problem pa se je začel pred nekaj meseci. Sedela sem na vlaku in se peljala proti Medicinski fakulteti, kot že toliko juter prej. Zraven mene se je usedel nek tip in na začetku mu nisem posvečala pretirane pozornosti. Potem pa se je zastrmel vame in kar naenkrat izgovoril moje ime. Seveda sem bila čisto presenečena in šokirana od kod me pozna. Potem pa sem si ga bolj natančno ogledala in končno se mi je posvetilo da ob meni sedi moj bivši sošolec iz osnovne šole.
V OŠ kar precej družila, zadnji dve leti šolanja sva postala res dobra prijatelja in zadnji mesec me je nekako “osvajal” – pač tisto otročje osvajanje, ki smo ga imeli v OŠ, seveda nič resnega, se mi pa zdi da se je bil res nekoliko zatrapan vame. Jaz sem takrat gledala za drugim fantom in njega jemala kot prijatelja. No, tisti fant je med počitnicami začel hoditi s sošolko, jaz pa sem se začela zavedati koliko mi je ta moj prijatelj pomenil in da sem tudi jaz zaljubljena vanj. Že takrat nisem nikoli kazala svojih čustev zato ga tudi med počitnicami nisem nikoli poklicala, nisva imela nobenega stika – nič. Septembra sva odšla vsak na svojo šolo – jaz na gimnazijo, on pa strojno. Počasi sem ga začela pozabljati, v gimnaziji sem spoznala drugega fanta in ko smo imeli obletnico valete sem si s tem prijateljem izmenjala nekaj besed, to pa je bilo tudi to. Potem ga (če sem prav izračunala) 5 let nisem videla, čisto sem pozabila nanj.
Po tistem dnevu sva se na vlaku videla vsak dan, skupaj sva sedela, klepetala, obujala stare spomine… Po faxu pa sva večkrat odšla na kavo. Moj sedanji fant pogosto hodi na službena potovanja (nekaj let je starejši od mene) in ko ga ni sem jaz večino časa s svojim prijateljem. Oba imava veliko dela za šolo (on hodi na strojni fax) in tako greva skupaj v knjižnico kjer se učiva, on pa me nato odpelje domov z motorjem. Res sem srečna v njegovi družbi in grozno zaljubljena vanj. Vendar pa imam rada tudi svojega fanta, ki mi je stal ob strani ko sem ga potrebovala (bila sem hudo bolna in brez njega ne vem, če bi preživela). Občutek imam, da sem dolžna biti z njim in da ga ne morem kar zapustiti zaradi drugega.
Zadnjič ko sva šla domov me je moj prijatelj poljubil na lice in jaz sem mu, popolnoma avtomatično vrnila poljub … NA USTA!! To ni bil prijateljski poljub in to veva oba. In zdaj razmišljam samo še o tem. Hvala bogu, da sem z izpiti po večini končala, saj bi drugače verjetno trpela tudi šola.
Res ne vem kaj naj storim in vas prosim za kakšen nasvet.Kaj bi vi naredili na mojem mestu?
OK upam, da je ta moj roman kdo prebral do konca.
Žal mi je ker je tako dolgo in hvala vam za vsak nasvet
Karte moraš položiti na mizo. Ne rabiš se počutiti odgovornega za zdajšnjega fanta, tako da z njim ostajaš iz občutka odgovornosti in usmiljenja, ker to ni pošteno (do njega).
Mlada si, fant ni bil dosti fizično prisoten, in so se čustva razvila v drugo smer k temu novemu, potem so še samo sledili naravni poteki dogodkov, kot je poljub, česar se ne rabiš sramovati. In tu se sedaj ustavi in fantu poskusi na lep način razložiti, in to čimprej, da so se tvoja čustva nekako ohladila, vendar mu ne rabiš govoriti, da si spoznala drugega, ker bi ga s tem najverjetneje prizadela, in da je tvoja odločitev dokončna.
A pa slabe vesti pa nimaš, ko si tako lepo pohajkovala okrog po kavicah pa se videvala usak dan s tem fantom?
Jst vem, da tudi če bi mela fanta in bi se čustva od njega ohladila, bi najprej z njim končala, potem bi se pa začela dobivat z drugim oz mu dajala vedet da sem na voljo. Ne pa neko šmiranje z drugim medtem ko si še vedno v zvezi.
marjetica23345 ja še sanja se ti ne kako slabo vest imam zaradi tega.
Ampak na začetku je bilo pač vse tako preprosto – srečaš res dobrega starega prijatelja, ki si ga imel nekdaj res zelo rad in se začneš spet družiti z njim – najprej na vlaku, potem greš parkrat na kavo in takrat še ne razmišljaš kam vse lahko to pripelje.
Tisto skupno učenje v knjižnici in vožnja z motorjem … ja zaradi tega se pa sploh žrem, ampak preprosto nisem hotela sama čepeti doma medtem, ko je bil moj fant na delu. To je bilo do konca nepremišljeno in verjamem, da če bi ostalo samo pri vožnji z vlakom (vsega skupaj 15 minut) in pitju kave do poljuba ne bi nikoli prišlo in sploh ne verjamem, da bi se ob taki priložnosti sploh zaljubila …
Tako, da na kratko ja tudi zaradi tega imam slabo vest in fantu, ki je zame toliko naredil v življenju ne morem preprosto reči, da so se moja čustva do njega ohladila in da bi rada prenehala.
Upam, da je moje pisanje vsaj približno razumljivo, ker sem čisto zbegana in v moji glavi vlada velika zmešnjava, kar se najbrž opazi tudi, ko pišem.
Drugače pa še enkrat hvala za vse vaše odgovore in ker ste se sploh prebijali skozi mojo dolgo izpoved 🙂
Vprašaj se, zakaj si se sploh zapletla še enkrat po tolikih letih z njim v prijateljstvo? Zakaj se z njim toliko družiš, zakaj se ne učiš s kolegicam, zakaj z njim?…..Mislim, da ti je blo to flirtanje iz njegove strani všeč, vedela si, da si mu všeč in če bi hotela, da se to neha, bi že nehala. Ne, ti nisi nehala, ampak si se z njim še bolj zapletala in tak si se noro zaljubila.
Je razlika med zaljubljenostjo in ljubeznijo. Ko mine zaljubljenost se lahko zgodita 2 stvari-ali partnerja pot nadaljujeta, ali pa ne…Zapri oči in si zamisli, s kom bi bila rada v prihodnosti..Punca, moraš razčistiti pojme pri sebi, s kom bi rada bila, ker tukaj se igraš z dvema srcema-s tvojim fantom, in s tem prijateljem.
Po napisanem, bi ti svetovala, da zapusti partnerja in bodi z novim. Ampak, jaz sem doživela podobno izkušnjo kot ti. Sem jokala, premlevala, nisem vedela kaj naj, res sem trpela. Na eni strani sem se družila z nekom, s katerim se fajn razumem, se še nisva skregala, vse je nekam novo…po drugi strani sem pa z nekom, ki mi že dolgo časa stoji ob strani, mi pomaga, se pa tudi skregava…In nato sem si predstavljala situacijo, s kom bi rada preživela življenje in nisem mogla pomisliti na to, da bi bila brez partnerja. In tako sem se odločila, da ostanem s svojim parnerjem in sem danes vesela, da sem z njim ostala.
Izpitno obdobje je. (Ali je že mimo??) Posveti se izpitom. To bi jaz naredila na tvojem mestu. 🙂
Če ti je dolgčas, ko je fant službeno dosoten, pa pridi klamfat na ta forum v različne teme, tako kot to naredim jaz. 🙂
Kar se tiče tvojega ljubezenskega življenja… Tvoj zapis se bere kot zapis najstnice. Pa to nisi več. Študiraš medicino, tako da predvidevam, da nekaj soli imaš v glavi.
Verjetno ti je jasno, da tako v nedogled ne boš mogla. Tudi če ima morebitna zveza s tem “novim starim” fantom kaj perspektive, jo boš na takšen način samo zapravila.
Vzemi si čas zase, malce razmisli o svojem življenju in čustvih. Ne bom rekla, da je zveza, v kateri si, avtomatično zavožena, če se ti to dogaja, kar se ti, definitivno pa ni v idealnem stanju.
Stara si 22 let, zdaj bi že morala vsaj približno vedet kaj hočeš od lajfa. Če hočeš končat trenutno zvezo, se tega loti premišljeno, ne brezglavo kot ena kura. Ne preskakuj stopnic. Korak za korakom, pa boš prišla do cilja.
Najprej razčisti s sedanjim. Potem dalje. Če se sploh odločiš, da boš šla dalje.
Sploh zadnja dva komentarja sta mi dala misliti. Zdaj vidim, da se resnično obnašam kot ponorela najstnica, ne pa svojim letom primerno. Očitno sem se prenaglila kot že tolikokrat poprej in sem prehitro napisala sporočilo na forum, ne da bi prej uredila misli v svoji glavi. In za to mi je res žal.
Še enkrat se vam zahvaljujem za vaše komentarje saj so me postavili na trda tla – prej sem bolj javkala in se smilila sama sebi, zdaj pa res vidim, koliko ljudi sem prizadela.
In končno vem kaj moram storiti.
Aja glede tega, da izpitno obdobje še ni mimo – napisala sem, da sem z izpiti po večini končala (kar naj bi pomenilo, da sem se prebila skozi tisti del, ki se mi zdi najhujši).
Še enkrat hvala za vse,
No saj 22 let pa spet ni taka starost da bi bla tolko daleč naprej od najstnice…
cele 2 leti in še nekaj malega….
Malo preveč potencirate zrelost na taka leta… jaz jih mam komaj kaj več vi pa ste dosti starejši in ne razumete današnjih časov… 22 ni nobena zrelost ali starost … to je vbistvu mičkena stopnička več kot ko je bla 19 😉
Jaz bi ti napisal samo to da naredi tako kot se ti zdi prav v tistem trenutku…. vse kar boš naredila po premislekih se bo potem čez leta najverjetneje zgodlo da boš premišljevala o tem in se spraševala kaj bi bilo če bi bilo…
v danem trenutku vedno naredi tisto kar te najbolj osrečuje… na koncu boš umrla sama tako kot vsak izmed nas… zato bodi egoistka pri svoji sreči!
Veš kaj, to je znano, da moški počasneje dozorite. Nekateri celo ostanejo večni pubertetniki. 🙂
Jaz sem poročena z moškim, ki je bil moj partner že pri 22. Starka pa tudi nisem. 🙂
Po mojem je še vedno boljše, da svoje trenutne navdihe anonimno obelodani na forumu, kot da si zaradi “trenutka slabosti” uniči življenje ali pa mogoče nepopravljivo spremeni njegovo smer.
Čez leta se lahko sprašuješ tudi kaj bi bilo če bi bilo tudi če stvari ne premisliš. Ali še posebej v takšnih primerih.
ah joj kako ste planili po mladi punci, ki šele dobro spoznava življenje in ji nabili občutek krivde.
Če je s fantom samo ali predvsem zaradi občutka dolžnosti, potem je to slab temelj za prihodnost.
Njen fant na službenih poteh po tujini, raje ne bi razlagala, kaj vse tam moški počnejo……
Punca, nisi dolžna življenja preživeti v utvari zaradi občutkov krivde. Vso pravico imaš, da živiš življenje tako, kot v resnici čutiš. Pravico imaš delati tudi napake in se učiti iz njih. Lažeš lahko vsem, samo svojemu telesu ne moreš. prisluhni mu, kaj ti govori.
Saj ni nihče rekel, da mora bit z nekom samo zaradi “dolžnosti” ali česarkoli drugega. 🙂
Mene bi na njenem mestu bolj skrbelo, da bi si zapravila možnosti za novo zvezo, ki bi morda lahko bila tudi dobra, smao zato ker sem iz napačnih razlogov z nekom.
Ampak point je v tem, da je s to njeno trenutno zvezo nekaj hudo narobe. Pa če bi se tisti novi tip pojavil ali ne. V bistvu sploh ne gre za njega. Morda bi se ji v takšni situaciji kot je to lahko zgodilo s komerkoli, ki bi ji malce popihal na dušo. Glede tega si mora prit na jasno sama s sabo. V sedanji zvezi očitno ni srečna. Vprašanje če je kdaj v resnici bila. Srečna kot ženska.
Seveda lahko pri teh letih in tudi poznejših nekaj eksperimentira v tri krasne, se igra večno najstnico. Lahko eksperimentira tudi do 35. leta in še čez. Potem bo pa na Monu tarnala, da ji preostanejo smao še ločenci. 🙂
Službenih poti pa rajši ne komentiram. So takšne in drugačne. Tako kot zveze. Obstajajo tudi moški, ki “po službeni dolžnosti” ne varajo. Pa tudi takšni, ki so 24/7 prilepljeni na svoje ženkice, pa vseeno najdejo priložnost, da odpnejo zadrgo na hlačah tudi pred kakšno drugo.
No rada bi še slišala vaše mnenje na mojo odločitev. Zdaj je moj fant v Nemčiji (danes zvečer se vrne domov). Za jutri mu nameravam skuhati večerjo, se usesti z njim dol in se pogovoriti. Nameravam mu povedati vse, saj mislim, da si zasluži po vsem tem vedeti resnico. Seveda se bom izselila iz najnega (ali bolje rečeno njegovega) stanovanja. Upam, da se ne bova sprla in bova ostala prijatelja. S tem drugim prijateljem pa se bom še naprej družila, da vidim kako se bo vse razvilo.
Kaj pravite?
Se strinjam da moški dozorimo pozneje kot ženske v povprečju, ampak tudi ženska pri 22 ni nič kaj zrela oseba… lahko da ene so ampak v povprečju so dandanašnje 22 letnice samo najstnice 90tih let… /stopenjsko!)
Jaz mu nebi povedal resnice resnice (take 100%) pač izpusti ven iz te tvoje resnice tistega fanta…. in poljub…. bolj se nagibaj k temu da mu poveš da zveza ne štima da si želiš čas za sebe da boš vidla kak ti bo itd. pa da premisliš…
garantirano če boš omenla fanta in poljub je zgodbe z tem fantom konec (90%) in most požgan!
Nič. Saj je že pri prvem postu bilo jasno, da si se že odločila. Moti te le glas vesti za katerega si upala, da ti bomo pomagali ga preglasiti. 🙂
Nihče ni planil po njej. Nekateri ji hočemo le povedati, da bi bilo prav in pošteno do nekoga, ki ga imaš rad, če mu poveš, da si zaljubljen v nekoga drugega in deliš poljubčke ter s tem tistega, ki bi ga naj spoštoval, varaš.
s kerimi žnablji si se pa zalizala?
konec koncev pa … če imaš zadosti potenciala, energije … obdeluj oba ☺
da ne boš po 45+ razmišljala, da ti je žal, ker nisi tudi “ponujala” ☺
Vkolikor poznam take zgodbe:
a) se bo zgodilo da bo fant se zacel trudit za vajino zvezo,tebe bo scasoma le dusilo ker bos prisotna na pol na dveh koncih (fant,prijatelj), zacela se bos obnasat cudno…su bo odnos s fantom v maloro ve bolj in bolj in tako tudi s tem prijeteljem ki bo vedno več pritiskal nate in zahteval odgovore in razjasnilo iz tvoje strani, da se izjanis… lahko da se bo kar naenkrat spomnil da on pa ne bi nic resnega in da se je prenaglil da je bil le v fazi zaljublenosti (roza ocala), potem bo ”ugotovil” da itak imas fanta (izpadla bos grdo v njegovih oceh,obcutek krivde ti bo nabijal) in da bos enako naredila tudi njemu…enkrat. sedaj pa tolerira to tvoje dvo-stolčkarstvo ker kaj pa njemu manjka,mal si ego nabija pa še fajn se ma…in fajn se mu zdi da mas fanta a z njim ti je boljse.
bi rekla da sta vidva samo ujeta v iluzijo in vajine se ne izzivete sanje! pac, iluzija neizzivetih sanj…in z njem bi ti bilo po toliko letih mogoce isto kot s tem sedanjim. Ker zdj namest da bi folk GRADIL na odnosu dveh,takoj ko nekaj manjka,ze iscejo za novim dalje…ampak to resitev ni,ugotovis pa z leti takih in drugacnih izusnjah, modrost se temu reče.
b.) drug scenarij pa je da poves za prjatla..potem bo pa vidla v kaksnega fanta se bo spremenu tvoj, pomoje se v lajfu ne bos mogla oprati obcutka krivde in ti bo vedno metal naprej, se v takih banalnih situacijah (sploh ce je custveno med manj zrelimi, edini fantje si bejbe to lastijo da bi vse nardil za svoje egoisticne riti da jo priklenejo nase,ne gledajo pa na to da se je boljs raziti ce ni vec to to)..in spet drug scenarij,nesrecna bos pa se vedno.in zafurala dva odnosa in dva srca.
iz tega izhaja tudi da mogoce se zna zgodit da ne bo več cenil vajinega odnosa in se sam začel gledat druge ženske… in te bo usekala novica ko ti bo kaj prišlo na uho kot strela z jasnega… tko je mene,po 5 letih zveze..pa bi prej vedno dala roko v ogenj zanj.
ker garancije ni.ne mores sedet na dveh stolih pa upat da bos lahko pritekla k enemu ko te drugi zavrne,zafrkne,ko ne bo slo vec… ne zelis se tega it. been there done that. mene je zamedel isto nek sosolec ki me vcasih ni opazil…pa je prislo do poljuba, po 3 letih zveze z bivsim, nikoli ni pozabu,in z leti je odnos su le v maloro. pa sem izbrala njega in ne unega, sem se pa potem se leta sprasevala kaj bi bilo ČE BI BILO…to pa res.
c) v vsakem primeru bos z leti v sedanjem partnerju videla še manj pripadnosti kot jo že sedaj,pa že zdej ne štima….edin ce začneta od začetka,novi temelji in vse,oba da se potrudita.. vendar še vseeno ostane nek grenak priokus torej..spet obsojeno na propad…
Forum je zaprt za komentiranje.