moji nohti……..
Ok.,…saj sem brala stare teme o vseh raznih nohtih, pa vseeno ne najdem pravega dgovora…
Grozem si nohte. Grozno. Vem.
So nagravžni, sram me je in jih v družbi skrivam.
In jih bom nehala grist!
Ampak bi rada nekaj nardila, ker da zrastejo kar traja…
Kaj naj naredim, da bi stanje izgledalo malo bolje in bom imela motivacijo ?
Ker kar tako simpl ni to nehat.
A naj si dam gel nohte – pa so potem moji baje čist uničeni?
A naj si nalepim umetne – ampak se ukvarjam s takim športom da bodo verjetno leteli dol!?
Če si jih dam gor samo ko grem ven, problem ni rešen….jih bom pa vmes grizla, pa e še med ljudmi sem non stop.
A naj grem h kakšnim unim, ki so sredi city parka recimo, pa mi zrihtajo obnohtno kožico, pa še kaj , pa bo zgeldalo malo boljše. A bo res?
Joj…….grozno mi je tole..
Aja, lak proti grizenju mi ne priporpčaje, že probano.
Štos je da bi me potegnilo samo to, da bi vidla da lepše zgledajo in da je upanje…
bumbela
Glej, da nohti zrastejo, potrebuješ povprečno dober teden oz. dva. Sama imam kratke nohte, pa si jih moram enkrat na teden redno krajšati. Toliko potrpljenja s pomočjo grenkih premazov pa menda ja premoreš 🙂
Ful veliko o nohtih si lahko prebereš tu: http://www.planet-lepote.com/forum/viewforum.php?f=2 – pojdi še kako stran ali dve nazaj, pa boš izvedela o nohtih vse, kar moraš vedeti.
Kar pogumno.
Jaz imam gelirane nohte in sem extra zadovoljna. Pa ne vem od kod ljudem, da gelirani nohti postanejo uničeni??? Dokler si jih geliraš imaš dolge in lepe, ko se jih naveličaš, enostavno odstrižeš in počakaš, da prerastejo. Potem imaš pa spet svoje. Govorim iz lastnih izkušenj. Sem imela gelirane 1,5 leta, potem sem se naveličala, sem kar sama odstrigla in počakala dober mesec, potem sem imela svoje (pa so bili še bolj zdravi kot prej, ker prej se mi je en noht furt na furt luščil, pa se mi je utrdil). No potem mi je pa začelo zmankovati časa, da bi si sama urejala nohte, sem si pa spet dala gel gor, zdaj ga imam že 7 mesecev.
Meni je to the best. Tako da če imaš denar, da si to privoščiš, ti priporočam.
Jaz te pa razumem. Sem bi na istem:-( Pa nisem več:-)
Ubistvu sem si grizla nohte vedno, ko so se mi zalomili in, ker si jih nisem nikoli mogla pogrist na “gladko”, je šlo vse po tekočem traku. Mogoče je bilo v 26 letih par tednov da se mi je uspelo malo zadržat. Laki niso pomagali, sem si jih izpraskala dol in navalila naprej, do konca, v živo.
Potem sem se pred dvema letoma odločila in investirala v gelirane nohte. Gor sem jih dala (evo, sem šla iz firbca preverit v finančne evidence) prvič 7.6.2004, zadnjič 10.2.2005. Torej sem jih imela dobrih 9 mesecev. Skupaj sem pri kozmetičarki takrat pustila 118.000 SIT. Vedno sem zahtevala, da mi naredi primerno dolžino in mi je naredila primerno kratke (toliko, da so ravno malo gledali čez konico prstov, če razumeš?). V vmesnem času so mi moji nohti prerasli umetne in se utrdili. Nisi slučajno se mi niso uničili, zato jih sedaj lahko priporočam. Ker me je kozmetičarka vmes poučila o pravilni negi, sedaj nimam problemov in si jih že dve leti ne grizem. Sedaj pilico nosim vedno v torbici in če se noht zalomi, sem pripravljena:-)
Če se boš odločila, bi ti samo svetovala, da si izbereš kozmetičarko, ki je kakovostna in ti je blizu (časovno). Ker, ko si enkrat navajena imeti nohte stalno v zobeh, se je tega težko odvadit. Jaz jih grist nisem mogla, ker so bili pretrdi, sem jih pa praskala dol. In potem sem hodila na popravke; če bi se vzdržala, bi verjetno kaj prišparala!
To je moja izkušnja, dopuščam možnost, da imajo drugi drugačne.
Sedaj, ko sama ne grizem več, me blazno moti, če si jih nekdo poleg mene. Zato gruntam kako fanta odvadit grist nohte? Umetnih nohtov mu ne morem pripopat … ali pač;-)
BUMBELA pozdravljeni!
Osebno vam priporočam naravno nego nohtov Jessica,govorim iz lastnih izkušenj.Sama sem najprej obiskovala salon kjer sem dolgo hodila na nego nohtov,potem sem se odločila,da se tudi sama šolam v tej smeri in že 7 let delam naravno nego nohtov Jessica.Sem zagovornica,da čisto vsaka ženska ima lahko svoje lepe nohte.lahko me pokličete in pridete samo na posvet in pokazat svoje nohte.Verjemire mi,da se vedno lahko odločite za gelirane note.Je pa najlepši občutek,ko imaste svoje nohte dolge.
Še enkrat lep pozdrav
Tudi jaz sem delala gelirane nohte. To kar ti praviš sploh ni res. Gel ti nohte zelo uniči. Uničiš si plasti in vsekakor niso po tem take kot prej. Vsekakor priporočam ,da si urejate svoje nohte. Vse kar potrebuješ je volja in vztrajnost.Tudi jaz sem prišla do lepih nohtov brez gela. Najbolj enostavno je dati gel in plačati,kar danes tudi ni malo denarja,če želiš,da ti dobro naredijo.
Uporabljam LCN izdelke,ki so res kvalitetni za nohte.
Tak,da punce raje vztrajajte pri svojih nohtih.
Ja tudi jaz imam podobne probleme, tako da sem se odločila da si končno naredim lepe, umetne nohte, ker moramo biti v tem poslu pač urejeni (sem vizažistka). Sedaj pa sem ugotovila, da si nohtov več ne grizem – morda zato ker niso moji, ampak umetni… Morda se bom pa celo odvadila grizenja. Ne vem kaj bo potem ko bodo zrastli moji nohti – ali bodo uniceni od gela… bom pa porocala, vsekakor. Za enkrat zadeva super funkcionira.
Jasna Oklešen
Carpus makeup center
040 49 11 11
031 611 544
http://www.carpus-makeup.si
Forum je zaprt za komentiranje.