moji izhodni emaili gredo še nekam brez moje vednosti
danes sem slučajno vidla, da mi pri službenih izhodni emailih vedno piše, da je šlo iz mojega emaila in potem še naslov direktorja. Ampak čist pri vsakem izhodnem emailu. Sklepam, da vse moje emaile dobi v vednost (brez, da sem to vedela) še direktor. Ok, nimam nič za skrivat ampak mi je pa mal BAD, da to nihče ni povedal. Ali je to dovoljeno?
lp
ne. to ni dovoljeno. to je grob poseg v zasebnost. maili so zasebna zadeva, ne glede na to, ali gre za službeni e-mail ali privat
čekdisout, 17.01.2022 ob 10:14
ne. to ni dovoljeno. to je grob poseg v zasebnost. maili so zasebna zadeva, ne glede na to, ali gre za službeni e-mail ali privat
naslovi niso njeni , ampak službeni, njej se samo dovoljeno, da s svojim geslom dela na njem. pooblaščeni uslužbenec pa ima pravico, do vpogleda.
V tem primeru lahko narediš premoženjsko škodo za podjetje in lastnik podjetja sploh ne bi vedel in ne bi mogel preveriti, kam mu izginja denar, naročila itd. Imeli smo primer, ko si je delavec ustanovil podjetje v podjetju in posloval z njihovimi stroji, pa še služben e-mail in telefon je uporabljal. Zdaj bi pa povejte sme- ali ne sme. Imaš 30 zaposlenih, in 4 taki ustanovijo vsak svoje podjetje in lepo delajo z stroji podjetja, poleg pa še plačo vlečejo. Fuš med delovnim časom.
delavka…., 17.01.2022 ob 09:58
danes sem slučajno vidla, da mi pri službenih izhodni emailih vedno piše, da je šlo iz mojega emaila in potem še naslov direktorja. Ampak čist pri vsakem izhodnem emailu. Sklepam, da vse moje emaile dobi v vednost (brez, da sem to vedela) še direktor. Ok, nimam nič za skrivat ampak mi je pa mal BAD, da to nihče ni povedal. Ali je to dovoljeno?
lp
v zzloveniji itak ni prava niti reda https://www.mladina.si/212718/evropski-parlament-danes-zaskrbljeno-o-vladavini-prava-v-sloveniji/
Forum je zaprt za komentiranje.