Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moja in njen bivši

Moja in njen bivši

Seveda ni nič narobe, tudi skok med rjuhe z bivšim sam po sebi ni napačen, a ne:). Ne vidim potrebe, da bi se nekdo družil z bivšimi. Ne gre za gojenje sovraštva, zamere ali kaj podobnega. Samo enostavno izbiraš, s kom boš preživel dragoceni čas. Če se je pravljica končala, se je z namenom.[/quote]…zato nima smisla bit ljubosumen, ker če bo nekdo hotel odit, če mu nap. z mano no ok, bo tudi šel in bolje je, da gre danes kot pa da se mučim še do jutri 😉

Avtor, daj ji še 20€ za sabo in pospremi jo do vrat, zaželi ji da naj se ima lepo, ker šla bo, če bo tako hotela, tu nimaš kaj. Če boš delal ljubosumne scene jo boš le odganjal od sebe, ker bo izbirala med tabo (posesivnim ljubosumnežem) in “prijaznim” bivšim. Ljubezen pa ne omejuje.
Kaj bi ti izbral? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Pa zakaj bi morala karkoli pojasnjevati. Očitno se je že odločila. Zame takšna ženska sporoča…ne spoštujem te, mar mi je za tvoja čustva. Če v odnosu štima, ni potrebe po prijateljevanju z bivšim, ki je bil nekoč njen intimni partner. Glede na njuno burno preteklost, bi morala biti oba še bolj previdna, da se zveza ne zamaje.

Pa zakaj bi morala karkoli pojasnjevati. Očitno se je že odločila. Zame takšna ženska sporoča…ne spoštujem te, mar mi je za tvoja čustva. Če v odnosu štima, ni potrebe po prijateljevanju z bivšim, ki je bil nekoč njen intimni partner. Glede na njuno burno preteklost, bi morala biti oba še bolj previdna, da se zveza ne zamaje.[/quote]
Pojasniti bi morala ravno zaradi preteklosti in ravno zaradi tega, da pokaže spoštovanje. Kakšni so njeni nameni (tudi, če se je že odločila za kar pač misliš, da se je) še vedno ne vemo in jih niti ne moremo kontrolirat, tudi če bi jih res poznali.
Če skoči z njim v posteljo, bi to bilo že narobe. Nič bolj ali manj, če bi to naredila s komerkoli drugim. Verjetno pa ne skoči v posteljo z vsakim, s katerim govori po telefonu.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda ni nič narobe, tudi skok med rjuhe z bivšim sam po sebi ni napačen, a ne:). Ne vidim potrebe, da bi se nekdo družil z bivšimi. Ne gre za gojenje sovraštva, zamere ali kaj podobnega. Samo enostavno izbiraš, s kom boš preživel dragoceni čas. Če se je pravljica končala, se je z namenom.[/quote]…zato nima smisla bit ljubosumen, ker če bo nekdo hotel odit, če mu nap. z mano no ok, bo tudi šel in bolje je, da gre danes kot pa da se mučim še do jutri 😉

Avtor, daj ji še 20€ za sabo in pospremi jo do vrat, zaželi ji da naj se ima lepo, ker šla bo, če bo tako hotela, tu nimaš kaj. Če boš delal ljubosumne scene jo boš le odganjal od sebe, ker bo izbirala med tabo (posesivnim ljubosumnežem) in “prijaznim” bivšim. Ljubezen pa ne omejuje.
Kaj bi ti izbral? ;)[/quote]

Če bi bilo tolk simple… Se odloča. In kaj delaš v času, ko se odloča? Še spiš skupaj? Sploh spiš? Kuhaš skupna kosila? In o čem se tisti čas pogovarjaš? O sebi najbrž ne. O situaciji, težiš znova in znova? Al se mirno pogovarjaš o vremenu? Te mogoče sploh nebi pretreslo do sredice? Jaz bi komaj fukcionirala, bi lažje pač prekinila. Pa da se še za piko na i odloči, da ostane doma… meni bi šla leta življenja.

Marko, ti si res naiven:). Kot ženska vem kaj pišem:). S pojasnjevanjem, zakaj se želiš družiti z bivšim intimnim partnerjem, ne prideš nikamor. Z dejanji pokažeš, še posebej če vidiš, kako partner zaradi tega trpi. Ravno zato, ker se lahko zgodi, da pride do nekontroliranih čustev, nepredvidljivih situacij, se človek zavestno odreče druženju s tistim, ki ti je bil nekoč najbližje. Drugo je, če bi imela otroke, ki bi ju povezovali. Samo v tem primeru gre za njeno kaprico, njen adrenalin in igranje z ognjem.

Moram povedati, da mi je za dopisovanje z bivšim povedala sama in me tudi vprašala, če me moti, da se z njim dopisuje. Rekel sem, da me ne moti. In me res ni motilo. Saj dopisovanje z nekom, s katerim si bil v zvezi nekaj let ne more biti samo po sebi problematično.

Da ji je dal telefonsko sem pa videl, ker me je prosila, naj ji na njen mail naložim neko sliko, ki je bila na mojem računalniku in ko sem odprl njen predal, da dam sliko gor, sem opazil tisto sporočilo in sem kliknil nanj. In tudi povabilo na sprehod je bilo tam.

Zdaj pravi, da hoče mir doma in da z njim ne bo komunicirala po telefonu, ampak še naprej po mailu. In da itak ni imela komunicirati, še manj pa iti na sprehod z njim. Da je to samo njegov “poizkus”.

Goldfish, če trpi, ga pač povabiš zraven. Zame je to odkrito dejanje. Ne moreš kar tako posploševat, da ima s tem že kar nespošteljive namene do partnerja.
Kaj pa če bi bil partner toliko negotov, da bi zagrabila panika že, če bi se ti samo pogovarjala z drugimi moškimi? Bi ga v tem primeru tudi razumela in bi se prenehala pogovarjati z njimi?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Rekla bom takole…..

Ali ženi zaupaj in odmisli vso svojo domišljijo.

ALI

ji ne zaupaj vendar ta opcija vodi v ločitev.

Tretje opcije ni.

lp,D

Torej le ni vse tako nedolžno kot bi rad predstavil Marko:). Njen bivši torej testira, morda si jo želi ali pa samo fila svoj ego, do kod si bo ona drznila iti, prestopiti mejo.
Saj ji verjamem, da ni imela kakšnih drugih namenov kot le dopisovanje, samo stvari lahko uidejo.

Not good. Ni ti sama povedala, si ugotovil. Se da sicer interpretirati, da se ji ni zdelo nič takšnega, ampak če te je vprašala za dopisovanje po mailu, bi pričakoval(i), da te vsaj opozori, da odnos prehaja na drug nivo…

A si jo vprašal poizkus česa? Ker če ima ona občutek, da on nekaj poizkuša (vzpostavi tesnejše stike, morda?), potem bi se ji moral v glavi sprožiti alarm. To ni več prijateljevanje z bivšim, ampak igranje z ogrnjem in ogrožanje trenutne veze…

Jaz pa mislim, da je trik ravno v tretji opciji. Ne moreš odmisliti, da čutiš, da nekaj ne štima. Oziroma lahko, ampak se s tem odpoveš enemu delu sebi. Bistveno večjemu kot si misliš. Mislim, da je trik ravno v tem, kako lahko dva sprocesirata te stvari.

…zato nima smisla bit ljubosumen, ker če bo nekdo hotel odit, če mu nap. z mano no ok, bo tudi šel in bolje je, da gre danes kot pa da se mučim še do jutri 😉

Kaj bi ti izbral? ;)[/quote]

Če bi bilo tolk simple… Se odloča. In kaj delaš v času, ko se odloča? Še spiš skupaj? Sploh spiš? Kuhaš skupna kosila? In o čem se tisti čas pogovarjaš? O sebi najbrž ne. O situaciji, težiš znova in znova? Al se mirno pogovarjaš o vremenu? Te mogoče sploh nebi pretreslo do sredice? Jaz bi komaj fukcionirala, bi lažje pač prekinila. Pa da se še za piko na i odloči, da ostane doma… meni bi šla leta življenja.[/quote]V bistvu je simple… 😉
Samo težko je igrat tako odprto igro z nekom, ki skriva karte.

Mislim, da je bivši tu malo fovš in bi jo rad še enkrat…. oz vsaj sprobava, mogoče ona ne vidi tega oz. ji to celo godi, kar bi pomenilo, da nimata ravno čisto dorečene zadeve, kar njo žene k bivšemu in njega dela ljubosumnega….

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Če se tebi zdi, da nekaj ne štima, potem nekaj ne štima. Zaupaj svojemu občutku.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Torej le ni vse tako nedolžno kot bi rad predstavil Marko:). Njen bivši torej testira, morda si jo želi ali pa samo fila svoj ego, do kod si bo ona drznila iti, prestopiti mejo.
Saj ji verjamem, da ni imela kakšnih drugih namenov kot le dopisovanje, samo stvari lahko uidejo.[/quote]
Jaz bi rad predstavil le dve možni opciji, preden nekoga obsodim prešuštva in nič drugega. Informacij je premalo.

Not good. Ni ti sama povedala, si ugotovil. Se da sicer interpretirati, da se ji ni zdelo nič takšnega, ampak če te je vprašala za dopisovanje po mailu, bi pričakoval(i), da te vsaj opozori, da odnos prehaja na drug nivo… [/quote]
Seveda mu je sama povedala, samo malo nerazumljivo se izraža. Mail je videl potem, tako sem ga vsaj jaz razumel.

Saj ji verjamem, da ni imela kakšnih drugih namenov kot le dopisovanje, samo stvari lahko uidejo.[/quote]
Jaz bi rad predstavil le dve možni opciji, preden nekoga obsodim prešuštva in nič drugega. Informacij je premalo.[/quote]

Govorimo o potencialni možnosti, da se njun odnos ohladi, oddalji zaradi “nedolžnega” flirtanja z bišim partnerjem. Res je naivno pričakovati, da ne obstaja nobena nevarnost in sedanjega partnerja vabiti v gnezdo z bivšim, češ poglej in se prepričaj o mojem zaupanju. Od kod sploh potreba po prijateljevanju z bivšim? V dokazovanju samega sebe? Pomanjkanje iskric? Bežanje od resnice?

Si jo vprašal kakšen je njen namen komuniciranja ?
Kaj dobi pri njem, česar pri tebi ne dobi ?

Meni se ne zdi, da ga ona vabi. Od kot potreba po prijateljevanju, ve vsak zase.
Ne gre se za to, da bi bilo naivno pričakovati, da ne obstaja nobena nevarnost. Vedno obstaja. Gre se za to, da naj ptiček odleti tja, kamor želi, če mu v domačem gnezdu ni več všeč.

Točno tako, svoboda. Samo to ne pomeni svobodno letanje od enega cveta na drugega in sedenje na dveh stolih:). Marko, kolk žensk ti je že nasadilo rogove?:) Pišeš kot da nobena:).

Točno tako, svoboda. Samo to ne pomeni svobodno letanje od enega cveta na drugega in sedenje na dveh stolih:). Marko, kolk žensk ti je že nasadilo rogove?:) Pišeš kot da nobena:).[/quote]
To pomeni le to, da najdeš takšnega, ki leta tam, kjer bi rad letal tudi sam. Če paše letat iz sveta na cvet obema, tudi prav. Meni jih nobena ni nasadila. Kvečjemu jih je sebi, če jih je, saj ni vedela, kaj izpušča iz rok. 😉

Danes se je zgodil nekakšen razplet. Moram povedat, da me je nadrla, kako ji lahko sploh karkoli težim, da si ni mislila, da je najin odnos na tako nizkem nivoju in da ji bom za kaj takega težil.

Pravi, da pri njemu ne išče nič takega, kar bi pri meni pogrešala. In ne flirta in sploh nič takega ni v tej komunikaciji. Tista izmenjava telefonskih ne pomeni nič in sprehodi itak ne bi prešli v realizacijo. Rekla mi je tudi, da če bi se kaj šla, bi striktno vso komunikacijo skrila. In to je to.

A ima še kdo kakšen predlog?

Kakšen je bil ta vajin pogovor-razplet, kako je potekal oz zakaj si jo pustil, da te je nadrla?

Hm, mogoče ji res težiš, vseeno pa se zdi, da po drugi strani tvoja ženka ne goji ravno nekega sočutja do tvojih občutkov, v primeru, da nima nič za bregom seveda.
Saj ne rečem, da ne bi mogla gojit sočutja, tudi če bi imela kaj za bregom, tako da… na koncu je pomembno spet le to, kako se počutita drug z drugim in koliko si resnično zaupata, ter kakšni so vajini pogledi na vmešavanje tretje osebe v nek odnos itn.

Predlog za kaj? Očitno ti je povedala vse, kar je nameravala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close