Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Moja hčerkica ima “cufkaste” lase, nasveti?

Moja hčerkica ima “cufkaste” lase, nasveti?

Moja 6-letnica ima sicer zelo lepe, precej dolge, ravne lase. Problem je, ker se ji v laseh delajo nekakšni “cufki”, ki zgledajo kot čisto pravi dredi, skratka lasje se v šopkih zavozlajo in je cela muka razčesati. Skrtačim jo zjutraj in zvečer, zjutraj je še vse ok, zvečer pa komaj rešujem lase iz tistih cufkov. Zdaj, ko nosi kapo je še slabše kot poleti. Najslabše je, ko ji operem lase (1x ali2x tedensko), zadaj ima lase čisto zavozlane, čeprav uporabim veliko balzama, ki ga pustim delovati tudi po 5 minut.
Kaj naj ji dam na lase, da se ne bodo tako nesrečno vozlali in “lepili” skupaj? Sem jo hotela že postiči, pa se ji je čisto namešalo, ker ona bi pač imela dolge lase, pa čeprav jo vsak večer cukam pri česanju.

Rešitev je, da ji začneš česat lase z glavnikom. S krtačo jih nikoli ne moreš tako dobro počesat kot z glavnikom.

Pa ko ji jih pereš jih je potrebno mokre tudi razčesat.

Moji se taki “cufli” naredijo ponoči. Zgleda, da tako spi?? Ampak če redno češeva ni problema.

Moji hčerki so se tudi vozlali lasje. Perem ji enkrat na teden, dam šampon in balzam – za odrasle, potem pa silikon za konice še na mokre lase, nikoli ne sušim s sušilnikom – lasje so potem tako gladki, nič se ne sprijemajo.

jaz imam dolge nakodrane lase in kot otrok je bila to prava muka česat.

Sedaj ko jih perem dam gor masko za lase – pustim 5-10 min – ko je balzam gor jih razčešem. Na konice silikon.
Ne sušim z fenom (grem spat kar z na pol mokrimi).

Potem jih 2 dni ne češem. Tretji dan dan jih izdatno (do so že skoraj mokri) našpricam z šprejom za lažje razčesavanje (uporabljam onega od Gliskur) – špricam samo po laseh in ne po lasišču ali glavi.
Potem jih razčešem z gosto krtačo.

Priporočam balzam v spreju od Johnson & Johnson, ki se ga lahko uporablja tudi na suhih laseh za lažje razčesevanje. In pa antistatični sprej.

Pa redno striženje konic.

dobiš spray za lažje razčesavanje, samo pol uporabljaj glavnik, ker krtača, se po naši izkušnji še bolj zapleta.

Uporabi pa glavnik z redkimi zobmi, ki ne trga las.

za spat, ji nared na vsaki strani kitki
zjutri počeš, ko pride dam, ji spet počeš, pa kitke, al pa dva čopka…zdej ma še zlo mehke pa tanke laske, pol pa se faclajo
pa sprej zna pomagat..

men se pa zdi, da se ji vozlajo, ker so premehki. tako, kot je napisal eden pred mano, zjutraj ji pošpricaj lase s sprejem, balzamov uporabljaj malo manj, razčesavaj z glavnikom in ne s krtačo.

Mi uporabljamo sprej za razčesavanje schauma ko je smrketa gar :-)))

Kupi ji za Božička krtačo Tangle Teezer – naša ima tanke kodraste laske do tazadnje – taki lasje so najzahtevnejši za nego in česanje!. Pri nas ni nobenih težav z vozlanjem in cukanjem več.

Za umivaje las pa ti obvezno svetujem uporabo šamponov in balzama za nego odraslih (!!) las, najbolje tiste negovalne za suhe in oslabljene lase.

In da, tudi mi uporabljamo Johnson spray za lažje razčesavanje – turkizno zelena embalaža je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close