Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Moj šesti čut mi nekaj govori

Moj šesti čut mi nekaj govori

Aja?

Mi je bil tudi tale comment od elaine čuden totalno. To me spominja na eno žensko ki je lani pri 37 dobila prvega otroka s tipom s kateri je v vezi že 8 let in kjer je dobro vedela da jo tip vara. Kjub temu je naredila otroka….bogi otroci takih ljudi.

Pravi moški bo razblinil dvome v tebi, ko mu jih boš zaupala, fante jih bo pa še podžgal…..

Po parih mesecih, kar sta skupaj, ga ti še ne moreš poznati in on tebe še ni spoznal. Ni rečeno, da sta za skupaj. Vzemita si čas za spoznavanje, leto, dve ali tri in brez panike ugotovita, ali sta za skupaj /vir, M. Košiček/. Najslabša bo tvoja odločitev sprejeta v paniki zaradi biološke ure in tak zakon je kot loterija, saj veš, da komaj kakšna zadene, pa še tista je grozno redka.

Notranji čut ti nekaj govori, zato si prisluhni in zato hiti počasi. Morda si bo tvoj kandidat res premislil in boš zanj čez dve leti že mlajša zgodovina, če boš pa zares pohitela, boš zanj tudi zgodovina, a imela boš dodatno na skrbi čisto majhnega otroka, on bo pa šel lepo pa pa. Bi raje to ali kaj tretjega?

Eeeeee, za kaj tretjega pa – hiti počasi in ne glede na vse morebitne ugovore, skupaj ugotovita, ali se bo zveza obnesla dlje od še par mesecev ali pa si to želiš samo ti, da bi se.

Strah bred samoto, je huda stvar. Stvari ki so nam jasne in logicne so nepomembne ker ne vidimo vsega. Kaj ce je to zadnja priloznost. Brez tezavic nekoga razkrinkas no kaj ce je nekdo pripravljen naredit in sprejeti vse? Vsak zase ve, kaj je pripravlje naredit in pretrpeti … Upostevajte.

Aja, še to nisem prehle prebrala, komaj par mesecev sta skupaj no ni res nič. Skupaj bodita vsaj kakšno leto, dve, tri…če imaš že sedaj čuden občutek, ne vem no. Defenitivno ne delaj otroka s takim.

Dokler boš razmišljala tako, da si ne moreš privoščiti razočarja v ljubezni in izgubljanja časa… ti bo “šesti čut” vedno govoril, da nekaj ni v redu; ker boš živela v strahu… prav strah (tako z ene kot druge strani) pa je najhujši sovražnik za srečno zvezo.

Moraš se sprostit in si rečt, kar bo pa bo…. ljudje se razidejo po večletnih zvezah, pa če je tisti čas, ki so ga preživeli z ljubljeno osebo bil “poseben” jim ni ža za čas…. skratka za nič.

Otresi se strahu, postani samozavestna, skratka sama sebe postavi na 1. prvo in vse boš videla v lepši luči in tudi zveza se bo obnesla.

🙂 pa en nasmešek na obraz 🙂

Edini argument, ki si ga navedla in je podlaga za tvoj strah je ta, da nisi suha in da je on lušten. Kje pa piše, da so moškim všeč samo suhice? Pa si ga vprašala kdaj kaj si misli o tvoji telesni teži? Ti je že kdaj namignil, da bi bilo dobro, da bi izgubila kak kilogram? Po čem sklepaš, da je on bolj lušten? Si to ocenila ti sama, druge ženske ali tudi moški?

Pomešala si šesti čut s strahom. On bi te lahko zapustil zaradi druge ženske, ki bi imela podobno postavo kot ti in ne bi bila nič bolj luštna. To je tveganje, ki je prisotno v vsakem razmerju.

In še eno vprašanje, na katerega ti ni treba odgovoriti, lahko pa se vprašaš…Kdo se v vajinem razmerju bolj trudi in posveča več pozornosti drugemu? Ali imaš kdaj občutek, da ti v razmerje vlagaš več energije kot on? No, če si ti tista, ki se bolj trudi in “vesla v čolnu tudi namesto njega” je morda tvoj šesti čut točen.

Problem je, da ti ne moreš imeti njega tako rada, kot bi si želela. To je brez strahu in dvomov.
To, da imaš občutek, da te on nima rad, je le izgovor, ki si ga je ustvaril tvoj um, ker se ne zavedaš, da v njega le projiciraš svoj strah zaradi preteklih izkušenj.
Sama ne zmoreš ljubiti.

Tudi mene zanima kako zgruntaš, če te ima še rad. Moj.. je postal do mene tako… trmast. Ne popušča. Bom opisala en primer. Za dopust šteje samo njegova izbira. Btw. na dopust greva z njegovimi kolegi. Tisto malo dopusta, ki ostane pa pusti, da naplaniram jaz. Ja, res, saj se sliši razumno, ampak on izgleda pri planiranju tistega drugega dela dopusta tako zelo nezainteresiran. In ko se skregava, precej hitro pride do tega, da mi reče: ‘Če ti kaj ni všeč,… lahko tudi grem’. Ko se pomiri in ga glede tega vprašam še enkrat, reče, da bi ostal in da me ima rad. Občutek mi pa zdaj reče eno, drugič drugo.

ma ni hudič, da se ne bi dalo v lekarni dobit kakšne testerje. Podobno kot za nosečnost, recimo.

Če te nima rad, pa te mogoče rad.

Ni nujno, da moški ni pravi. Če ona živi v strahu in mu tega ne pove, on ne more kaj dost naredit. Če pa bi bila tolk iskrena in bi mu to povedala, bi se o tem lahko začela pogovarjat, kar bi povečalo zupanje med njima. Tako bi ga vedno lažje imela rada. Ko je prisoten strah, je občutek zelo podoben ali kar enak temu, kot da oseba na drugi strani ni prava. Dejansko pa v prvi vrsti mi nismo pravi, šele ko smio mi pravi, lahko ugotavljamo, če je partner “pravi”. V tem primeru torej predlagam odkrit pogovor, če pa to ni možno, pa iz te zveze ven in porihtat samopodobo oziroma pogled nase.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Par ljudi, ti je precej dobro odgovorilo. Ne verjamem, da se boš nad kakšnim odgovorom zamislila, kar je škoda, saj se vse življenje učimo in ti nikakor nisi izjema. Vprašanje je le, če to želiš? Ali boš raje še naprej vztrajala v svojem prestrašenem, neiskrenem svetu? Želim ti pogum, za iskrene pogovore s partnerjem, pogum pokazati pravo sebe.

Pomembno je tudi dejstvo, koliko je že imela takšnih “nepravih” dedcev.
Če se ji ta strah ponavlja, potem bo pri vsakem čutila strah in dvom, dokler ne bo pri sebi razčistila od kod ta strah in ga bo nehala projicirati v trenutni odnos.

Iskrena komunikacija zato velkokrat prežene dvome.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close