Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika MOJ ROJSTNI DAN -ZA VSE

MOJ ROJSTNI DAN -ZA VSE

TUDI JAZ SE PRIBLIŽUJEM ROJSTNEMU DNEVU (šele sedaj ,po tolikih , sem
opazil, kako lahko izpade naša slovnica , če ne vpišeš – praznovanju ,
kot da čakam da se bom rodil) , pa dajmo to na stran ,zanima me
kaj bi mi svetovale-i , za pogostitev , razen lepega vremena predvidevam
hrano . Več ljudi več ve in vse je za “probat” . L.P. OGI

Hej, Ogi!

Najtezje odpisem na tak klic. Zakaj? Ker niti priblizno ne vem, kaj ima nekdo v mislih, kaj je komu vsec, bo to piknik… Recept je lahko stresti iz rokava, prepisati iz knjige, ali starega zvezka; – nasvet dati – je tezje.
Zato, le moj priporocilo. Pripravi stvari, ki si jim najbolj kos in za katere ves, da bodo vzgale. Prav?! Pa malo tu pobrskaj, idej je veliko. Ko nam bos kaj namignil, bomo pomagale. Danes bo tu zatisje, jutri bo ze kaj vec padlo.

Kar se R D tice, se tudi jaz strinjam s tabo. Ko se rodis, je zame prvi rojstni dan; ostalo so obletnice in..svecka na torti bi pa bila, na zalost, ena vec:)))

Lep soncen dan kot je na obali Babi

Živ.

Če imaš goste bolj prefinjene,pa probaj s kakšno posebno tematiko…recimo da imaš bazen pred hišo…naredi coctail party…tu lahko uporabiš veliko domišlije..obvezna oprema pa morajo biti kopalke:)

Pozdravljen !

Poizkusi na mehiško tematiko, tukaj na tem forumu imaš kar nekaj recptov, če ne pa piši.

Za aperitiv obvezno tekila z limonco in soljo, nato mogoče malo čili fižola skuhanega v kotličku pa fajitas z raznimi polnili – zanimivo ter Smile ali Corono za poplaknit z limonco seveda….

LP ter vse najboljše za rojstni dan.

HVALA- JAZ OGI – TEBI (jest) , probaj mi malo bolj po domače napisati ,
kot že omenjen party , bi moral imeti dežurne gasilce , da bi mi polnili bazen. Ta tvoja ideja pa mi je dvignila pritisk , sam obožujem kari in ostalo
v mejah normale , probaj mi poslati vsaj splete . ŠE ENKRAT HVALA – OGI

Fajitas za štiri osebe

1 velika čebula, 1 zelena paprika, 1 rdeča paprika, 1 svinjski zrezek, 1 piščančji file, olivno olje.

Piščančje in svinjsko meso narežeš na majhne rezine in jih en dan prej daš v marinado, ki je sestavljena iz : soka ene limone, 2 žlički olivnega olja, strok česna, ščepec origana, pol čajne žličke čilija, ščepec bazilike, sol in poper po okusu.

V ponvi segreješ olivno olje, v katerem pražiš čebulo in papriko narezano na lističe. Po približno 5 minutah dodaš marinirano meso in dodatno začiniš s čilijem in poprom. Vse skupaj se praži še nekje 10 minut.
Jaz osebno dodam še rdeči fižol ter koruzo, da se vse skupaj popeče in je toplo. Nekateri postrežejo fižol ter koruzo posebaj v posodicah, da si vsakdo doda po želji. V večjih trgovinah kupimo tudi omake za mehiško hrano ( Interspar v Cityju ima kar veliko izbiro – salsa hot ali mild, nacho cheese …. ).

Fajitas zaviješ v tortiljo in poješ seveda z roko. Zravem lahko ponudiš avokadov pire ( meni ni všeč ) ali pa pire iz rdečega fižola – fižol iz konzerve zmečkaš ter ga prepražiš na malo maščobe z dodatkom popra, soli in čilija.

Tortilje lahko kupiš ali pa narediš sam : 40 dag bele moke, sol, 1 jajce, malo olja in topla voda po potrebi. Jaz jih raje kupim.

Kot predjed lahko pripraviš tudi salso s koruznim čipsom, nekateri prelijejo tortilje s toplo kislo smetano ter posujejo z ribanim sirom…..

Skratka, pusti domišljiji prosto pot in ustavi se v mehiškem kotičku v kaki veletrgovini.

LP in dober tek !

JEST pa ti pa židana marela , HVALA , tudi za ostale , dasiravno sva si že
skakala v v lase , si razen BABI , ena redkih , ko sem dobill čudovit recept ,
ne pa bla bla … , še enkrat hvala -OGI
oprosti uvodu , trenutni muzikantov navdih .

Pozdravljen … še enkrat !

Midva skakala v lase ….. ne da bi jaz vedel za to. Sem pa moškega spola, tako da sem eden redkih ne pa ena redkih, haha.

Še enkrat LP in vse najboljše, pa napiši kdaj pridemo na poizkušino.

OGI upam, da se ne čudiš, da je na tvojo temo tako malo odziva.

HY JEST ,hvala za voščilo in sporočilo o “spolu” , me veseli , da nisem
povsem sam – z jajci , ki zna uporabljeti kuhlo , me pa moti ,kot sem že omenil , mnenje zafrustiranih feministk , (oprostite – je kruto napisano ) ,
da ne dam določeni stvari prav , in napišem – nasvet , vsak se odloča sam ,
za krutost se zahvaljujem KRESNIČKI , mimo grede , ne potrebujem 100
in nekaj linkov , če je pravi -je eden dovolj.
JEST – oprosti da sem se oddaljil od teme , se vidi zakaj , za tvoj recept
pa imam že vse ptipravljeno in ti javim po vikendu , LP OGI

OGEC ni za kaj. Ko pa zate ne bom le bla bla pa mogoče še kaj lepšega!
Vse najboljše in vse naj vseeno!! Pa lepo praznovanje s čimbolj zanimivimi jedmi.

Če si se odločil za mehiško pojedino še majhna pomoč

lp

Uf, Motovilka, tole pa je ena super stran 🙂
Enkrat smo se pogovarjali, da bi naredili mehiški večer, pa niti ni bilo toliko idej za hrano. Vsekakor je tale stran zelo uporabna 🙂 Hvala tudi z moje strani!

Ej Kresnica, kaj ti mogoče veš, kako en o g i z jajci pride do tega, da smo menda vse, ki se mu kdaj postavimo po robu “zafrustrirane feministke”? Me pa res zanima definicija – ker namreč nobene takšne ne poznam, pa me samo zanima kako jih prepoznati…. Res sem nevedna, mogoče me bo o g i z jajci razsvetlil…. Upam no…..

🙂 To, da sem feministka sicer niti ne bi vzela za žaljivko (če ne bi bilo mišljeno v negativnem smislu), da sem zafrustrirana, je pa kar malo too much. Ne vem, morda se bo potrudil in odgovoril ali pa spremenil svoj odnos in se oglašal tam kjer je zaželjen in seveda tudi na tak način 🙂
Zaenkrat pa mi je tukaj še vedno zelo všeč in en O G E C me ne bo pregnal.
Sončece, zaenkrat se pri nas še skrivaš, tako da te še čakamo, kar pot pod noge in en lep pozdravček!

Se strinjam glede zafrustriranosti. Odnosa ne bo spremenil, mislim da kar je je (škoda). Verjetno bomo prej me obupale ;-))))

Ti, dekle, kje pa si – na našem koncu je sonček že od ranega jutra, sem že na poti v službo rabila sončna očala ;-)). Sicer pa ni problema, se sonček pošljem po pošti, če ne gre drugače ;-)).

Eh punci. Škoda energije. Naj ima svoje veselje. A ni lažje ignorirat njegovih modrosti?

Težko ;-))). Energije je pa včasih toliko, da je ni kam dati ;-))). Večino časa poizkušam z ignoriranjem, včasih me pa prsti le preveč zasrbijo ;-))). Ma bo boljše ko bomo šli malo na dopust, gotovo.

Sicer se pa načeloma strinjam s teboj.

Ogi !

Lepa stran ja, vendar nekaj je – izogibaj se avokada, daleč od našega okusa, poizkusi, vendar meni ni sedel….
Hmmmmmm od povabila pa nič, ja pa napiši naslednji teden kako je bilo.

LP

Hej, Ogi!

Tu sem nedvomno najstarejsa, zafrustrirana nikakor in… ce bi znal malo med vrsticami prebrati, bi videl, da tudi nobena od nas ni.
Sem pa velika pacifistka, ki mi tezko kaj dvigne pritisk. Moj zdravnik itak pravi, da imam kronicno prenizkega. Hci pa vedno sproti ugotavlja, da sem narobe svet.
Dolga cakajoca vrsta mene umiri( ker ta cas lahko razmisljam o prijetnih receh), njo pa spravi v obup.

Torej, tu so same fanj punce in nekatere ze pogresam. Recimo Vladko, ki se zdaj potepa po domovini in Urso iz Stockholma, ki jo okupirajo pomembni izpiti. Skratka, res nam nic ne fali.

Ker nerada voscim pred RD in se vedno ne vem, kdaj praznujes,
zaenkrat samo pozdrav z zeljo, da naredis super festo- tudi z naso pomocjo Babi

BABI-ISKRENA HVALA ZA VOŠČILO in sporočilo da znaš brati med vrsticami .
N ikomur ne želim slabega , kot sem že nekajkrat omenil , rad bi le pomagal, vendar ta zadnji – sprejeti link , mi je dvignil pokrov , omenjeni
izraz – z opravičilom , in sprejetimi odgovori prepuščam vam v presojo ,
jaz bi še vadno raje napisal kakšen recept ali nasvet , kot pa da tratim
čas za nepomembne čvekarije . VRZIMO KARTE NA MIZO – OGEC

Sorry, OGI, ampak kdo je tebe učil pisati, pa postavljati vejice, pa delat odstavke….Aja, zafrustrirana učiteljica.
HUDO ZA BRATI – TE ZAČNE TIKVA BOLETI!

DRAGA NUJA LEP POZDRAV MAR NE BI BILO BOLJE DA BI NAPISALA
KAKŠEN DOBER NASVET KOT PA DA MODRUJEŠ NE SPOMNIM SE KATERA JE OMENILA SEDAJ SE DEREM GLEDE NA PISAVO TU PA TI POŠILJAM NEKAJ STAVČNIH LOČIL (,,,,,,,,,,,——–……….?????!!!!) PA JIH UPORABI KOLIKO
JIH POTREBUJEŠ . VIDIŠ PIKICO SEM VSTAVIL , KAR PA SE TIČE PRESLEDKOV , JE PA VERJETNO KRIV , TA STROJ OB MENI . TUDI MENE
MALO MOTI , KER PAČ NEKATERI LINKI , NIMAJO STREŠIC ,
ZAME TO NI BIT , TEMVEČ DA LAHKO PREBEREM KAJ PAMETNEGA .
P.S. UPORABI TIKVO IN DOBRO PREBERI VSE NAPISANO .LINK JE BIL NAMENJEN ,TISTIMA ,KI BOSTA ČEZ POLETJE NEHALI SVETITI .MAR
NI DOBRO GESLO – V SLOGI JE MOČ , NE PA NEKOMU SOLITI PAMET ,
NE BI ŠEL DALJE . OGI

Groza!
Kakorkoli; upam, da si vseeno dobil kaj uporabnega tukaj. ne glede na tvoj neprimeren odnos do vsega.
Če ti je tko odveč debatirat tukaj o stvareh, ki se le posredno tičejo prehrane, potem pač ignoriraj in ne beri, še manj pa komentiraj. 100% je tukaj gor veliko ljudi, ki samo berejo, pa se jim marsikaj ne zdi uporabno, pa se pač ne vtikajo v to. Preskočijo enostavno. Sama sem bila kar lep čas taka, da sem le brala in shranila uporabne recepte, nato pa se šele včlanila.
Če bi pa rad le gole recepte, brez kakršnihkoli komentarje, si pa kupi kakšno novo kuharsko knjigo.
Mogoče nisi videla, ampak marsikomu je tale forum tudi prijetno druženje z ostalimi. Npr. Vladka, ki je bila (oz. je) v Kuvajtu, na tak način nekako komunicira z domovino, pa še kakšen drug primer bi se našel. Pa to moti edino in samo tebe.
Ne vem, ali nisi nikoli pomislil, da je s tabo kaj narobe. Tudi tvoja ideja, da “želiš samo pomagat” je meni nekoliko mimo, ker iz tvojih vpisov je razvidno, da želiš samo drezat in se kregat. Iščeš tiste teme, ki te tudi slučajno ne zanimajo, da lahko potem napišeš, da so bedne teme in se “usajaš” tam, kjer ni treba.
Ne vem no…če se ti da to počet in se zraven še prepričevat, da smo vse tukaj gor samo zafrustrirane feministke, ki smo se zarotile proti tebi, ok – izvoli. Samo ne vem, kako lahko po vsem tem pričakuješ, da bo kdo spoštoval tvojo prvotno idejo o tem, da boš tukaj samo pomagal.

Napaka Kresnička – o g i je lepo napisal da je bila tista o zafrustriranih feministkah namenja izključno nama – citiram: “UPORABI TIKVO IN DOBRO PREBERI VSE NAPISANO .LINK JE BIL NAMENJEN ,TISTIMA ,KI BOSTA ČEZ POLETJE NEHALI SVETITI”. Predvidevam vsaj da je mislil naju – kresnička sveti samo poleti, sonce pa je tudi najmočnejše v tem letnem času. Ampak svetilo bo še naprej, če ne v resnici, pa na temle forumu ;-)))))

Z eno dobro voljo….. (se vse da in zmore ;-)) )

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close