Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moj otrok je dobil za rojstni dan darilo, da te kap!

Moj otrok je dobil za rojstni dan darilo, da te kap!

Kakšne karte je dobil? Dvomim, da stanejo kake samo 3 evre. Za tarok stanejo 12-14 evrov.

Kakšne karte je dobil? Dvomim, da stanejo kake samo 3 evre. Za tarok stanejo 12-14 evrov.
[/quote]

Spar Budget karte npr. Črni Peter + spar kupon – 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} …… 😉

[/quote]
Črni peter sigurno ni 14 eur!

A ste sploh resni

Pa kaj kompliciraš. A otrok ve, koliko stanejo karte? Reci mu, da 15 evrov. A bo potem vse vredu??
Sem prepričana da poleg kart ni vesel še katerega darila, pri nas je vedno tako, vsaj pol daril je mimo ali se jih ne pritakne. Ker glavna je zabava.
Problem, računanje, analiziranje, kalkuliranje, maščevanje, obračunavanje…to se pa samo v tvoji glavi vrti. Od tega, če drugega ne, se na dolgi rok zboli, otrok pa ni nič srečnejši ne pametnejši.

Nisi gladka, veš!!

Jaz sem vedno dala toliko kot sem čutila da je prav. Nikoli se pa nisem spraševala koliko je naš dobil nazaj. Otročja hujš kt otrok. Saj je samo darilo pismo

A ti resno kupiš nazaj toliko kot sama dobiš? Torej si vsako leto narediš seznam in izračun, da bo naslednje leto milo za drago in vse poračunano, pa nihče na izgubi ali na dobičku?
Eni ste prfliknjeni. Razvajeni. Imate preveč vsega. Ne veste, zakaj živimo.

Čakte, čakte!!! Torej se vam ne bi zdelo neumno, da vi kupite otroku darilo za 15-20€, nazaj pa dobite za par evrčkov?

Lažete, da sami sebi verjamete!

https://www.ted.com/talks/dan_gilbert_asks_why_are_we_happy/transcript?language=sl#t-1248723

ni bila zadovoljna s čokolado? Ti ti pozheruhindža.

Kar priznajte si, da am ne bi bilo vseeno, če bi vi kupili za 20, dobili pa za 2 eura. Pa družba in veselje otroka gor ali dol.
Če pa ste, ste eni beboti, ki se dajo nategovat celemu svetu.

Evo, točno to! Ampak očitno sva edini taki.

Evo, točno to! Ampak očitno sva edini taki.
[/quote]
kaj češ, tud take so!

sem vesela, da moje dete
a) ne praznuje svojega rojstnega dne niti
b) ne želi hoditi na rojstne dneve svojih sošolcev.

Hodi samo na praznovanje RD svojega najboljšega prijatelja/sošolca-do danes je bil na dveh praznovanjih. Star je 8 let.
Za darilo mu odnese to, kar se njemu zdi, da bo prijatelja razveselilo.
Leto in pol nazaj sva našla v Baby centru maketo Porscheja za 15 € (znižano iz 70€).
Lani pa tri fidget spinnerje (tri različne barve) in kinder čokoladice.

Obakrat se je slavljenec zahvalil za darilo (niti pogledal ni, kaj je zavito) in mojega močno stisnil k sebi in “povabil naprej”.

Tudi tisti, z minimalcem so dobrodošli. Problem je v tem, da so tile starši enkrat izjavili, da za darilo ne kupujejo škarta in cenenih igrač. Da za darilo se pa ja kupi nekaj kakovostnega. Celo rekli so, da kupujejo tam nekje od 10 do 20 eur, ko smo se nekoč pogovarjali.
Mi norci, smo njihovemu otroku kupili kvalitetno igračo, oni pa so nam prinesli čokolado in cenen igralne karte iz špara, ki so tam do 5 eur. In ne, moj otrok se ne igra s kartami. Jih ni vesel. Isto čokolade ne, ker je ne sme jesti. In jezi me, da so njegovi starši s tem seznanjeni a mu vseeno kupijo čokolado. To mi pove samo kakšen odnos imajo do soljudi
Jaz se potrudim, izberem, da bo otrok vesel, ne samo da odpravim.
[/quote]
Mi pa povabimo vse otroke ki si jih otrok želi, vsem pa naročimo, da bo največje darilo če pridejo in se imajo lepo, vsakemu pa podarimo kakšno malenkost, čokoladico, vrečko suhega sadja, vrečko lešnikov in otroci so srečni. To je najbolj pomembno, igrač in vsega ostalega imajo naši otroci še preveč in ne potrebujemo ničesar!

Samo, da ne hodi na rd.
Samo, da je bilo znižano IZ…. samo, da ima polpismeno mamo…
Samo, da ga je stisnil…
No, tle me je pa sfuk.l…smrk, smrk

Hci je podarila za rd radirko iz Mulerja za 2 €. To je hotla…
Potem pa smo še nekaj dodali… Ampak radirka “je zažgala”
Un dodatek pa verjetno krozi… okoli…

Tudi jaz sem ze kdaj podarila karte, in to remi. Tisto obdobje so ga ravno otroci v varstvu z veseljem igrali. Zraven pa sem verjetno cokolado. Hmmm ne spomnim se, da bi se kaksna mama skregala z mano zaradi tega 🙂 Ko je imela hcerka alergijo na mleko, sem z veseljem spravila njene cokolade za drugic, zvecer pa sva se z mozem posladkala. Zabav je veliko, podarjam pa simbolicno. Sem vesela, ce otroci, ko so malo vecji ze v vabilo napisejo, da bi kak evro.. vso sreco in uzivajte pri kartanju!

Pa sej upam da je to sarkazem…

Mi smo dogovorjeni, da se za cca 10€ da darilo, nekateri tudi tako namignejo v vabilu, pa niven ni na minimalcu…

A bistvo rojstnih dni je v darilih?
Konec koncev tista darila takoj romajo v en kot, otroci se pa gredo zabavat po svoje in se imajo luštno.. Itak se med seboj dovolj poznajo, da vedo kaj je komu všeč in se gre kupit nekaj v tem stilu, pa ali so to le karte, ne vem, zakaj taka užaljenost.

Ma ki si bolana?? Ki bi rada da bi dobili letalo za rojstni dan? Mater morajo bit tvoji otroci razvajeni…

Ma ki si bolana?? Ki bi rada da bi dobili letalo za rojstni dan? Mater morajo bit tvoji otroci razvajeni…

Mi slavimo doma. In ja, lani si je zazalel.neko rolko. Ko so me sprasevali kaj naj mu kupijo, sem rekla naj se zdruzijo in jo kupijo, ce ne pa vsak neko malenkost. Stirje so dali vsak 5 eur in jo kupili, ostali so prineslu razlicno, res ne vem kaj, niti ne razmisljam o tem.
Otrok je itak vesel praznovanja, tista darilca so pa itak samo pika na i.
Obicajno pecemo zar in povabimo tudi starse naj ostanejo na zabavi. V vecini ostanejo in gospodje potem pecejo, me pa cvekamo.
Strosek ni mali, je pa vsekakor nepozabna zabava in verjemi mi, da si otrok ni zapomnil kja je dobil, ampak koliko mu je bilo lepo. Enako pa tudi mi.
Ko si star, ti ostanejo samo spomini in poskrbi, da bodo ti lepi, daril se pa ze cez 1 mesec noben vec ne spomni.
Izjava avtorice se mi zdi skrajno snobovska.

Kupovanje daril za rojstni dan otrok je meni prava nočna mora. Otroci bolj kot ne vse imajo, vsaj večina (tisti, ki nimajo, tudi manj verjetno vabijo na rojstni dan). Pri malih še gre, ker so vedno neke stvari, ponavadi niti ne drage, ki so trenutno in … je pa res, da potem lahko otrok dobi 3 enaka ali podobna darila – pa po vaše, še to ni dovolj osebno blablabla.
meni se zdi za darilo karte plus čokolada čist super. Zdaj ne vem, koliko se poznate in koliko je za pričakovat, da bodo ljudje poznali posebnosti vaše prehrane. Meni se zdi pomembno pri otrocih vedeti, da nekaj ne jejo, samo če je življenjsko ogrožujoče. Sicer me ne zanima prav posebej. Se potrudim, da je na razpolago tisto kar jim je všeč, če je pa za kakšnega otroka kakšna hrana nevarna, pa mislim, da je naloga staršev, da to jasno povejo, vsakič ko otroka pustijo v tujih rokah in še ni dovolj velik, da to sam jasno pove.
Nimate drugih problemov, pa jih delate tam, kjer jih ni. Praznovanje naj bo namenjeno druženju, če je zbiranju daril, je že v osnovi zgrešeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close