Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moj otrok je dobil za rojstni dan darilo, da te kap!

Moj otrok je dobil za rojstni dan darilo, da te kap!

Pismo rosno, ko sem jaz kupovala za sošolca darilce, smo mu kupili nekaj za 15 eur. Včeraj pa pride tale z nekim darilcem, za 5 eur. Neke karte in ena čokolada. Pa še to. Moj sin je alergičen na čokolado, zato je ne je. In to mat od sošolca dobro ve.
Banda! Tako grdo so naredili!

5 ali 15 eur ni nobene razlike. Oboje je drobiž.

Čokolado & karte pa lahko podariš naprej. Škoda se obremenjevati…

Res grozno. Jaz povabim na otrokov rojstni dan samo tiste, katerih starši so premožni. Taki, ki delajo za minimalca, ma ne zanimajo. Otrok si tudi ne sme povabiti tistih, ki jih želi, ce so starši revni. Vedno dobi lepa darila pa čeprav, se z otroci ne ujame najbolj.

Ce podarjas zato, da bi stela, koliko dobis nazaj, nisi vredna niti tega, kar si dobila.

Sin je bil kart verjetno vesel, tudi ce cokolade ne sme jesti.

Ne, hvala, jaz daril ne podajam naprej. Za vsakega kupim nekaj, kar menim, da bo le njemu všeč. Zame darilo, je zelo osebno, ne samo le nekaj, da je.

Ne, hvala, jaz daril ne podajam naprej. Za vsakega kupim nekaj, kar menim, da bo le njemu všeč. Zame darilo, je zelo osebno, ne samo le nekaj, da je.
[/quote]
Hočeš reči, da tuje otroke dovolj dobro poznaš, da točno veš, kaj jim bo tako všeč, da nikakor ne bodo dali naprej?

[/quote]

Saj to ni treba podariti naprej, če nočeš, a s tem ni nič narobe. Včasih pač kdo z darilom zgreši, se zgodi, ni pa treba delati štale iz tega. Otroku razloži, da je bistvo praznovanja druženje, darilo, ki si ga želi, pa itak dobi doma, ostali prinesejo nekaj iz vljudnosti.

Tudi tisti, z minimalcem so dobrodošli. Problem je v tem, da so tile starši enkrat izjavili, da za darilo ne kupujejo škarta in cenenih igrač. Da za darilo se pa ja kupi nekaj kakovostnega. Celo rekli so, da kupujejo tam nekje od 10 do 20 eur, ko smo se nekoč pogovarjali.
Mi norci, smo njihovemu otroku kupili kvalitetno igračo, oni pa so nam prinesli čokolado in cenen igralne karte iz špara, ki so tam do 5 eur. In ne, moj otrok se ne igra s kartami. Jih ni vesel. Isto čokolade ne, ker je ne sme jesti. In jezi me, da so njegovi starši s tem seznanjeni a mu vseeno kupijo čokolado. To mi pove samo kakšen odnos imajo do soljudi
Jaz se potrudim, izberem, da bo otrok vesel, ne samo da odpravim.

[/quote]

In kaj potem podariš? Ker težko veš, da je drugim tvoje darilo res tako všeč – morda ga pa podarijo naprej in bo enkrat zaokrožilo tudi do tebe. To te bo šele kap :)))

[/quote]

Tudi jaz sem včasih gledal tako, sedaj pa gledam drugače. Še vedno podarjam iz srca in ne gledam na ceno, če pa dobim nekaj kar ne potrebujem, pa ne vržem v smeti, ker s tem delam le dodatne smeti, ampak podarim magari kakšnemu otroku na ulici.

Npr. sam jem samo kvalitetno čokolado in če mi kdo prinese Milko, se lepo zahvalim in raje z njo razveselim koga drugega. Je s tem kaj narobe?

Mi vedno na vabila napišemo, da sprejemamo samo darila v vrednosti od 35€ naprej, drugače otrok ni dobrodošel. Ponavadi se kar potrudijo.

Hočeš reči, da tuje otroke dovolj dobro poznaš, da točno veš, kaj jim bo tako všeč, da nikakor ne bodo dali naprej?
[/quote]

To pa pove vse o tebi. Ti daješ darila naprej, če teb niso všeč. Tvoji prijatelji dobijo tvoj škart, če prav razumem.

Po svoje razumem avtorico.

Po drugi strani pa – vuf, sama sreča, da sem ven iz tega! Tudi v moji mladosti je bilo že nekaj tega starševskega spletkarjenja, ampak takrat starši še niso bili taki terorizatorji šole in znotrajšolskih odnosov, kot se je to sprevrglo danes.

Zlasti pa me čudi ta današnji starševski fanatizem že v osnovni šoli. Osnovni! Pa jebemti, ljudje, dajte malo pomislit! Kaj se pa še spomnite iz osnovne šole??? Ali lahko rečete, da ste danes uspešni, lepi, bogati in dišeči zato, ker ste v OSNOVNI šoli dobili eno zvezdico več??? Pa na kaj osnovna šola v življenju sploh vpliva??? Res ne razumem tega fanatizma glede nečesa, kar praktično nima nobenega vpliva na nadaljnje življenje!

Avtorica prišla si do pomembnih spoznanj in sicer, da se ljudje med sabo ne poslušamo oz se ne slišimo. Ti si tej mami morda ob priliki res omenila kakšne probleme imq tvoj otrok ampak ona je to sprejela pač kot kakšno je danes vreme ma katerega bomo čez dva dni že pozabili.
Če je tebi nakupovanje daril zelo resno in osebno in se zanj ful potrudiš to ne pomeni, da enako občutijo tudi drugi. Večina je to nebodisigatreba, pa to ne pomeni da so slabi. Skratka svoja pričakovanja boš morala zmanjšati ker tu ni ti meni jaz tebe. Kot tretje otrok nad darilom ni bil razočaran ker njemu več kot darila pomeni druženje, se pravi da si bila spet ri razočaranq. In nenazadnhe za 15 eur kot omenjaš ene kvalitetne igrače ipak b si kupila. Ter petič nasmolila si se edino ti ker si vabila otroke samo zaradi daril. Morda so te pogruntali in se ti malo maščevali.

Pri nas je že v prvi triadi prišlo tako daleč, da so starši na vabilo napisali, da otrok zbira denar za npr. kolo, večje lego kocke itd. in da bo imel s seboj hranilnik, kamor naj povabljenec vrže denar.
Čista resnica:((((

Tudi jaz sem včasih gledal tako, sedaj pa gledam drugače. Še vedno podarjam iz srca in ne gledam na ceno, če pa dobim nekaj kar ne potrebujem, pa ne vržem v smeti, ker s tem delam le dodatne smeti, ampak podarim magari kakšnemu otroku na ulici.

Npr. sam jem samo kvalitetno čokolado in če mi kdo prinese Milko, se lepo zahvalim in raje z njo razveselim koga drugega. Je s tem kaj narobe?
[/quote]

Se strinjam.

No to je spet ena izmed tem, ki dokazuje, da ženske in matere nimate naravnega poslanstva vzgajati.

Vaša norost se začne z moj, potem gre samo še navzdol do eskaliranja v obliki periodične skupinske blaznosti, kjer obredno posiljujete čustva in razum nedolžnim.

Motiš se. Jaz ljudi ne vabim zaradi daril. Sem pa zelo pozorna. Če mi nekdo reče, da mu je darilo za 5 eur bedno in da on za darilo kupi več, boljše kakovosti in ne kar nekaj, tudi to upoštevam. Me pa jezi, da nekdo o tem toliko gobezda in trdi, da kupuje sama darila za 15 eur in več, na koncu pa naredi prav obratno. Menim, da vsaj kupiš nekaj za toliko, kolikor si dobil sam.

Pa ti misliš, da sem sedaj mojemu otroku začela razlagati, da mu je sošolec prinesel darilo samo za 5 eur in ne za 15, kot mu ga je on? Ne, vsekakor ne. Bom pa drugič tudi jaz prinesla škart, v podobni obliki.

Končajte že enkrat s temi neumnostmi. Otroci so presiti vsega, razen res redkih izjem, kjer je v družini večje število otrok, ali pa so starši bolni ali brezposelni.
Otrokom kupujejo darila starši, stari starši, strici in tete. Pogosto so vsi v zadregi, kaj kupiti otroku, saj ima čisto vse.
Poleg tega otroke obiščejo Miklavž, Božiček in dedek Mraz (no nekatere samo eden ali pa dva). Otroci imajo na kupe igrač, knjig, oblačil, obutve, da o sladkarijah niti ne govorimo.
Otroci naj si voščijo in iskreno želijo eden drugemu vse najboljše.

Mi povabimo samo tiste z minimalci, ker bogati so škrtuhi, ki ponavadi prinesejo kaj starega iz svoje shrambe, ponavadi tik pred rokom poteka.

…vrni darilo in napiši, da žal tega otrok ne more sprejeti, ker je alergičen na čokolado. Me zanima, kaj bo potem.

Ja, verjamem, da se ti zdi butasto, da ti vedno gledaš, da daš iz rok lepo darilo, ko pa tvoj otrok praznuje, pa od taistih dobi kak neuporaben “šrot” od Kitajcev.

Meni je to eno leto naredila (otroku prinesla čisto bv darilo) zelo dobra soseda. Od mene od takrat ni dobila nikoli drugega kot Tedi ali Kik pofl. J… se naj, škrtuhi.

… pa samo vstopnina na RD pride 35 € … na osebo (otroka) …

Pa ti misliš, da sem sedaj mojemu otroku začela razlagati, da mu je sošolec prinesel darilo samo za 5 eur in ne za 15, kot mu ga je on? Ne, vsekakor ne. Bom pa drugič tudi jaz prinesla škart, v podobni obliki.
[/quote]

Mislim kar sem napisal, to je, da si (in tista s kartami in čokolado) nora. Ni vama pomoči, žalostno pa je, da kljub silnem cerkvenem in državnem socialnem aparatu nihče ne brani otrok pred takimi noricami, temveč take norice oba aparata izdatno producirata.

V opozorilo drugim:
http://www.modrijan.si/slv/Knjizni-program/Knjizni-program/Arhiv/Knjige/Po-tihem-zapeljani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close