Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Moj forum, eno vprašanje

Moj forum, eno vprašanje

Naredila sem si svoj forum na mojforum.si. rada bi, da bi bil forum zaprt in viden le za registrirane uporabnike in uporabnice. Sem administrator foruma, v nastavitvah sem nastavila Administracija forumov, Dovoljenja na “registriran, skrito”, vendar je vsebina forum ostalim še vedno vidna. Če prav razumem, sem s tem nastavila, tudi posebej v naprednem načinu, da so določene funkcije na voljo le registriranim uporabnikom? Čemu pa je namenjena opcija “zasebno, skrito”?

Potem pa pač nisi nečesa pravilno pokljukala..

Administracija forumov
Dovoljenja
Izbereš si forum
klikni Prikaži forum
Lahko si izbereš : Registriran – Skrito

ali pa Napredni način in potem:

Pod opcijo:
Vidi Bere Objavlja Odgovarja
REG REG REG REG
in isto še za opcije:
Uredi,Izbriši, Glasuj – ostali opciji: Ne prezri in Obvestilo pa pustiš MOD

mislim da tam gor teče PHPBB forum, zato sem tudi napisal navodila zanj, če ni
pa daj geslo, pa da ga malce “popravim” :)))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Oj Klemenxx – če želiš, se nam lahko tudi pridružiš, ti pošljem link na mejl, da se registriraš. Pol’ boš pa videl pravi intelektualni babji čvek :)))

No, to kar si napisal (ja to je PHPBB forum) sem že naredila. No, zdaj zadeva res lepo deluje in forum nepovabljenim ni viden. Sem pa morala preverit na tujem računalniku (klicala tajnico, he, he)…

Kakšna pa je pravzaprav razlika med zasebno(skrito) in registriran (skrito)? Itak je to “zasebni” forum, za povabljene in le registirane.

Koliko pa je takole zastonj gostovanje varno, da ne bi kdo kaj preveč izvedel?

Ne vem natančno kakšna je razlika, po mojem je to, da samo
admini/moderatorji lahko “glumijo gljive” v forumu, poizkusi pa boš videla :))

Koliko je varno hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, kaj pa
je na internetu varno, še posebej če ni v tvojih rokah,

Kot zanimivost si preberi tolelele objavo iz spletne strani,
pa se malce zamisli(te).. kaj in kjje je varnost, ter kaj se
v resnici dogaja na spletu.
Jaz sam za sebe vem, da imam svoj strežnik/svoj nadzor in svoj mir..

Originalni članek:
———————————————————————————————
Spodnji clanek, ki je izvorno dostopen tukaj:

sem skopiral za primer, ce bi bil original “pomotoma” izbrisan…..

Avtorica ga je pod psevdonimom “ZARA” napisala 11. novembra 2004…..

—————————————————————

Ze lep cas ima nekaj obiskovalcev siolove klepetalnice Kupido probleme z “administratorjem” Andrejem Ota, ki izkorisca svoj polozaj urejevalca za cisto svoje namene ( predvsem osvajanje punc na klepetu ) in cepi cele dneve in noci na firmine stroske (placa) na spletu.. kao: ureja..
Andrej se je pred meseci zapicil tudi v mene (med vsemi drugimi tam) in me po ure in ure klicarill na stroske firme SIOL v tujino.Ko sem po treh dneh spregledala njegov primitiven namen, sem ga odpikala po hitrem postopku in v klepetalnici, kjer so vsi vedeli, zakaj gre in smo se med seboj odlicno razumeli, se je osmesil in so se mu vsi smejali.To mu, kot nekemu, po lastnem mnenju “sefu” ni odgovarjalo.. in je ukrepal.

S prijateljico naju je brez tehtnega razloga vrgel pred meseci iz Kupida, ko sva se pritozili pri osebi SIOLa na visjem polozaju, nama je ta uredil ponovni dostop na stran, zal z drugim uporabniskim imenom (vsi prejsni podatki in posta bilo zbrisano), vendar nama je ta Andrej onemogocil vstop v kupidovo klepetalnico.. brez razloga! Exclamation
Na vsakrsno pritozbo (pisno, ustno) .. nisva dobili odgovora.. Question

MORAL je sicer dovoliti ponovno prijavo, vendar je igral na zahrbten nacin in najinima IPjema onemogocil koriscenje strani v celoti, obema je zavracal – brez razloga, objavo LASTNIH slik ob svojem profilu, ceprav so bile popolnoma normalne slike.

Pred dnevi sem prisla na klepet iz druge drzave (torej drugega IPja) in sedaj mi je BREZ OPOZORILA ali bilocesa ponovno izbrisal celoten profil, ker je ocitno spet cepel v klepetalnici in spremljal dogajanja… Tako je zablokiral dostop na Kupido iz IPja dveh visokih prosvetnih delavcev brez bilokaksnega opozorila ali razlage (od tam je bil namrec dostop v Klepetalnico mogoc).

SIOL deluje kot kaoticno in anarhisticno podjetje, sprasujemo se,kako si dovoljuje zaposlovati taksne psihicno motene in zaostale osebe in jim dajati taksen polozaj, jim, ne glede na to, da uporabljajo delovno mesto in firmen denar v zlonamerne stvari in akcije ne spravijo k pameti?! Ali je en tak nedorasel, atroficen, nemoralen Andrej res edina alternativa programerja kot urejevalca Kupido strani (delovno mesto je po lastnih izjavah dobil preko vez – ker naj bi se bilo zelo tezko zaposliti na SIOLu), ali podjetju ni mogoce najti nekoga, ki se bi lahko aklimatiziral v dobo, v taksno podjetje z moderno logiko in osnovo?
Kako se lahko en upravljalec taksne strani ( s suuuuper placo !!!) cele dneve vlaci po chatih, telefonira po ure in ure na sluzbene stroske v tujino in se obnasa, kot bi bila klepetalnica njegova ( oz. .. ce bi bila njegova, bi imel vecjo odgovornost, vsaj po mojem – prej na njej izzivlja svojo zeljo po nadmoci).

Prijateljica prav tako ze mesece ne more v klepetalnico, eni punci iz Ljubljane je prav tako zablokiral racun ker mu nekaj ni pasalo…
Ko so se drugi uporabniki Klepetalnice pritozevali, tip ni reagiral.. enostavno po principu: jaz sem tu sef in pika… tako bo, kot sem rekel! (in je dalje veselo cepel na klepetu).
Ce poklices na podjetje SIOL in se zelis pritoziti pri odgovorni osebi, te ze v sami osnovi (na informacijah) odslovijo, da odgovornega trenutno ni na delovnem mestu.

Tudi “tajnica” s katero si se prisiljen pogovarjati nima osnovnega pojma o bontonu in te kar veselo tika : ne glede na to kaj in kdo si.

Podjetje se zdaaalec nima odlik evropskih kapitalisticnih firm, je odraz nezrelega in nesposobnega monopolista, mentalne revscine, blodnje vsaj (!) nekaterih zaposlenih.Ocitno previsoke place le teh in stara komunisticna logika dajejo obcutek nadmoci.Ne znajo se aplicirati trziscu in zahtevam v sami osnovi.
Ne zavedajo se, da smo morda ljudje, ki nam taksne jare gospode mecejo polena pod noge, tudi na polozajih… Wink in ne zavedajo se, da bodo sami placali taksno primitivno, zaostalo, neprijazno in nemoralno politiko z negativizmom na drugih straneh (po principu: kolikor dajes, toliko dobivas).
Upam da se bo trzisce v Sloveniji s ponudbo interneta sprostilo kot je to v ostalih kapitalisticnih drzavah in bo vec ponudnikov, ki bodo ne samo cenejsi, temvec tudi bolj orientirani uporabnikom.
Uporabnik ali kupec je namrec v svetu car, ker od njega podjetja zivijo!

Taksnim ljudem kot je ta Andrej in “tajnica Eva” je nujno da se aterirajo in civilizirajo!!!!

Ali bi se, glede na to, da imamo dokaze v rokah in nas je vec taksnih, ki smo zelo nezadovoljni s Kupidom, splacalo toziti podjetje za ignoriranje in objaviti celotne zgodbe ( z dokazi ) v slovenskih casopisih?! Shocked Shocked :idea!:
———————————————————————————————

še opomin, vsem ki boste tole brali:
TEGA NI NAPISAL KLEMENXX, TO JE SAMO CUT&PASTE IZ SPLETNE STRANI,
KATERA JE ZGORAJ NAPISANA, JE PA ORIGINAL BESEDILO, BREZ POPRAVLJANJA/PREPRAVLJANJA IZ STRANI KLEMENXX-a.

Uf, huuuuuudo tole.

No, danes ko sem postala sama svoja admin, sem ugotovila, kaj vse lahko pravzaprav vidim 🙂

Je res pomembno, da je zadeva v rokah pravih ljudi.

Mah ja – pri enih forumih vidiš to in ono, pri drugih pa pol manj, odvisno
kako so konfigurirani, napisani in koliko ljudi je zadaj, ter seveda ali je
to brezplačno, ali je plačljivo – mislim programska oprema,
npr. phpBB je brezplačen, veliko ljudi ga razvija, ampak pride čas,
ko odkrijejo katastrofalne napake in predno admini instalirajo popravke
jim crackerji pobrišejo vse podatke (mySQL), in na osnovno spletno
stran napišejo
Cracked & Hacked by Chunz Junz from HyUnZ GrOuPZ

tako da le redno delaj backup baze (če ohka)..

lp

In JA: admin lahko vidi tudi zasebna sporočila, pa če še tako trdi da to ne gre.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Ja ampak to ni moderator, ampak samo site admin – ja itaq jih mora videt,
drugače pa ni site admin 🙂
Sicer pa

select priv_msg where user = ‘Wega’

iz SQL baze dela čudeže :))))))

Kot kaže ne bom ostala samo pri enem vprašanju :)))

No, zdaj imamo v forum prijavljenih 21 članic. Uporabnica se lahko registrira, a lahko dostopa na forum šele ko jaz to registracijo potrdim. Za večino je tako tudi veljalo. No, zdaj pa mi ni jasno, kako je mogoče, da se mi je na forum in v seznam članov lahko vtihotapil nekdo z imenom “Sitnobca”, kateremu registracije nisem potrdila? Ko pregledujem kdo je na sistemu, tudi vidim tole “Sitnobco”.

Aha, torej nam lahko forumček kreknejo. Klemenxx praviš, da naj redno delam backup baze. Sem bila pridna in šla to naredit in uf… Šla sem na “Splošno administracijo”, “Varnostno kopiraj bazo podatkov”… in veš kaj mi javlja? Dobesedno copy-paste: “Splošna napaka. Ojoj. Opcija je onemogočena.” Predvidevam, da moram nekje še prej kaj naštimat 🙂

Mislm, kje so našli tale “ojoj” :))))

hehe, zakaj sem vedel, kjer so ženske je tudi kr’neki :)))

mogoče je pa sitnobca sistemc od ponudnika brezplačnih
forumov :)))

glede backup&restore ti pa na žalost ne morem kaj pametnega pomagati,
najbrž to delajo oni sami (ponudniki), ali si se pa kje zaklikala 😉

mah daj napiši semkaj sistemsko uporabniško ime inu geslo, da malce
pobrišemo vse skupaj ;)))

lp

Klemenxx, zdajle sem našla tole na njihovih FAQ:

*** Ali lahko dobim podatkovno bazo mojega foruma?
Zaradi različnih razlogov trenutno ne omogočamo izročitve podatkovnih baz forumov.

He, he…

Ok, dobiš na mejl geslo in username. Čeprav bi rada tudi sama kaj postorila, da se naučim, he, he…

Poleg tega bi rada forum izbrisala iz seznama forumov, da sploh ne bi bil javno dostopen tudi za padalce.

Zaradi različnih razlogov trenutno ne omogočamo izročitve podatkovnih baz forumov.

Jak, jak, jak hihihihihihihihihihihi, pa so šle zaupne besede v tri krasne.

Mogoče pa vaše “packarije” nekoč preberemo kje kaj na net-u.

ne – ne potrebujem username/gesla – kr imej ga..

lp

Oh, ne skrbi, nic ne packamo.

Ah potem pa ne potrebujete foruma..

lp

Kako to mislis, da ne potrebujemo foruma?

Saj smo do sedaj imele Yahoo groups, ampak smo postale prevec aktivne in smo se zacele izgubljati v kopici e-mailov in sporocil. Imas kaksen drug predlog?

Še eno vprašanjce:
ko se določa izgled foruma, so barve označene s kodami, npr. E5E5E5. A so te kode kje “prevedene” , v konkretne katere barve?

Hvala za odgovor.

in recimo

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

O Wega živjo!
Eeee, točno to sem rab’la. Hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close