Modrostni zob!!
Joj, jaz sem dala hvala bogu to čez…. Če ti ga bodo samo izpulili sploh ni tako grozno, če ti pa bodo rezali je malo bolj zakomplicirano… Meni so rezali enega, dva pa samo izpulili.
Dobila sem 1 teden bolniške (ko so mi rezali). 2 tedna je zadosti, da se ti kolikor toliko zaceli. Vendar ti priporočam dvoje:
1. ne z jezikom drezat po rani
2. ne izpostavljaj se prepihu vsaj ene dva tedna saj se ti lahko hudo vname
Srečno potovanje
Zelo pomembna je izbira dobrega celjustnega kirurga, ki si bo za puljenje zoba vzel toliko casa, koliko bo pac treba.
Meni je “zagrozil”, d ase lahko zgodi, da korenine zaradi napacne rasti ne bo mogel dobiti ven, vendar mu je skorajda brez truda uspelo. Dobila sem en teden bolniske, vendarle sem bila ze 3. dan skorajda brez tezav. No, ja, jedla sem malo tezje. Sem pa izredno pazila na ustno higieno.
Aha, da ponovim, ne vrtaj z jezikom po luknjici. meni so sli sivi tako na zivce (nitka), da sem med spanjem vrtla po luknjici in se zaradi bolecine zbudila. Se to, proti zobobolu je pri meni najboij prijel Inubrufen, obstaja pa tudi generik, mislimm da od Krke.
Odvisno je tudi od tega, kje imaš zob. Spodaj je osmice menda težje vleči ven kot zgoraj. Spodaj injekcija tudi dosti bolj boli, ker da zgoraj le lokalno, ta spodaj se pa imenuje nekako drugače (pojma nimam več, kako). Meni je nazadnje dajal ven spodaj, mi sekal kost (trajalo je po moje ene pol ure ali še več), mi je pa potem zašil. Vendar po moji izkušnji je bilo za ta zob 14 dni premalo. Sama tako že 10 mesecev zbiram pogum za naslednjo osmico.
Kar se pa tiče vnetja oz. gnojenja, je pa tako, da ti priporočam pred operacijo morda vzeti antibiotik, seveda po posvetu s kirurgom, ko bo videl tvoj ortopan, saj ne vem, kakšno stanje imaš. Sama sem absolutno proti jemanju antibiotikov kar tako, sploh proti Summamedu, vendar sem zelo hvaležna, da mi je bilo svetovano vzeti ga (zdravnica mi ga je pa odsvetovala). Ko te že vse boli in si sploh ne upaš hoditi, da preživiš (da o tabletah proti bolečinam ne govorim), si sigurno ne želiš imeti še zagnojeno, da te bodo še zato rezali.
Tjaška, ne da te želim prestrašiti, saj se da preživeti, res odvisno od stanja zoba (jaz sem zadnjega imela zelo globoko, zaraščenega v kost, pa še iz čeljusti še ni pogledal). Je pa tako, da če ti šivajo, poberejo šive ven čez en teden, tako da komot greš na potovanje čez 14 dni (pazi le, da se ti ne zagnoji, zato priporočilo antibiotikov). Boleti te pa zna še vedno, pa tudi luknjo boš (kljub morebitnemu šivanju) še vedno imela.
Forum je zaprt za komentiranje.