Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek modrostni zob

modrostni zob

Rabim eno pomoc: raste mi modrostni zob in to me svinjsko boli. Ima kdo kaksen nasvet kako preziveti to zadevo?
Postalo je zelo hudo ker ne morem odpreti ust,posledicno ne morem nic konkretnega pojesti ker zelo tezko grizem, spim tudi zelo slabo…
POMOC!!!!

Hvala in lep pozdrav!

meni začnejo rasti vsakih par mesecev .. očitno rastejo pomalem. Ponavadi pomaga že lekadol, aspirin.

Ja če delajo težave, jih je treba odstranit. Za vsak modrostni zob 1 teden bolniške.
Papa

Mogoče je prišlo do infekcije. Meni se je namreč to že dvakrat zgodila. To je sicer kazen, ker ne zberem poguma in ga grem izruvat. Pri infekciji jemlješ antibiotik in hodiš vsak dan (1 teden) na menjavanje traku. Groza!
Čimpreje k zobozdravniku, da ne bo še bolj bolelo. Zdaj ti ga ne bodo pulili, če je zagnojeno.
Sonja

Meni jih nočejo populit, ker ne povzročajo nobenih težav in nima smisla pulit.

Pojdi po napotnico k osebnemu zobozdravniku. Namrec, na stomatoloski je nekaj mesev dolga cakalna doba, da ti ga izpulijo. Brez tega bo tezko bolje. Cim vec poguma ti zelim.

Če ti rastejo modrostni zobje čudno-postrani, je najbolje, da ti da tvoj zobozdravnik napotnico za ruvanje, baje se katastrofalno dolgo čaka.

Če pa lepo rastejo in delajo probleme, ti jih lahko izdere tudi on/a; meni je vse tri (četrti si je premislil in sploh ni začel rasti:)) ).
Bolniške nisem rabila, sem pa kak dan vedela, da se je nekaj zgodilo v mojih ustih, pa sploh ni bilo panike.

Kakorkoli obračaš, brez zobarja ne bo šlo :((

Ponavadi boli kaksen teden, tako kot je pri vseh drugih zobeh, samo, da ste na to ze pozabili!!! Ce sicer raste naravnost in ima dovolj prostora – tako je pri vecini ljudi, potem si jih ne pulit!! Vam lahko se prav pridejo. Recimo, ocetu so morali izpuliti sestico in sedmico, ker je se imel osmico, so mu lahko naredili mosticek, sicer to ne bi bilo mogoce. In potem bi bila petka zadnji zob in ne bi mogel grist na eni strani. V glavnem, osmica je cisto uporaben zob in jaz ce bi bila zobar, sploh ne bi pulila ce ni res potrebno. Danes pa spulijo vsakemu, ki si to zazeli, pa se tega mu ne povejo, kaksne so lahko posledice. OK, eni pravijo, da bomo z evolucijo pocasi itak izgubili osmice, ampak sej tudi prsti na nogah nam bodo pocas zakrneli ali pa se zrastli skupaj, pa mislim, da ni nikogar, ki bi si sel zdrave dol rezat, al pa skupaj sivat?!?!?

hahaha, tale je pa dobra cebelica. Meni sicer niso napoto, res je tudi, da mi ne rastejo čisto čisto naravnost, bolijo me na par mesecev, ko se zgleda zaženejo rasti, drugače ni problemov. Zobozdravnik mi jih res odsvetuje puliti, nikoli pa ni rekel, zakaj ne (kar si zdaj ti lepo opisala in me prepričala). Meni vedno pravi, da če ni večjih težav nima smisla pulit. Ko pa komu povem da mi rastejo osmice pa vsak ves zagret naj jih grem pulit.

Če te ne motijo in imaš dovolj prostora, da jih obdržiš in obdrži. jaz sem prejšnji torek spulila oba na desni strani (levo stran sem spucala oktobra) in me še danes boli. Boš videla kaj pomeni ne spati zaradi bolečin.

Lp, Sunshine

Za enkrat ga bom se pustila da bo zrastu, sm vprasala zobozdravnico kako mi lahko pomaga pa je rekla da karkoli bo ze naredila bo potem ko bo zob zunaj, da ko raste ga je najbolje pustiti pri miru :))
Je pa z ebolje tako da bo samo se malo stisniti zobe (tale je pa dobra asociacija)!!!
Hvala za nasvete in lep pozdrav

Pri meni je bilo tako hudo,da mi je moral meso zgati,da je zob lahko prodrl ven.Ne vem kako to delajo pri nas kle ali to rezejo, samo moj zobar v tujini je dobesedno zgal meso in potem je bilo takoj bolje in tudi nc krvavitve ni bilo le vonj je bil mal neprijeten.Pojdi k zobozdravniku, naj ti pregleda ali ni tudi pri tebi meso prevec debelo in bos potrebovala pomoc.

Aja se to..v tujini modrostne z. ruvajo ven,tko da jaz nimam nobenega vec, baje delajo samo skodo in to je normalno da jih dajo ven slej ko prej, ne cakajo.In nc bat, ce je pravi zobar, ga lepo zruva pa naj ima se tako mocne korenine, ce pa je zobar bl tko,ni navajen ruvanja bo pa hudo, baje so lahko posledice grozne, zato res merki komu zaupas in ne strasim, sam tolk takih pacientov sem ze vidla k so pol hodili k mojemu zobarju sanirat tisto kar je blo zafusano drugje.

Ni nujno, da modrostni zobje delajo le tezave. Moja dva, tista dva, ki sta zrastla sta lepa in zdrava in ne kazeta nobene afinitete po tem, da bi zacela gniti. Modrostne zobe pa navadno pulijo oz. so jih pulili, ker jih je tezko natancno ocistiti in seveda, logicna posledica je zobna gniloba.

Kljub temu, da imam zobozdravnika iz domacih logov verjemem, da je znanje nasih zobozdravnikov na dobrem nivoju. Seveda pa vedno ostane na voljo tudi drugo mnenje.

Kot sem že zgoraj napisala, če ti delajo probleme, jih daj ob priliki ven, če pa ne, pa jih vsekakor pusti. Zdrav zob je le zdrav zob.

Sama sem jih dala ven, ker so mi zrasli sicer kolikor toliko ravno in niso pritiskali na druge zobe, se mi je pa vnemala dlesen in sem morala hoditi po antibiotike in menjavati trake.

Prepričana pa sem, da so naši zobozdravniki dobri in znajo ocenit, kaj je za vsakega posameznika in njegovo situacijo najboljša rešitev.
Le stanje morajo videti – da se lahko odločijo.

še enkrat; kakorkoli obračaš, brez zobarja ne bo šlo :((

Če ne moreš odpirati ust, potem se ti je sigurno zagnojil in moraš takoj k zobarju, da dobiš trak… Zagnoji se pa zato, ker ne moreš dobro pucat za gubo od dlesni, kjer nastane nekakšen žep.
Meni se je to zgodilo. Zdaj je zrasel normaln in nimam nobenih težav več z njim.

Ni nujno, da se je kaj zagnojilo, lahko je vse skupaj samo zelo oteklo. Vsekakor hitro k zobarju, da ti ne bo zatekalo v grlo in ne le, da ne boš mogla spati in jesti, ampak tudi dihati ne.

Propolis pomaga da se špricaš po dlesni, če pa je blazno hudo pa daj navadenj česen na pol in si ga daji (vedno svežega) na dlesen kolikor časa pač zdržiš ker peče vendar meni pomaga pri vsaki bolečini v ustih, zob, dlesni, modrostni, prehlad dlesni, skratka za vse je super.
Poskusi ne bo ti žal!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close