Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moderna lesena vs zidana hiša kaj bi vi izbrali

Moderna lesena vs zidana hiša kaj bi vi izbrali

Odločam se med križno lepljeno leseno gradnjo in klasično zidano. Družisna hiša, klet (ki bo beton v kasmem primeru), nato pa pritličje in prvo nadstropje ali zidano ali pa leseno.

Kakšno je vaše mnenje?

Kaj si hotela povedati?

Tista, ki je bolj protipotresno varna 🙂

Absolutno je zidava prva izbira. Preprosto, cegli so obstojnejši od lesa, v katerem se tako radi naselijo vsi mogoči žužki kljub raznim premazom. Tudi čas je bolj na strani zidave kot na strani lesa.

Leseno bajto bi izbral če bi bila res sestavljena iz nebarvanega in neimpregniranega lesa. Vezane plošče in iverke…. Ne hvala.

Tako da potem žal res prideš do zaključka da je glina (se pravi rozasti cegu modularc) najbolj ekološka varianta. Bistveno bolje kot modularc pa izolira pihan beton, oz. po domače siporeks.

V leseni hiši je noro dobro živet. Pozimi potrebuje malo ogrevanja. Takoj je topla.
Poleti tudi vzdržuje super hladno temperaturo.
In les vse prediha. Vse vonjave od kuhanja, kajenja.. Ničesar ne zavohaš.

Lesene so mi bistveno bolj všeč, samo ne vem, če bi ravno lepljene zadeve; zaradi topil v lepilih in posledično mogoče nezdravih hlapov v prostorih.
Mogoče kakšna brunarica oz. hiša iz masivnega lesa?

Poznaš križno lepljen les ali govoriš na pamet?

Baje je ta križni les tako suh, da v njem ne preživi nič?

Baje je ta križni les tako suh, da v njem ne preživi nič?
[/quote]

Ja, tako suh je, da je ena iskra dovolj in PUF, vse požre ogenj!!!

Kako se pa vzdrzuje ta les?
Koliko je obstojen?

Jaz bi se odlocala glede na prakticnost, cim manj dela, cim manj razmisljanja, cim manj vzdrzevanja, cim daljsa obstojnost in podobno.

Ja, tako suh je, da je ena iskra dovolj in PUF, vse požre ogenj!!!
[/quote]

Si ga kdaj poskusil vžgati?

Poznaš križno lepljen les ali govoriš na pamet?
[/quote]

Govorim na pamet, kar je razvidno iz tega, kako sem zapisal; “samo ne vem, če…” “mogoče”.

Vedno sem bila za zidano hišo. Trenutno pa urejamo papirje za hišo za hčero. Hiša bo 70 km stran in smo se čisto iz praktičnosti in hitrosti gradnje odločili za leseno. Meno lesena moti zaradi slabše akumulacije. Vendar pri ogravanju s toplotno črpalko to ni občutno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close