Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika modelčki za muffine

modelčki za muffine

Pozdravljene!

Vem, da je bilo o tem že veliko napisanega. Danes sem po pošti dobila silikonski pekač za muffine, ki sem ga nabavila za darilo (Quelle), pa sem bila presenečena, kako je plitev. Ker muffinov nisem še nikoli pekla, ne vem, ali je to normalno ali ne. Luknjice imajo premer 6.5 cm, globoke pa so samo 2.5 cm. Pa še eno vprašanje: kje kupite papirnate šalčke za muffine in ali obstajajo tudi take dimenzije?

Carmen

Mislim da so kar prave mere, muffini pa se potem zaradi pecilnega oziroma sode bikarbone ali pa tudi sicer narastejo, tako da so višji od 2,5 cm.
Jaz modelčkov ne uporabljam, ker se mi zdijo nekoliko predragi in za domače mislim, da ni bistvenega pomena tisti papirček. Mislim, da sem jih videla že v Mercatorjevih trgovinah, v Merkurju…ne vem točno..v Italiji v enem večjem hipermarketu, tako da jih boš verjetno tudi pri nas dobila v kakšnem takem centru, pri pripomočkih za peko ali pa pri tistih papirnatih krožnikih, servietah,ipd.

Pa dobro peko in dober tek! Lp

Papirnate “šalčke” dobiš v vsaki trgovini, ponavadi tam kjer prodajajo vrečke za zamrzovanje, plast. kozarčke… Stanejo okrog 400 sit/100 kom, pa gor piše, da prenesejo 250 stopinj temperature.
Sara:)

ena – modelčke kupujem v sparu, 200 kd. 390 sit. Ravno to ženske delamo narobe ,” za domače” je dobro brez modelčkov…… moja mama je vedno za neke leve goste poskrbela za lepo pogrnjeno mizo, spekla meso katero mi nismo nikoli jedli, razen ,če je kaj ostalo itd…. da ne naštevam, ne razmišljaj tako, vedno svojim domačim nudi najboljše, za druge naj ti dol visi.Moji jejo kosilo na belem poštirkanem prtu, isto kakor gosti,da ne govorim za druge stvari, brez zamere,leo pozdrav

Luca, hej!

Se kako se strinjam s tabo. Za koga naj pa ” sparam” ta boljse kozarce in porcelan? Mi smo ga vredni:)))
Vse uporabljam, ceprav sva samo dva pri mizi.
Vnuk je tega tako navajen, da si se kupljen puding strese iz tiste plasticne
posodice v porcelanaste, da je obrnjen in lepo postrezen.

Ko sva prinesla domov hrano iz kitajske restavracije, je laufal po stopnicah, da je hitro pripravil mizo z nekimi res starimi krozniki s kitajskim motivom in se vse zraven.
Vesela sem, da sem mu tudi nekaj te kulture dala za popotnico v leta odrascanja.

Lep pozdrav Babi

Babi – to mi delaj- cmoka

Sicer imajo različni proizvajalci modelčke za mafine z nekoliko različnimi velikostmi, vendar v načelu bo kar prav. Tisti res nizki modeli za tortice ali pitice imajo globino samo cca 1 cm.

Papirnate košarice se res dobijo normalno po trgovinah, v večjih centrih izbiraš velikosti. Glej samo, da bo narisano, da se lahko v njih peče (na večini tako ali tako je), to pomeni, da ne prepuščajo maščobe, da je papir rahlo povoščen. Pri košaricah, ki so dejansko namenjene samo za serviranje, se namreč papir takoj razmoči.

Drugače sem tudi jaz vedno za to, da se stvari ne špara za goste, domači so vredni vsaj tega in več. “Ena”, verjetno nisi mislila tako, kot je izpadlo, v naših krajih je to pač običaj, ki ga mlajša generacija uspešno podira. Tašča večkrat pripoveduje, kako so oni kot otroci takoj po vojni stradali, mama pa je šparala klobase za funkcionarje… Verjetno tudi ona takrat tega ni delala iz zlobe, ampak tako so pač takrat delali. Hvalabogu, da danes ni več tako (verjetno pa nezavedno grešimo kje drugje :-))

In da se vrnem k papirčkom. Pri mafinih v silikonskih pekačih jih tudi jaz ne uporabljam, in sicer zato ne, ker se primejo na kolaček in moraš pazljivo lupiti. Saj ni škode ali velike tegobe, v teflonskem pekaču jih normalno uporabljam in je čisto ok, vendar v silikonskih pridejo tako lepi kolački, da se mi jih zdi škoda kvariti s papirčki. Aja, pravzaprav nič ne prišparam, ker potem pečene zložim v papirnate košarice, da je lepo za postreči in prijeti v roko…
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close