Modelčki za muffine
O modelčkih je bilo pred časom že precej napisanega. Kupiš jih lahko v Intersparu, Merkurju in še kje bi se našli. Jaz sem jih kupila v Intersparu in sicer silikonske in “navadne” (mislim da so teflonski), da vidim razliko. Cena je bila enaka in sicer 1990 SIT za model s 6 luknjami. Sem jih gledala tudi v Avstriji (Metro) pa ni bilo razlike v ceni.
Priporočam ti nakup silikonskih, saj je jemanje muffinov iz njih bistveno lažje, ni jih potrebno namastiti, zaradi upogljivosti jih lažje stisneš v kak kot.
Tako kot pravi m71, dobiš jih v vsaki pošteno založeni trgovini (bi znala pa biti težava, če nisi doma ravno v velemestu ;-)).
Priporočam ti nakup tistega modela, ki ima 12 vdolbinic, saj je večina receptov prilagojena za en pekač – prihraniš na času in energiji. Moj nasvet je tudi, da kupiš silikonske. Ampak po pravici povem, da jaz še vedno kdaj uporabim tudi navaden pekač (sem ga imela že prej), in sicer mi pride prav za muffin žemljice, pa takrat, kadar naredim več mase, da napolnim dva pekača.
LP
Če se že “mečeš” v stroške, kupi Tefalove silikonske pekače (dobiš jih za male in velike muffine). Se muffini veliko lepše vzamejo ven, ko so pečeni in tudi pekač sam se lepše opere Tefalov kot npr. Fleckmannov, ki jih prodajajo v Interšparu. Sama imam oba in če bom še kdaj kupovala kakšne druge oblike, bom definitivno kupila Tefalovega. Je pa tudi res, da je malo dražji. (Za 12 malih muffinov (premer luknje približno 3 cm) stane okrog 5.500 SIT).
No, če ste pa že obupale nad navadnimi plehnatimi modelčki in se vam valjajo kje po predalih pa ideja za ustvarjalne (ni na mojem zelniku zrasla): vanje lahko nalijemo vosek (in vstavimo stenj seveda), tako dobimo ene fine plavajoče svečke ;-)). Tako se da uporabiti še vse ostale modelčke za izrezovanje piškotov – samo na spodnjo stran nalepiš nekaj (pa ne vem kaj, nisem revije še tako v podrobnost prebrala – samo slike pogledala ;-)) ).
Mirno noč (ali jutro) želim.
Pozor pozor! :))
In že sem ponosna lastnica Mercatorjevih silikonskih modelčkov. Sem šla ravno včeraj mimo Hipermarketa, se ustavila in kupila. Je bila pa ‘moja’ predzadnja škatla in stanejo 1.690 SIT (6 lukenj). Če bom postala strastna pekačica muffinov, si kupim še 6 lukenj, pa bo.
Še recepte zberem in juhej na delo.
*maha vam*
Mija.
Če uporabiš iskalnik (to je tista zver na vrhu vsakega sporočila) in vanj vpišeš besedo “muffin” ti bo vrglo ven točno 264 zadetkov – med njimi boš našla tiste odgovore, ki vsebujejo krasne recepte, tudi komentarje na njih. Ne gre za to, da se mi ne bi dalo pisat receptov ali kaj podobnega, ampak res smo o muffinih toliko že rekli, da se splača pogledati….
Če razumeš nemško pa poglej temo od majuške – malo nižje med sporočili – je poslal link na stran z malo morje recepti….
LP
Za začetek tale recept
ČOKOLADNI MUFFINI
60 g navadnega jogurta
60 g masla
60 g sladkorja
deciliter mleka
80 g čokolade
jajce zavojček vanilina
žlička in pol pecilnega
200 g moke
pol žličke sode bikarbone
žlička kakava
Vmešaj maslo z jajcem in sladkorjem, dodaj jogurt, mleko (jaz dam namesto mleka kar cel lonček jogurta), vanilijev sladkor in na koščke narezano čokolado, lahko pa dodaš še eno zmečkano zrelo banano – da so kolački bolj okusni in rahli. Posebej zmešaj moko, pecilni, sodo bikarbono in kakav ter postopoma dodaj prvi mešanici. Kolačke z žlico polagaj v namaščen pekač. Peci pri 180°C, približno 20 min.
Forum je zaprt za komentiranje.