Model za torto
Pozdravljeni!
Ker je moj stari model za peko tort odpovedal sodelovanje, bi rada kupila novega. Precej sem prebrala o silokonskuh modelih in so me precej navdušili. Edino cena ni ravno navdušujoča. Preden pa se odpravim po nakupih, imam še nekaj vprašanj: na kaj moram biti pri pekaču pozorna – so vsi iste kvalitete? Ali se mi, glede na to, da ni več vračila davka splača pogledati tudi v Avstriji (na primer v Metroju)?
Hvala in lep pozdrav!
Tixi
TIXI – jaz natvojem mestu ne bi kompliciral , kupi navaden obroč , fiksen
ali razstaljiv , saj je samo model za testo , najsi je zlat ali pocinkan ,
za dobro torto so pomembne sestavine .Ker ne vem iz katerega konca ,
naše “velike ” SLOVENIJE si , jaz na Štajerskem , jih izdelujem , ne glede na obliko , po želji strank . L . P . O G I
Jaz poznam samo silikonske modele za muffine – te lahko pohvalim. Cena je bila cca 3000 sit za dvanajst tavelikih muffinov. Mislim da se tudi cene ostalih (tortnega in tisteg za šarkelj) gibljejo tukaj nekje. Mogoče malo več. Poglej v Merkurju. Ne poznam sicer cen za “navadne” pekače, ampak zadnjič sem gledala enega Tefalovega (štirioglat) in je bil tudi nekaj čez 5000 sit – bi rekla da če hočeš imet vsaj malo kvalitete se ne splača gledat na tisočaka.
Če se ne motim ima Babi silikonski pekač za torto? Nisem sigurna.
Tudi jaz imam silikonske pekače za mafine in ne morem jih prehvalit. Kupila sem jih v A (metroju), kjer sem videla da imajo vse mogoče modele. Sedaj si nameravam kupiti še za torto, saj tisti obroč ne tesni več kot bi moral…
Glede cene se jaz ne bom obremenjevala, ker je silikon neprimerno boljša rešitev za povrhu pa še trajna rešitev. Tudi glede vzdrževanja se ne more noben teflon in ostali materiali primerjat z silikonom. Tudi prostora zavzame malo, saj lahko silikon zložiš oz. stisneš v obliko kot ti paše.
Lp in dober nakup!
Monika
Hej,Ogi!
So se mi kar usesa naspicila in oci odprle ob objavi tvoje dejavnosti.
Ker me glina, glineni izdelki …na moc privlacijo, sem eno zimo hodila tudi na tecaj.Delala sem manjse stvari ( podstavek za najljubso skodelico, kaksno ribico… igracarije); pod nadzorom mentorja tudi barvala in pekla.
No, nekaj casa sem sanjala o lastni pravi peci, pa me je moz postavil na trdna tla, da bom potem delala za vso okolico in ne bo vec samo hobi, ampak trdo delo.Za prodajo pa nimam zilice.
Torej, raje pletem copatke za dojencke – vnuke prijateljev in se koga od odraslih obdarim za Novo leto. In veliko berem. :)))
Ce bos odgovoril na Modrino prosnjo, bom rada prebrala tudi jaz. Lp Babi
Hej! Imam nekajsilikonskih- manjsih(bil je komplet posebnih oblik: medvedek, srcek, smrecica in zvezdica). Za razveseliti otroke zelo primerno.
Imam tudi vecjega, okroglega za vsemogoce, tudi polnjene peprike pecem v njem. Z vsemi vec kot zadovoljna.
Za pravo veliko torto s snemljivim obodom in se dodatno posodo za sarkelj
sem si pa pred priblizno dvajsetimi leti omislila od dr.Oetker.
Se vedno je enaka in zelooo dobra. Bil je v redu nakup, cene pa niti priblizno ne vem. So leta minila…:))) Lp Babi
VSEM SKUPAJ LEP ,PRVI POLETNI DAN , jaz sem ga preživel oblečen , kot da je januar , sedaj pa lepo po vrsti , berite počasi , ker tudi jaz pišem počasi , (zebe me v roke , ker nisem vklopil gretja ) .
-BABI , re , na -So leta minila , spomni se AVSENIKOVE -bila sva mlada
oba , ko preko mosta sva šla … , namreč , leta še minevajo in še bodo .
Kar se moje dejavnosti tiče , kot sem že omenil – v enem od linkov ,
sem doma na vseh področjih , in območjih naše deželice in tudi dlje ,
V osnovi si ugotovila , po kovinskih obročih , da sem kovinar (med ostalim)
Če si bila v šolstvu pa tudi veš , da obstajajo stopnje ..
MODRA- ne bi rad delal samoreklame , ker ni pošteno do ostalih , še
enkrat preberi moj prvi link – upam da sem povedal skoraj vse ,
problem je edino , kako priti v interni kontakt – preko telefona .
L.P. O G I
Prav, Ogi, ne bom silila, če ne želiš; čeprav moram priznati, da bi bila vesela konstruktivnega sodelovanja med nami forumovci. In, roko na srce, prav res ne vidim v tem reklame zate….
Že kar nekaj časa namreč iščem omenjen razstavljiv model, pa nimam sreče, saj mi povsod ponujajo fiksne. Morda pa nekega dne le naletim na pravega, če bom dovolj vztrajna.
Lep dan vsem želim,
Modra
HY MODRA , kar se tiče demonstracije , kot omenjaš , bi rade volje prikazal
pripravo prenekatere jedi – če si mislila to , na žalost , so srečanja zame
preoddaljena , dasiravno bi se rad pridružil in izmenjal mnenja , če pa misliš , na stvari , ki sodijo v kuhinjo , še enkrat preberi moje spote .
OGI
Ogi, na naša srečanja pridejo fantje, dekleta in malčki iz vse Slovenije. Babi in Bojka prevozita pol Slovenije z juga, ti boš pa drugo polovico s severa!
Takle cvet brhkih kuharjev in kuharic bi bilo pa res škoda zamuditi, ti povem :))
Sicer je pa do jeseni, ko se bomo (najbrž) spet zbrali, še dovolj časa, da se odločiš.
lp
Modra
Forum je zaprt za komentiranje.