moč indukcijake in praksa
Navaden električni kuhalnik, indukcijski kuhalnik, steklokeramični kuhalnik – vsi trije imajo ENAKO električno moč Če imaš preslabo napeljavo da bi kuhala na 5 poljih naenkrat (zakaj hudiča pa bi nekdo kuhal na petih hkrati ???), bi ti varovalko odgnalo na vseh treh električnih tehnologijah. V takem primeru pač uporabiš plinski kuhalnik. Kot v gostilnah, kjer je problem velikih moči. Sicer pa za 11kW potrebuješ 50 ampersko varovalko, česar nihče od tukaj prisotnih nima, ali pa trofazni priključek. Ampak ponavljam, saj doma nima kdo kaj kuhati na petih ploščah istočasno. To je tako, kot da bi za prevoz do službe namesto osebnega avtomobila kupila 10 tonski tovornjak. Ker ti je kolega rekel, da bo šlo v osebni avto premalo toaletnih potrebščin.
Imam indukcijski štedilnik s štirimi ploščami, tako kot pri jgz zgoraj so večkrat vklopljene vse štiri in mi ni še nikoli vrglo ven varovalke, vem pa, da ima pečica svojo varovalko, ne vem pa kakšno moč električne napeljave imamo. Indukcija je zame zakon in ni primerljiva s plinom in na tem štedilniku je kuhanje užitek.
Jaz mislim, da se izredno redko dogaja, da bi kdo imel vsa 4 kuhalisca na max. moc. Pa naj bo to indukcija, plin, steklokeramika, …
Meni varovalke se nikoli ni vrglo ven, uporabljam pa indukcijo enako kot sem prej plin. Vecinoma dve kuhalisci hkrati, izjemno redko tudi tri, a nikoli vse istocasno na max nastavitvi.
Na maximalni moči nimam nikoli vseh štirih polj naenkrat, ampak res nikoli.
Kuham, pečem pač na stopnjah, ki jih potrebujem, recimo od 3-8.
Maximalno, t.i. booster funkcijo vklopim za zavretje vode, ipd., potem pa itak zmanjšam.
Veliko kuham, imam že drugo indukcijo (4x) pa mi ni jasno, zakaj bi kdo uporabljal vse 4 ali 5 polj na maximumu naenkrat.
Kuham pa na vseh štirih naenkrat, to pa ja, in to pogosto.
Varovalke 3x20A.
Forum je zaprt za komentiranje.