mobitel
na mobitelu ti ne bojo nč povedal!!!! mojo sestro skoz en tip klicar in ji govori neke packarije tm v telefon in vzdihuje in podobne fore. in je šla na mobitel in nč ne nardijo-je hotla blokirat cifro, pa so rekl, da oni tega ne morjo. zdej ji da ene 14 dni že mer, če se bo to pa še ponavlal bo šla pa na policijo, ker druge rešitve ni!
lastnike cifre ti ne smejo povedat, če ni dovolil tega ob slenitvi razmerja in ko je dobil cifro. na policiji pa sploh ne bi nič uredila. mene je en tip iz KANADE klicaril, ker je bil prepričan, da sem ena druga in si ni dal dopovedat, da se znaša nad napačno, zato sem se o vsem bila prisiljena pozanimat. policija te bo usmerila na mobi center. tam ti bodo povedali, da si piši točno uro, kdaj te je klical (vsaj 6 klicev). potem boš mogla napisat uradno pritožbo, v kateri razložiš, da te nadleguje, kdaj te je klicaril… oni preverijo cifro in jo izsledijo. tipu zagrozijo, da če ne bo nehal, ga bodo izključili iz omrežja. obvestili bodo tudi tebe, da so mu o sporočili. če te bo potem še klical, ponovno narediš prijavo na mobitel in oni ga izključijo. to je vse, kar bodo naredili. srečno.
pri meni je na srečo bumbar obupal po tem, ko ga je moj fant 35 minut pucal po telefonu, naj mi da mir.
Težko boš kaj zvedela. po mojem še največ, če poskusiš klicati z neke druge številke (še bolje, da kliče kdo drug). sploh če ima mobi, ga na mobitelu težko dobijo. Pa tudi, če ga, ti ne povedo imena. Žal se pri nas ščitijo barabe. To je pa varstvo podatkov. Nadlegovalec je zaščiten kot kočevski medved.
Če je številka kupljena kot mobi uporabnik, potem je narocnik neznan,razen, če ni naročil unih vizitk kart, potem se zna zgoditi da imajo njegove podatke.Če je naročnik in ni želel, da se objavi njegove osebne podatke je tudi skrit, če pa ni, ti ga na mobitel informacijah povedo.
Če ima kdorkoli težave z nadlegovanjem po telefonu, mora mobitel urgirat in to tudi dela, zato ne vem od kje enim ideja da mobitel sciti nekoga, ki njihovo telefonijo izrablja za ne cedne namene.Samo obrni se na pravo osebo, ne klicart une mobitel operaterje, oni z tem nimajo nic.
Mene so tudi na ISDN klicali razni oglaševalci (triglav, mladinska knjiga…).
Vendar cifre ni bilo v imeniku. Klical sem na telekom in sem jim rekel kdo ima to cifro. Rekla je, da ne obstaja. Toda jaz se nisem pustil odgnati in sem dejal, da me vseskozi nekdo klicari s te številke vsak dan, jaz pa jih ne morem priklicati nazaj. Rekla je, naj malo počakam, in mi čez pol minute rekla, da ima to cifra ena oglaševalska firma, ki ima v zakupu cel paket cifer (20 cifer). Seveda mije povedala ime in naslov firme in cifro, ki jo imajo objavčljeno tudi v imeniku. Tako sem jih lahko poklical in jim rekel naj mi več ne težijo…
Ferdo, tole pa nimaš prav, da cifre mirujejo eno leto.Čisto naključno gredo v promet, odvisno od povpraševanja po novih številkah.Pa tudi to ni res, da lahko dobiš od prostitutke bivše, ki jo je zamenjala številko.Pri menjavi številke, pri vnovičnem vklopu številke, kakor se to pravi, se zamenja tudi IMEI, zato verjemi, če številka ni dosegljiva več kakor leto, je nemogoče, da bi te kdo nanjo klical.
To se hitro izve.
To pa da ne dajejo podatkov preko telefona, je res.Pojdi sam v center operaterjev in zaprosi za odklop številke, ki te nadleguje.Zapisuj si vsaj pet klicev, da preverijo če so resnični, potem uporabnika opozorijo za nadlegovanje, po tvoji vnovični prijavi za nadlegovanje, pa številko definitivno odklopijo.
Verjemi.
Je pa res, da velikokrat prihajajo ljudje, ki pravijo, da jih nekdo nadleguje, v resnici pa ne želijo, da s to osebo še naprej komunicirajo.
Če pa gre za resnično nadlegovanje, vsi mobilni operaterji ukrepajo.
Forum je zaprt za komentiranje.