Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mobing in bolniska

Mobing in bolniska

Zdravo.

Zanima me ce je ze kdo bil v bolniski zaradi mobinga in kako dolgo? Kaj ste rekli zdravniku?

Naj povem, da sploh ne morem vec. Sef je spreten manipulator in skoz pristiska na mene. Dal sem tudi ze odpoved, vendar imam se mesec dni odpovednega roka. Zadnji teden bom koristil dopust, vendar imam do tja se 9 delovnih dni.

Ne vem kar naj naredim, preprosto sem na dnu. Od stresa se mi ze mesa.

Hvala za nasvete

Glede na to, da si tik pred zdajci, noge na mizo pa roke za vrat, pa je………

Resno pa točno tako, kot razmišljaš, pokliči zdravnika, povej, da si psihično totalno v k… in da rabiš bolniško. Če je tvoj zdravnik vsaj približno normalen, ne bo težav.

V odpovednem roku si. Česa se bojiš in s čem lahko pritiska? Delaj toliko kot lahko, za več kot to se ti lahko gladko jebe.

V privat firmi je to skoraj nemogoce. Si ne predstavljam..

Odgovor na objavo uporabnika
Obupanec831, 12.10.2021 ob 14:49

Zdravo.

Zanima me ce je ze kdo bil v bolniski zaradi mobinga in kako dolgo? Kaj ste rekli zdravniku?

Naj povem, da sploh ne morem vec. Sef je spreten manipulator in skoz pristiska na mene. Dal sem tudi ze odpoved, vendar imam se mesec dni odpovednega roka. Zadnji teden bom koristil dopust, vendar imam do tja se 9 delovnih dni.

Ne vem kar naj naredim, preprosto sem na dnu. Od stresa se mi ze mesa.

Hvala za nasvete

Sicer se praksa po mojih izkušnjah kaže drugače:

Naloga zdravnika je tudi, da če se ti dogaja kaj takega, da prepreči nadaljnje kvarjenje tvojega zdravja in da urgira, javi naprej primernim inštitucijam, da se prepreči ponovno tisto, kar je škodljivo za zdravje ljudi, pacienta. To pomeni, da če je razlog kvarjenje psihofizičnega zdravja mobing na delovnem mestu potem se mora tudi sam zavzeti preko kanalov na katere s lahko obrne, da se mobing preneha.

Kar pa sem že prej povedal pa se po mojih lastnih izkušnjah praksa kaže drugače in zdravniki tega ne počnejo temveč si “zatiskajo oči”. Prej boš dobil nasvet, da zamenjaj službo, kot pa da bi se on premaknil in deloval prav v okvirju svoje službe ter nalog, ki jih ima.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close