Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mobilne hiške izkušnje

Mobilne hiške izkušnje

Tako je naneslo, da sem že par mesecev ločena po dolgoletnem zakonu in grem letos prvič po več kot 10 letih sama dopustovat z otrokoma (6 in 9 let). Kot družina smo vedno kampirali, sama pa z njima ne grem v šotor, saj ga še postavit ne bi mogli sami, smo pa navajeni kamp počitnic in ne bi šli v neke apartmaje v beton..in sem sedaj na hitro v enem od hrvaških kampov našla še prosto mobilno hiško. Ker še nikoli nisem bila v nobeni, prosim za malo pomoči, kako je v mobilkah: posteljnino in brisače moraš imeti s sabo? Kako je z opremo kuhinje-je dobro kaj prinesti s sabo? In še to, tisti ki poznate šotorjenje in mobilke, kako bi primerjali izkušnje? Je v mobilki še vseeno občutek kampa? Cena he namreč 159 eur na dan, in če ni vsaj približno podobno, potem gremo raje za pol ceneje vseeno nek apartma poiskat..

Meni so mobilke zakon, so pa drage kot pes.
Je tako, kot, da bi bil v app samo da si na plaži skoraj direkt.
V šotor me ne spraviš.

Niso vse direkt na plaži. Tiste za bolj znosno ceno so zelo v ozadju, daleč od morja.

Posteljnina in brisače so vključeni v ceno, ali pa je možnost najema za doplačilo. V kuhinji je vsa osnovna potrebna oprema. Običajno ni pečice in pomivalca.

Primerjava s šotorom: odvisno od pozicije mobilne hiške in kampa. Če ima prostorno teraso, če je v senci, si lahko ravno tako veliko zunaj, na prostem. Večinoma ja. Pa več udobja imaš. Odvisno od tvojih potreb. Malo preveri kamp, fotografije.

Samo enkrat sem bila v mobilnih hiškah. Verjetno je odvisno od samega kampa, kakšen občutek imaš, tam, kjer sem bila jaz, je bilo pač ogromno naselje mobilnih hišk, vseeno so se otroci preganjali približno tako kot v kampu in imeli veliko svobode, s terase si takoj na travi, bližina jezera, varno, brez prometa itd.
Bi rekla, da je nekaj vzporednic.
Če si zaprisežena kampistka, kupi šotor, ki ga lahko postavite sami! Moja dva sta bila približno toliko stara, ko smo šli prvič sami s šotorom in ni bilo nobenih težav. Jaz sem že v osnovi kupila tak šotor, ki ga v 20 minutah postavi tudi ena sama približno ročna oseba.

Aja! V našem primeru ni bilo posteljnine in brisač, kuhinja je bila opremljena. To si poglej v opisu, sigurno piše.

Hvala za odgovore. Za letos bom kar to rezervirala, čeprav je cena vrtoglava, otroka si namreč strašno želita v kamp.. Šotor ima svoj čar v preprostosti in improvizaciji, ampak se mi zdi, da bi letos bilo preveč stresno predvsem zame, ker se še nisem čisto znašla v novem položaju.

Za kampistko cel kup idiotskih vprašanj. Trol?

Zelo poceni so mobilne hiske v Srimi, ki jih trzi Palma. Gre za skupino hisk v sklopu druzinskega hotela Bonaca. Imajo tudi bazen, v ceno pa sta vkljucena tudi zajtrk in vecerja. Otroci imajo druzbo, od morja je 5 min peš.

Otroka sta dovolj stara, da pomagata postaviti šotor. Včasih celo bolje kot mi, ta stari;) Sploh, če sta od malega navajena kampiranja. In če boste potrebovali pomoč, bodo sosedje hitro pomagali, vsaj moje izkušnje so vedno take, da v kampu takoj dobiš pomoč soseda, pa čeprav te prvič (in mogoče zadnjič) vidi:)

Nas otroci marsikdaj prijetno presenetijo, kaj vse znajo, če jim le pustimo:)

Pri ponudniku preveri, kaj vse je od opreme v mobilni hiški. Pa tudi kako daleč je od morja. Nižja kot je cena najema, dlje je od morja.

Poglej na stran agencije gebetsroither…imajo mobilne hiske pa tudi proklice mogoce najdes kaj ugodneje…

Mobilne hišice so zakon. Imajo tudi pomivalca s tabletami, pečico, toaster, filter kavni avtomat in vso opremo od vseh velikost nožev do posod. Običajno je v app. tega precej manj.
Terasa je velika, hiške so le par minut oddaljene od plaže. Super izkušnja.

Ni povsod lepo. Ene hiške nimjo nobene terase, so nagužvane skupaj, razgleda nobenega kaj šele na morje, gledaš hiško pred tabo 2m oddaljeno. Sliši se čisto vse iz okoliških hišk tako so skupaj. V drugih kampih je bolj lepo, samo so hiške tudi daleč od plaže, umazane, dotrajane, Čisto odvisno v kateri kamp greste, razlike so ogromne. Tiste nobel v prvi vrsti na plaži so pa že pozimi rezervirane in so več kot 250 € na dan.

Čez šotor ali prikolo ga ni. Šotor še bolje, izbiraš, kje ga boš postavil.

Mobilne hiške so pa za pred in posezoni. Cenovno in glede bližine morja, ter miru.

Meni se mobilne hiške zdijo neumne. Za isti denar lahko dobiš boljšo namestitev v bungalovu. Ampak nisi tako hip.

Smo bili nekajkrat v mobilni hiši. Izkušnje zelo različne, večinoma pa super. Dobro je treba preverit, kaj rezerviraš. Posteljnina je bila povsod v hiškah, čiščenje se običajno plača posebej. Od opreme je običajno manjkala ena dobra ponev (s pokrovom) in džezva za kavo. Prostora je dovolj, prednost je predvsem klima.
Meni je bilo top, če je bila hiška prva linija na morju. Sicer pa me razdalja od morja moti precej precej manj kot nagužvanost hišk in še, če so po možnosti obrnjene druga proti drugi, par metrov stran od sosedov, tako, da neprostovoljno postneš del življenja sosednje družine.

Jaz tudi ne razumem najbolj te fore. S kampiranjem nimajo te plastične kocke nobene veze. Je pa potem že bolje najet apartma od plaži s teraso, tudi cenovno.

V mobilne smo hodili, ko do bili še vsi otroci stari do cca 11 let. Bili smo največkrat v Zatonu pa tudi na Makarski in Zelena laguna Poreč. Vse bilo vedno tam. Smo se pa že prej pozanimali, ob samem najemu za natančno lokacijo, ker nekatere so res daleč od plaže. Če bi ti šla rada letos, boš morala imeti kar srečo za hiško blizu plaže.
Nam je bila ta opcija takrat super. Igrala v kampu in vsa infradtruktura, s precejšnjim udobjem.
Se mi pa zdi, da to ni za “velike”. Sobice so res majhne, postelje ozke in to ni za npr. 17-letnika. Za ta denar, 14 dni MH, gremo kam z letalom. Eno je najemnina hiške, dodatno še vsa hrana, pijača.

159€ na dan?! Kakšna požrešnost za en. Sem bil v mobilni hiški, takrat sem po čudežu dobil ceno 30€ na dan. Bil sem skeptičen zaradi tako nizke cene, vseeno se je izkazalo za dobro izkušnjo. Občutek kampa seveda je, saj si v kampu ampak te cene, ki jih sedaj ponujajo, pa so enostavno nagravžne.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Za en keson, sem hotel napisat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

159€ na dan?! Kakšna požrešnost za en. Sem bil v mobilni hiški, takrat sem po čudežu dobil ceno 30€ na dan. Bil sem skeptičen zaradi tako nizke cene, vseeno se je izkazalo za dobro izkušnjo. Občutek kampa seveda je, saj si v kampu ampak te cene, ki jih sedaj ponujajo, pa so enostavno nagravžne.
[/quote]

+1

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Mobilne hiške so bile fora, ko jih ni bilo veliko in so bile res na top lokacijah. Smo jih veliko prakticirali. Potem pa ponovili vajo po nekaj letih pavze. Nikoli več. Cena je bila perverzna za moje pojme – pa je bila “samo ” 140 evrov. Za ta denar smo dobili hiško v eni 7. liniji od morja, nizkocenovno, dotrajano, res poceni materiali. Sicer res s teraso, ki pa je gledala na makadamsko cesto. Kamp do plafona nabutan z njimi. Polne so bile tiste ob morju, ki so bile res čudovite, ampak cena absurdna, vse ostalo napol prazno. Nič od luksuza tistih prvih let.
Za ta denar dobim apartma z bazenom kjerkoli in ogromno komforta. Tako da smo z mobilnimi hiškami končali.

Na hrvaškem je običajno posteljnina vključena, ni pa nujno. Vedno mora vsa oprema, ki jo v hišici dobite, biti napisana ob rezervaciji, tako da preveri.

Mi smo iz istega razloga kot ti veliko let najemali mobilne hiške. So pa cene postale tako oderuške, da gremo zdaj veliko raje v hotel, kjer nam še za hrano ni treba skrbet, za (pazi to) nižjo ceno kot v hiške v kamp, kjer ti razen “kontejnerja” ne nudijo ničesar.

kaj pa, če bi vprašala kamp kaj je v hiški, kamor si namenjena?

Sem sla ravnokar pogledat cenik, v tem casu cene mobilnih hisk od 122 eur dalje. Mi smo namrec hodili pred leti, predno smo kupili kamper. Kamp 4*, z bazeni, trgovinami, restavracijo, igralni koticki za otroke, varstvo… hiska opremljena, ne rabis nic prinest s sabo, zunaj velika terasa in potem trava. Govorrim sicer o vec razlicnih kampih, ampak vsi v S. Italiji. Ki je menda toliko drazja od Hrvaske…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close