Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek mnenje

mnenje

Ali pa mamin sinček.
Zgleda, da nista za skupaj. Oziroma sta, saj punca igra “dobrosrčno budalo”, on pa lenega in sebičnega sinčka.

Tudi jaz mislim, da stvar med vama zahteva en resen in temeljit pogovor. vsekakor pa pod pogovr ne smatram teženja, najedanja, sitnarjenja, jokcanja, očitkov in kuhanja mule. Tip s svojim obnašanjem in stališči ne kaže do tebe nikakršnega spoštovanja in to mu lahko mirno poveš – poveš svoje občutke, in ne da mu to vržeš naprej v obliki očitkov. vkolikor bo očitno, da tega ne dojema, potem mislim, da bi tudi tebi morala biti stvar jasna, kaj ti je za naredit.

Zbrcaj lenuha!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Ali pa mamin sinček.
Zgleda, da nista za skupaj. Oziroma sta, saj punca igra “dobrosrčno budalo”, on pa lenega in sebičnega sinčka.[/quote]
Ampak to lahko prekineta tako, da eden neha igrat svojo vlogo, drugi pa seveda mora prepoznat svojo vlogo in mora imet željo, da jo spremeni.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ali pa mamin sinček.
Zgleda, da nista za skupaj. Oziroma sta, saj punca igra “dobrosrčno budalo”, on pa lenega in sebičnega sinčka.[/quote]
Ampak to lahko prekineta tako, da eden neha igrat svojo vlogo, drugi pa seveda mora prepoznat svojo vlogo in mora imet željo, da jo spremeni.[/quote]
To ni tako enostavno.
Ko pa eden neha igrati svojo vlogo, pa mu tudi drugi več ni zanimiv. 🙂
Najbolje pri sebi ozavestiti svojo vlogo in potem poiskati drugačnega partnerja.

Robi, v tem kar si napisal ne vidim smisla. Zakaj mu partner ne bi bil več zanimiv? A drugi, ki pa ne bo igral te vloge, pa mu bo. Zakaj? Saj tud prvi se je lahk oduči, če je to njegova želja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj tudi drugi mu ne bo več všeč.
Če eden neha igrati svojo vlogo, potem ni več tistega, kar je odnos omogočal. Da lahko igrata svoji vlogi. Če pa več ne moreta ali ne želita, pa odnos nima smisla.
Razen, če se oba spremenita. In se najdeta v drugi vlogi, kjer se dopolnjujeta.
Na primer..Če jaz več ne želim biti sinček, potem je logično, da ne rabim mame. In obratno.

Robi, če dva razumeta, zakaj igrata svojo vlogo, se je lahko odčutita, v kolikor jima škodi in se ravno tako še bolj privlačita naprej. Zakaj? Poglej zgornji primer. On lenuh, ona požrtvovalna “budala”, kot se je poimenovala. On je prepričan, da svojo moškost kaže na ta način, da ženski ne pomaga, ker je prepričan, da mora ženska ta opravila opravljati sama. Ampak to počne, ker je bil tako naučen, ne, ker bi bilo tako prav za oba. V resnici si oba želita, da je prav za oba, le tega ne znata izpeljati, “odigrati”. On verjame, da je tak za žensko privlačen, ampak samo dokler ona njemu dopušča, da igra to vlogo. Če bi ona postavila ostro mejo in to povedala na pravi, njemu razumljiv način, bi se lahko zgodilo, da bi se kaj v njemu premaknilo. To se lahko zgodi, če mu ona res nekaj pomeni, sicer težko. Če on prepozna svojo vlogo in spozna, da res ni prav in spoštljivo to, kar do nje počne, lahko to vlogo spremeni. In ji ne pomaga, ker bi bil len, ampak ji ne pomaga, ker ima občutek, da bi ob tem izgubil svojo “moškost”. In, če spozna, da to počne iz napačnih razlogov, ji od zdaj naprej lahko začne pomagat in se ob tem še vedno počuti moško, ter privlačno za njo. Seveda mora zdaj tudi ona sprejet njegovo vlogo in jo spoštovat, v tem prepoznati moškega, ki si ga je želela. Če ji to uspe, jo bo še naprej privlačil in to še bolj, saj bo odnos od zdaj naprej bolj spoštljiv za oba. Ni pa to lahko delo, se strinjam.

no, Marko, a lahko še kak nasvet pričakujem kako to moškemu razložit na moškim normalen način :)…..

Vse lepo in prav…Ampak, človek mora biti sam na takšni stopnji zavedanja in imeti toliko lastnega razumevanja, da sam pride do tega spoznanja, da je nespoštljiv in sebičen.
Če ga bo ona učila spoštovanja in ga prepričevala kakšen bi naj bil, potem to pomeni, da še naprej igra svojo vlogo “dobrosrčne budale”.
Čeprav, konec koncev niti ni tako dobrosrčna, kot sama meni. Še posebej bo to razvidno, če se bo odločila za ta korak.

In zato je še toliko manj verjetno, da bo on kaj spremenil pri sebi. Če mu še zalivanje vrta predstavlja grozo, potem ni šans, da bo začel delati na sebi, še posebej, če je takšen razvajenček….
Zalivanje vrta proti spreminjanju lastnih prepričanj je pravi luksuz. 🙂

Strinjam se s ferbčno.

Stara modrost pravi, da tako kot ravna s tvojimi starši, tako bo ravnal enkrat s tabo. In se mi zdi, da nima ravno stvari prav pošlihtanih v glavi. On je v hiši tvojih staršev GOST. In bi se temu primerno moral znal obnašati in ceniti to, da sta mu odstopila hišo, da lahko preživi nekaj dni sam s tabo.

Glej, v življenju se lahko marsikaj zgodi. In takrat si človek želi imeti ob sebi človeka, ki se je pripravljen soočiti s situacijo in v njej poiskati dobre plati, ne pa da ti ustvarja še dodatne težave.

Mogoče si kur zdaj ne želiš, mogoče si jih enkrat pa boš. Ali pa jih boš potrebovala. Pa ne nujno samo kure. Lahko tudi kozo, prašiča, lamo, kaj jaz vem še kaj… Morda si ne bo želel imet vrta. Ampak če bo imel otroka, bo za tega otroka morda fajn, če bosta imela par metrov zelene površine, kjer se bo lahko igral. In tisto travo bo treba enkrat pokosit. Morda tudi domača jajca.

Bolj kot len, se mi zdi tale tvoj fant razvajen in/ali nezrel. TUdi jaz imam celo kopico stvari, ki je ne maram početi, si jih nisem izmislila sama, pa vendarle jih vseeno naredim, in to ne da bi trosila slabo voljo na vse strani…

Na tvojem mestu bi mu jaz vsaj dala neko jasno in odločno sporočilo, da s tem odnosom nisi zadovoljna in da zate enostavno ni dovolj dober. Morda bi mu zelo prijazno in lepo povedala, da si zaradi njegove slabe volje tudi ti žalostna in da ti uničuje te “kvazi” počitnice, ko bi se lhako imela full fanj. Spakirala bi mu kufre, jih postavila pred vrata in rekla, da je bolje, da se vidiva samo kot običajno.

Potem boš pa videla, kakšna bo reakcija. Ali mu bo žal, da tega časa ni preživel s teboj. Če mu bo, se bo malce zamislil in ugotovil, da morda tistih 15 minut rihtanja kur in tiste pol ure zalivanja vrta res odtehta to, da je s tabo. Če pa do tega zaključka ne bo prišel, potem boš vsaj vedela, pri čem si in razmišljala, kako naprej. Morda ni zrel za skupno življenje, morda ni pripravljen sprejemati kompromisov za življenje s tabo.

Vegeta10

Malo razmisli, kaj in kako bo, ko bosta živela skupja in boš imela družino. Že sedaj ti noče pomagati, kasneje bo še manj.

glede na to, da nimata skupnega stanovanja in sta zaradi dopusta tvojih staršev pri tebi, torej si mu odprla vrata svojega doma, je idealna situacija, da ga spoznaš bolje. Pač noče sodelovati, ti pa mu lepo pojasni, da boš vse postorila sama, on pa naj izvoli nazaj domov – slišita pa se ko se. Izgovori, da on tega ne bo imel so samo izgovori LENUHOV, KAR tvoj fant nedvomno je.Nikoli in nikdar se ne bo spremenil – zapomni si. Kakšno delo pa ima, da ti ne more pomagati tiste uboge rožice zalit ali popmagat pri pripravi kosila – a ja klikanje z miško po internetu, ful fajn.
jaz bi mu povedal, da če ne bo pomagal kuhat kosila, ga tudi ti ne boš in pojdi po svojih opravkih, Kje pa piše, da mu moraš kuhati in mu servirati lepo kot v restavraciji. Morgen – ženske smo krive same, ker se pustimo takšnim egoistom izkoriščati.

Niso problem kure, ne vrt, problem je in to te boli, da tale dečko ni pripravljen naredit zate NIČ!
Tudi tako banalno delo kot so te vaše kure in vrt mu je odveč in boli te ker mu ni toliko zate (nima te toliko rad in s svojimi grimasami te čustveno izsiljuje), da bi ti pomagal nekaj minut. To je tisto kar te boli – zate ni pripravljen storit NIČ.

Kako bi bilo, da imata nap. otroka? Koliko dela je z njim in kje ima on kak razlog, da bi ti pri tem pomagal?
Jaz ga ne vidim…..

Si pa dobra, čudovita ko se njemu dvigne….. ja takrat se pa potrudi zate, a ne?

Lahko razmisliš o tem kaj mu pomeniš, za koga te ima?

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Ostali so ti dobro svetovali, praktično nimam nič novega za pripomnit.

Se pa strinjam, da je ta vajin dopust nekakšen test, kako bi bilo zares živet skupaj. Sem sama imela neko tako teslo, ko sem prišla od mame z vikenda s kufri, mi ni nič pomagal nosit v 4. štuk (brez lifta). Je raje videl, da grem 2x ali 3x do avta in sama stovorim. Ko sem ga vprašala, če bi mi kaj pomagal, je rekel, da on tudi sam svoje stvari nosi. Se mi pa dozdeva, da je bil takrat nekaj jezen name in se je namulil ali se mu pač ni dalo. Ne spomnim se, da bi mi velikokrat pomagal. A po drugi strani je pa recimo financiral večino počitnic. No, tukaj se postavi vprašanje, ali denar res vse kupi. Oz. odtehta.

Kamorkoli pridem, vedno vprašam, če lahko kaj pomagam. Pa en zaradi vljudnosti ali ker se spodobi (no, malo že), predvsem zato, ker mi je neumno samo sedet, medtem ko nekdo drug pripravlja kosilo, spravlja seno ipd. Izgovarja se na delo in utrujenost – saj tudi ti hodiš v službo!

Zanima pa me še, ker ni nihče vprašal, kakšne so te vajine stanovanjske stiske? napisala si,d a ŠE ne živita skupaj. Kako resno se je k tej ideji on spravil? Sta se kaj pogovarjala o vložku, ki ga bosta morala dat za skupni dom?

Kako dolgo sta skupaj?

Ali je to prva in edina situacija, ko se on obnaša tako ignorantsko? Kaj pa na dopustu drugod ipd.?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close