Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek mnenje

mnenje

Pozdravljeni,
prosim vas za mnenje….

s partnerjem ne živiva skupaj, ker še nisma rešla stanovanjskega problema. Sedaj ko sta moja starša na morju, pa živiva pri meni… naj povem, da imamo doma, nekaj kur in vrt ter rože na oknih….. Sama sem navajena, da je potrebno za živali in rože poskrbeti…. ampak problem nastane, ko moj partner postane slabe volje zaradi te obveze z zalivanjem in kurami…. Prosila sem ga da zalije vrt in je zaradi tega kar nekaj slabe volje… češ, da on ne bo imel doma nič, sploh pa ne da bi bilo potrebno kaj delati na vrtu…. Nobene živali in vrta ker je to obveza!

Torej, ko zalije vrt, je on končal z delom…. saj mu pomagam zaliti, pa naredim kosilo, pa pospravim, pa operem, pa kure mam čez…. ampak, on vidi to kot muko…. nekaj kar je grozno hudo…. in to mu spremeni dan v groznega…. ko greva zvečer na kak drink, pa pridema nazaj, meni ni problema it še vrta pozalit, pa kur zapret, ker to je 20 minut dela…. on pa je zaradi tega tako slabe volje, da se niti noče pogovarjat…

napišite mnenja prosim….

hvala…

Kronični lenuh?

Ni dobro, če človek ne čuti potrebe priskočit na pomoč. Če bi recimo jaz bila na obisku nekje za par noči, kjer bi bilo treba kljub moji velecenjeni prisotnosti še kaj postoriti, bi pomagala brez nadaljnjega! Mi ne bi bilo niti treba rečt niti se ne bi delala gostje, kaj šele, če bi bivakirala pri fantu. Tako da se mi tole ne zdi ravno dobra napoved bodoče razporeditve dela na vajinem skupnem domu.

Če ti ni težko vsega tega naredit, potem je najbolje, da njega ne obremenjuješ s tem in to narediš sama. Ne vem pa, kako se počutiš ob tem, ko ti ni pripravljen pomagat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ne morem rečti, da ne čuti potrebe priskočiti na pomoč… ker je dobrosrčna oseba…. samo, če je skozi njegove oči pa to nekaj, kar ni nujno in smo si sami zakuhhali …. je pa problem,…. saj pol če dela, dela z odporom….

jaz sem tudi žalostna potem, ker vidim, da je on žalosten… čeprav me razkuri to, ker recimo zdej si nisem sama kriva, da je delo,ker si ga nisem ustvarila jaz, ampak starša…. pa kaj naj zdej rečem, da nem delala, prvič mi ni težko, drugič pa jaz to naredim “usput”, pa še normalno je,da bom naredila, saj kolko sta pa ona dva zame….

saj….. ravno to me bega Marko…..

To,da se mi ne zdi normalno, da mi nebi sam po sebi pomagal, da ga morem silit …. hudo mi je grozno… nisem navajena tega vzroca, ker mi smo vse kot družina naredili skupaj, da je bilo prej fertik in smo si pomagali….

Tale odnos se pa ne razvija dobro. Tako malo dela pa se mu ne ljubi. Kaj bo šele, ko bosta skupaj živela?
BOš služkinja?

Potem pa je mogoče čas, da mu nehaš govoriti, da ti ni težko naredit, ampak mu poveš tako kot je, da ti je težko naredit medtem ko on raven gleda. Povej mu resnico.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ja, Marko, povedla sem mu da se mi zdi neumno, da mi nebi pomagal, pa mi odgovori, da on tega nebi imel in da on tega ne želi in ne bo delal, če imamo naj delamo…. saj, pravim, na koncu gre s slabo volje in jezo naredit, samo ne vidim pointa

Mogoče si pač ne želi doma živali in vrta. Jaz si jih tud ne recimo, vsaj ne trenutno. To pa še ne pomeni, da ti ni pripravljen pomagat pri ostalih domačih opravilih. Vprašanje je, ali lahko to sprejmeš. Silit ga, res nima smisla.

Pa ne vem, če je to sploh bistvo. Dejstvo je, da je pri tebi na obisku, ker imata mir, ker ni staršev. In ker ni staršev, mora nekdo drug poskrbeti za rože in živali. Kaj mu tukaj ni jasno? Meni se vseeno zdi, da gre bolj v smeri lenuha, veš. Ker kot sama praviš, tega dela spet ni tako zelo veliko, da bi ga bilo nemogoče opravit.

Kaj točno te matra? Da zdaj noče zalivat in poskrbet za kure ali to, da jih sam noče imeti?

tako je ferbčna….

jaz sem vstanem zjutraj pred službo in naredim vse sama, ko on še spi. In naredim v dobrih 15 minutah….
Normlano da je treba dat živalim jesti zvečer in zjutraj, tudi vodo,ko pridem domov….. torej 3 krat sem pr kurah….

zvečer pa je treba še pač zalit pa kure uštimat…. ne vem…..

on ima delo od doma in dela od mene sedaj…. pa ko jaz vse naredim ga zbudim in greva skupaj na kavo, pol pa on delat pa jaz delat…. ko pridem ob 4 domov, pa pač pričakujem, da boma skupaj naredla kosilo, ker sem pristaš domače kuhinje…. ne, on še takrat dela, nima časa…. med tem ko sem bila v službi je delal in šel na kosilo vmes, pol pa spat in pol dalje delat…. in ob 4 nima časa, da bi mi pomagal kosilo pripravit….. pol ko je pa zvečer še delo, pa gre pred televizijo ali računalnik, jaz pa delam še sama zunaj…. to me boli

Boom, to, da noče pomagat, to me boli…. tudi jaz enkrat ne mislim meti kur

Jap, tip je sebičen lenuh. Žal. Res razmisli, a je to za gledat doma.

Prvo vprašanje je ali je vedno tak ali ima slučajno trenutno več dela? Ko je pri meni kakšen peak, potem mi je včasih tudi marsikaj odveč. Drugače pa ni nomen problem.

Če te to boli, mu pač moraš povedat in se morata o tem pogovorit. Že to, da hodiš na forum o tem govorit kaže na to, da mu ne zaupaš najbolj in od njega ne dobiš pravega razumevanja. Ali pa niti ne poskusiš na pravi način. Povej mu, kako se ob tem počutiš on pa naj odregira, kakor pač bo. Drugače tega problema nikoli ne bosta rešila in se bo samo poglobil.

boom: vedno je tako, kar njega veseli ni problema, kaj pa jaz predlagam in njegovi ali moji starši, pa se njemu zdi neumno,ne bo pomagal ali pa na silo…. in potem se bo najverjetneje še lotil kake pijače zraven, ker ko se dela se pije alkohol……

Marko: sem mu že povedala, na koncu se zaključi s tem, da sem jaz preveč preobčutljiva

Moje mnenje je čisto enostavno: nista za skupaj. Amen!! Zdaj se pa sama odloči kaj boš naredila. Če imaš kakšen poseben fetiš na cankarijanstvo, potem vztrajaj.

Z delom ga obremenjuje? Naj mu špila mamico, on pa naj leži in se čoha po jaj** med tem časom… 😀

Tak moški je za moje pojme len in ima rad, da drugi za njega skrbijo, delajo ter mu servirajo spredaj in zadaj (zdaj, ko ni z materjo doma, pa pričakuje od punce, da mu bo nudila ta luksuz).

Predvidevam, da tudi pričakuje, da mu kuhaš, pospravljaš za njim, pereš…. Sam pa ni pripravljen niti rož zaliti, ker je to prehud napor za njega. Zakaj ga ne pustiš, da gre nazaj k mamici, saj ‘stanovanjski problem’ je za njega zelo ugoden, ker mu pomeni strežbo doma?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Joj, kakšna neugodna kombinacija je ta tvoj fant … res premisli, tole ne obeta nič dobrega.

Boom, če je človek imel čas it po kosilu mal nina nanat, že ni mogel biti tako grozno obupen peak.

ah dej no, tisti ki fejst delajo pa res kdaj rabijo kakšno urco počitka več. :-))))

In ti si mu verjetno verjela? Meni se to zdi zelo nespoštljivo od njega in v tem ne vidim nič dobrega za vajin odnos. Žalostno bi bilo v takem odnosu vztrajat in ne težit k spremembam. Če bosta vedno tako zaključevala pogovore, bo nekega dne prišlo do tega, da več ne boš vedela, kaj je zate dobro in kaj ne. Kakor boš sama postavila meje (spoštovanja), tako boš tudi živela. Spoštovanje si je včasih treba prislužit in to že na začetku odnosa in to tako, da je za oba prav. Če tega ne zmoreta, potem ne vem, zakaj bi vztrajala skupaj.

ma nisem se mogla sprijaznit s tem, da sem preobčutljiva, ker sem mnenja, da nisem, zato sem tudi hotela drugo mnenje…..

sem prej dobrosrčno budalo

Si nekdo, ki se pusti izkoriščati. In fant naj bi bil zadnji, ki bi ti lahko igral “izkoriščevalskega delodajalca”, ampak bi ti moral priskočiti na pomoč.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close