Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem mnenje glede motorjev in tehnologije

mnenje glede motorjev in tehnologije

torej kaj mislite o današnjih “navitih motorjih” seveda je vse sedaj potrošniška družba ampak vseeno nekateri si ševedno želimo imet, kupit,nabavit konkreten avtomobil karavan z res velik placa ne pa ti novodobni karavani nikaki. in sedaj poanta. v čem je fora te majhne kubature in velik konjev ko pa ni prave zaloge moči.ni prave moči ni navora ,vem da ni ker sem testiral vse mogoče avtomobile. aali se vsi strinjate z novimi tehnikami ali je še kdo tak ki bi si želel 2.5 tdi in recimo samo 130 konjev? ter dolgo življensko dobro brez popravil.Ali pa mogoče 2.0 bencinar z 120 km…..????

KAJ PRAVITE ŠE OSTALI AL SE MOTIM??

Moč je v teh avtih zdaj tudi ampak mene ne prepričajo, ne vem, če bodo res toliko vzdržali kot tisti z večjimi kubiturami.
Jaz bi bil srečen, če bi našel karavana malo manjšega od ostalih, so mi vsi preveliki, tak kot je bil polo karavan, cordoba karavan, z mašino 1.9sdi, varčna, zmogljiva.
Zdaj je fabia, ta ne gre skozi. Gledal sem cliota karavana, dobiš ga samo z 1.2 mašino, katastrofa. V karavana ne bi dal nikoli samo 1.2.
2.0 bencinar je brezveze kupovati, če že rabiš 2.0 raje takšnega dizla. No edino, če bi iskal limuzinsko obliko bmw, mercedes, takrat bi izbral bencinarja s takšno mašino, ker bi mi bilo vseeno za cel svet in da bencin kar teče čez avto.

Odvisno kaj gledaš, še vedno se najdejo prostorni veliki karavani z velikimi kubiturami, bmw, audi, vw.

Akvaristika in motorji...dva čudovita hobija.

BMW 5 523(l.96 naprej) touring je najbolj idealen karavan. To pomeni 8 s pospeška, 9.5-10 l porabe in 225 končne. Najosnovnejši Audi A6 karavan 2.5 TDI(100 kw) ima porabe 9 l …o zmogljivostih pa nima delat primerjave..

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

kaj ti bo 225končne, če je omejitev pri 130?
Za družinsko rabo, je čisto dovolj okrog 2.0 in poraba 5l 🙂

Ko si s familijo, je družinski avto. Ko si sam, je športni avto…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Kljub vsemu pa so prometni predpisi nekaj kar naj bi se upoštevalo in ne požvižgalo nanje.

nekako je vse res in vse drži.recimo stara honda accord type r je bila res za hitr ateke 4 vrata limuzina,druzinski,kar velik in zelo primeren za hitre ateke, ko se vozijo službo sami. res ne znajo ali pa nočejo naredit uredu avtomobila.al se kvarijo tako kot vw passat,vsakemu neki manjka in je to kar manjka glih full vazno. ne razumem od kdaj smo vsi postali al pa mogoce samo nekateri smo taksni da jim je uspelo naredit iz nasa neke lenobe na kvadrat.včasih si lahko šipe m0otal na roko in če nisi dosegnil nazaj pač nisi odprl al pa si se malo zvijal poleg.sedaj pa je ze tezko drzat gumbek malo daj casa da se šipa zapre ali odpre.že zadnje morajo bit inpulzne. čudno no. in če kupiš audi 14 recimo prejsnji letnik 2007 in ima 1,6 bencin in zada ročne šipe si HUJ KMET,kako so te nafukali????? JEZI ME ŽE TO VSE SKUPAJ POČASI.
AL SE MOTIM??????????????????????

Nič se ne motiš…
Men se samo smeje ko berem tle na forumu ko ljudje primerjajo avte med seboj po količini opreme za določen keš…
Ja a ni isti k…. a ma avto 4 al pa 6 airbagov. Če se zakantaš totalno, ti ne pomaga tud 50 komadov…

Jaz sem prešaltal iz komplet elektrike na ročne šipe, pa me moti edino to, da mi pri vrtenju šipe blazno cvilijo…ja , takrat se počutim kot tahuj kmet…

ej pa to je samo politika.tako so nam oprali mozak. ista fora kot z gsmi, sem se tako branil in ga nisem hotel imet in sem nakoncu moral kupit enega ker so vsi imeli in nisem bil sploh več dosegljiv.MORAL SEM GA NABAVIT.ej do sedaj si bil idiot če si imel recimo bmw 316ali318 to ne gre nikam itd itd. a sedaj pa bo lahko leto 2010 in bo imel passat 1,2 turbo motor namesto 1,6 in 1,6 tdi namesto 1,9 tdi. a do sedaj se je slo samo za moč nič ni blo dovolj sedaj pa kar naenkrat je. ma daj ej a maš ti že tud malo dost tega sranja. pa reklame,pa neki parkirni senzorji.NEKAKO SMO PRIŠLI DO KONCA tej tehnologiji z avtomobili.ima 4 kole in motor. z to tehnologijo smo prili do konca sedaj se se samo afnajo.potrebujemo neko novo pogonsko gorivo ki bo omogočilo tudi novo obliko, dizajn.ej pa sploh ne moreš kupit audi a4 z neko osnovno opremo in 2.0 bencinarjem. moraš kao posebej naročit.ker kako vsi kupujejo nevem kako vse bozjo elektroniko v avtu. pasamo nafukavajo.
KAJ TI MISLIŠ O TEM????
AL SEM SAMO FAUŠ KER NIMAM DNARJA ZA TAKI AVTO KOT JE SEDAJ “IN”

Fouš? Oni drugi ti naj bodo fouš ker se niso sposobni vozit v sekretu…jim je pod častjo….al zaradi sosedov, sodelovcev, kolegov..njihov problem..pa veeeeelik!!! Pol se pa zgovarjajo na varnost pa na ne vem kaj še…Meni osebno so kmetje tisti ki vse prihranke zmečejo za kola, namesto nase ali vase,,,

se mi zdi da bi se midva kar razumeva. sam to ni tako preprosto.mogoče pa tud jaz nisem al tudi ti mogoče nisi dovolj sposoben da bi si preidoil uredu slučbico ki bi bila zelo dobro plačana.mogoče pa smo luzeri ko si nemoremo niti bmw3 ali 5 kupit.pa se gre res za varnost in tud za to da mam rad tehnologijo,všeč so mi.kaj pa ti voziš in kaj bi najraje če bi imel keš???

Lej, lahko bi imel skoraj katerikoli avto ki si ga želim, pa sem nažalost v pufih za bajto. Nazadnje sem si privoščil Laguno 3.0 V6 full option (stara jajca l. 95). Pa sploh ni problem kupit tako zverino ker so itak vsi avti z veliki kubaturami ali konji, podcenjeni in skoraj zastonj. Pred tremi leti sem za njo dal usranih 300.000 sit (1.8 so bile takrat 500.000), letos sem jo moral dat za usranih 500 eur. Problem je vzdrževat taka kola.

Jaz imam tud rad tehnologijo ampak v smislu vrhunskih mašin, vrhunskega podvozja in vrhunske ergonomije. Ajde, pa oblika. To vse hkrati imajo nažalost(al pa na srečo) le BMW-ji. Kar se estetike tiče, so pa zadnja leta katastrofalna. Najlepši BMW mi je še vedno zrihtana E39 in če bi imel keš, bi si privoščil M5 ali pa petico 335 d (biturbo). Poleg tega bi imel še Cadillac Eldorado convertible (l.67 -l.70) in vojaško varianto Hummerja..

Z navadno službico nima smisla sanjat…treba je imet jajca, se znajti in it na svoje..

Sem se glih resno pozanimal: npr. šotor za prireditve na prostem 5×10 m te pride v Ameriki 300 dolarjev. Pri nas tak šotor oddajajo za 350-400 eur. Se pravi imaš v enem dnevu že 200 eur čistega…

malo me tipkovnica jebe ker ni slovenska in so črke pomešane tako dase opravičujem za pravopis. to glede teh šotorov imaš čist prav.saj že razmičljam neki časa da bi šel nasvoje. pa smo spet tam utešen posel je najbolj je pa družinska stvar. mi ga nimamo doma.neki it zase kar tako ne moreš.tud nisem neki strokovnjak za neki kot npr.dr.znanosti recimo zobozdravstva.

a maš ti kaj privat?
glede izbire tvojih najljubših se kar strinjam mi jepa zadnje čase nekako bolj za kašnega elegantnega močnega konjička.kaj vem renault laguna coupe al pa mb e coupe brez turbine in ne diesel.sedaj vozim diesel in je sicer fajn druzinski sam to res ni nobene dinamike.ce das gas mas malo moči nato prestavis visje in spet 100 let nič.GGGGRRRRRRRRRRRRR

najraje bi imel bmw540 al ročbi al automatic vseeno

Za tiste čase neverjetna oblika in ergonomija + mašina…http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2879441&show=1

Pa še dve želji…takih avtov ne bodo delali nikoli več…
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2792063&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2953042&show=1

Kje so tisti dobri stari časi, ko si lahko sam na sredi ceste popravil avto, če je kaj crknilo. Danes ja pa aktualna Avtovleka in pa pooblaščen servis.Prišli smo tako daleč, da tudi žarnice ne moreš sam zamenjat. A je to sploh normalno? MENI NE!! Vse je že tako skomercializirano, da izdelujejo samo takšne avtomobile, pa tudi druge stvari, da zdržijo samo določeno obdobje, ki je seveda zelo kratko, samo da čimprej moramo kupiti nove, oziroma jih zamenjat. Kako daleč smo prišli? Zato mislim da jih čez dobre mlade oldtimerje ni. Nudijo veliko več užitka, kot pa nek fensi avtoček, ki se danes vozi po cestah.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2323001&show=1

_________________________________________________________________ Želite imeti svojo lastno domeno. [url=http://website.ws/h5biro]website.ws[/url] .

čisto se strinjam z vama.sovražim že ta kapitalizem,feminizem,agresijo,ritolizništvo,samovsečnost,nestrpnost,brezdelje,MANIPOLIRANJE Z ljudmi.itd,… no in vse to odraža tudi v avtomobilizmu.preprosto izdelovalci in trgovci so povezani in so taki prasci točno vejo da je recimo vw sharan super družinski avto in je seveda zelo drag nek cady pa je tak tak tud drag sicer cenej sam je šajtrga.GGGGGGGGGRRRRRRRRRR
ok počasi bom nabavil doma drug avto ker ga nujno potrebujeva z ženo.
A MATA KAKI PREDLOG.-JAZ RAZMIŠLJAM O SUZUKI IGNIS 2005 iz vseh naštetih razlogov ki si jih navedel marlici.
FULL ME ŽE VSE TO JEZI.TO NADZOROVANJE TO POTROŠNISKO RAZMIŠLJANJE A VAJU DVEH TO NIC NE MOTI???????????’

Mene nič ne moti, meni se smeje ko berem in slišim na kakšen način ljudje razmišljajo pri nakupu avta…
Prvič mora bit star največ 3 leta ali nov, drugič brez praske, tretjič znana uporaba, servisna knjiga, četrtič garancija, petič garancija, da bo naslednja 3 leta mir z 0 dodatnih stroškov, itd,… Pa še desetič: 90 % ljudi ne zna izbrat modela avta glede na svoje potrebe ali glede na svoje finančno stanje…Revčki se zapufajo in še plačujejo drago vzdrževanje, bogatuni pa šparajo…

Mal si me razočaral pri tvoji izbiri, prvič pri letniku, drugič pri izbiri…

Drugi avto praviš? Se pravi majhnega mestnega z malo stroški vzdrževanja?

Moj predlog:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2945950&show=1

ja če bi bil zame pol se strinjam s teboj 100%. je za ženo ki rada sedi malo višje in da lahko da kaj v kuferant vozek,nakup,da je pregleden,saj veš kako je to.jaz bi zame majhn avto kupil peugeot 106 al pa saxo. ja čist res kar si napisal ej folk nima pojma. tako jih nategujejo.bi kdo rekel kaj se jaz sekiram za to saj se ne samo razmišljam in opisujem stanje,dejstva.folk je glup ko toča.me prav zanima kako so ovrednotili kolko keri avtomobil izgublja ceno. kaj so bli parametri ki dajejo te usmeritve??? a kakovost,zNESLJIVOST,kaj??? zakaj recimo suzuki zgubi ceno full in hyundai, recimo hnda pa ne.al pa opel ja in saab bmw pa recimo ne.v čem je to fora. mogoče bi se dalo umetno to naredit.

Za BMW ti lahko iz prve roke povem (sem že hotel kupit E39 523 l. 98) da sem se pozanimal kolk npr. stane neoriginal sklopka in nisem mogel verjet da je bila leta 2004 cenejša kot za Puntota l.2000. To pa menda razloži držanje cene… Da ne govorim o vseh ostalih nadpovprečkih pri vseh testih v revijah, itd…

testi v revijah veš kako so? škoda besed. ok enkrat je res šel lamborghini v stečaj ker ni imel servisa ker se traktorji niso kvarili. tud prav. sam subaru daje v avtomobile športne dele pa ševedno zgubla ceno.če je kakovost nadomestnega dela enaka originalnemu delu istemu potem kakovost delov ni merilo in opravičilo za visoko ceno.če so baje vsi deli narejeni na istih tekočih trakih in imajo sam nalepko kao original mercedes? a misliš da gre firma mercedes vsako stvar še enkrat pregledovat al pa da imajo posebej zmenjene serije v tvorani proizvajalca da mora za njih dat kvalitetnejšo mešanico sestavin za nek del al je iz plastike al zeleza ali česarkoli že je.če gre hyundai accent 250 000 kilometrov samo z rednim servisom in res grdim ravnanjem pol jaz ne razumem nič več.passat pa mi škripa skoz 2.0 tdi.ja kako?????
pa je res passat formula v vseh pogledih sam to je kurac če je cel čas neki hin.pa šipa pa gretje.pa luči.kuferant.fuck of

Zakaj crkujejo tudi nemci? Pa saj vsi avti crkujejo. Eni majo srečo, pa jim ne crkne nič, drugi pa ga bo iz salona peljal direktno na servis, ker bo takoj ugotovil, da avto ne gre tako kot bi moral. Mislim da tukaj ni samo znamka važna in kakšen odtis ima na posameznih delih. Saj vsi vemo da največja industrija prihaja iz vzhoda. Verjetno se tudi boljše znamke odločajo svoje sklope del preseliti na vzhod. Vsaka druga, če ne že vsaka tehnična stvar je izdelana ala made in taiwan itd. Seveda, poceni delovna sila, slabša kakovost materialov in pa še trenutno popularna recesija.Sedaj pa združi vse to v pasata, bmw, audi, ali italijana, ali francoza in dobiš ven, kaj? En K…. na štirih kolesih. Primer povem, da ima prijatelj laguno 1997, 400 000 prevoženih in dela brezhibno z rednimi servisi, jaz pa imam scenica 2005, 150 000 prevoženih pa mi je že tolk živcev požrl, da če ga ne bi tako drago plačeval, bi ga že zdavnaj zažgal.

_________________________________________________________________ Želite imeti svojo lastno domeno. [url=http://website.ws/h5biro]website.ws[/url] .

Več sreče imamo tisti ki se vozimo v 15 let starih avtih z minimalno elektronike..pa še tisti ga najebemo…Sem mi zdi da zna bit avto največji strošek v življenju..večji kot bajta..

New Report

Close