mnenja o sexu in varanju
Mladi (neizkušeni) fantje si želijo starejše, potem pa se ponavadi situacija oz. vloga obrne. Učenec postane učitelj. :)))
Moški, ki varajo, to počnejo v 80% z mlajšimi, ker pogosto zgledajo boljše od žena.
Tudi tisti, ki imajo več pod palcem, imajo tudi do 20 let mlajše ženske.[/quote]
Pa ni normalno, da poskuša človek v življenju iti na bolje?Če bi si zdaj iskala ljubimca, bi se vendarle ogrela za nekoga, ki bi bil po kakšen zame ključnem kriteriju boljši kot moj mož. Mlajši? Morda. V končni fazi bi lahko bila učiteljica 🙂 Bolj seksi? Seveda. Bolj premožen? Takega, da bi ga vzdrževala, prav gotovo ne bi izbrala. Časi, ko sem menila, da ljubezen premaga vse, so vendarle mimo. Malce zdrave pameti pa moraš vendarle imeti, ko si ustvarjaš življenje.
Alexis
Kje? Kaj? ;))
Kakšne analize moje osebnosti, v katerem katalogu si pa to prebrala? 😀
Zakaj dajem maljše v nič, kje sem to napisal, in zakaj ravno 19 in ne 18,5 npr? 🙂
Anitlopa
Fajn bi bilo, če bi mi katera od teh stregla, ker sedaj moram sam iti do hladilnika po pir. :)))
Ups, še 1x prilepim isto, nisem nalepil v pravo temo iz Notepad beležnice, Princes in Alexis sta mi vsaka prinesla po en pir, po enega pa sem si sam šel prej, zgleda, je bilo preveč. 😀
In vendar si omenila neko cifro, ki se, ne bi zdaj rada izpadla grobo ali zavistno, z njo hvalijo malomeščani. Sploh če gre za možev denar. Ni to neka taka visoka cifra za nekoga pri 50ih, mislim da pač ni.[/quote]
Ne, se ne hvalim, ampak sem odgovorila na Matjažkove stereotipe o starih premožnih z mladimi ženami, to je vse. Še vedno pa ne vem, ali se mu ta znesek zdi dovolj relevanten – mogoče je pa res preskromen za stereotipnega starega bogataša. Sklepam po tvojem razmišljanju, ko se ti tri četrt milijona zdi malo. Koliko imaš pa ti pod palcem? Jaz toliko nimam in nikoli ne bom imela. To mi je totalno nepredstavljiva vsota. A sploh veš, koliko denarja je to? Jaz imam nekih 200 jurjev v nepremičninah, ko se mi izteče življ. zavarovanje, bom z nekaj sreče dobila par desetakov, plača je pa za sproti.
Tvoji starši imajo toliko premoženja, da se ti zdi to nekaj popolno normalnega? Sklepam, da so stari vsaj 50 let.[/quote]Ja, mislim da ima moj oče to, kar je zate še bolj nepredstavljiva vsota kot zgoraj navedena cifra od tvojega petičnega moža in zdaj bom samovšečno napisala, še celo meni je bolj kot ne nehote dal nekaj tega, kar je tebi podobno nepredstavljivo… mama je pa v višjih dimenzijah, ona ima pa vse to in še samo več…
podvprašanje: kaka ljubezen, bližina, zaupanje je to, da ne veš, koliko ima tvoj mož in da imata tako na nož ločene finance glede na to da, kolikor razumem, ne gre za nanovo nastalo zvezo…?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Ne ni šlo za to, vsaj ne iz moje strani. Verjamem v to, da je lahko ljubezen, kjer je en v nekem materialnem smislu bolj bogat, ravno tako pristna in globoka, ne ravno brezpogojna, to ni nobena, ampak zato nič manj plehka kot če sta oba v finančnem pogledu kvazi isto. Neumno je samo neko prazno poveličevanje, ki že itak govori samo zase…
mah še dobro da ni moja stvar… imeti tričetrt milijona je vendar problem, kako češ to porabiti, ne vem, če lahko s toliko denarja duša preide v višjo dimenzijo tja onkraj vrat sv petra…..
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Ja Robi, a si že slišal za te stvari oz. bral o tem? To je znano, recimo tiste duše, ki so full povezane na material, denar in ne verjamejo v reinkarnacijo da je duša večna. Taki ko umrejo ne morejo iti naprej v svetlobo, ker so ali navezani na svojo hišo, ki so jo zgradili, ali na svoj prihranjen denar itd…Reče se takim potem duhovi, lahko ostanejo prikleti na določen prostor tudi po 500 let in tam razgrajajo, objokujejo, tavajo okoli, karkoli. V njihovem svetu to lahko traja 5 let v našem je pa to 500 let. In tudi njihovi angeli in duhovni vodniki taki duši ne morejo pomagati, ker ima pač svobodno voljo, lahko jim ljubeče prigovarjajo da mora iti dalje samo, ne more se prisiliti take duše da gre dalje mora se sama odločiti.
To se mi pa ravno ne zdi smiselno. Zakaj bi se nam zdelo 500 let (itak ne živimo toliko) in tej duši samo 5 let, če je ona sama kaznovana in ne mi, ki smo z njo živeli? V tvojem primeru zgleda, kot da so kaznovani vsi drugi, le duša ne.
Kje? Kaj? ;))
Kakšne analize moje osebnosti, v katerem katalogu si pa to prebrala? 😀
Zakaj dajem maljše v nič, kje sem to napisal, in zakaj ravno 19 in ne 18,5 npr? 🙂
Anitlopa
Fajn bi bilo, če bi mi katera od teh stregla, ker sedaj moram sam iti do hladilnika po pir. :)))
Ups, še 1x prilepim isto, nisem nalepil v pravo temo iz Notepad beležnice, Princes in Alexis sta mi vsaka prinesla po en pir, po enega pa sem si sam šel prej, zgleda, je bilo preveč. :D[/quote]
Zatipkala sem se, mislia sem napisati, da daješ v nič starejše.
Marko zato ker so te duše-duhovi v tako imenovanem nižjem astralnem svetu in tam čas teče drugače bolj počasi kot v naši tretji dimenziji. Čas drugače ne obstaja a veš, obstaja v drugačnih formah, ljudje tega pač ne dojemajo ker poznajo v tem lajfu samo to formo ki jo. Obstajajo bitja na višjih dimenzijah ki dojemajo čas v vse možne stvari in oblike torej istočasno vidijo preteklost, sedanjost in delčke prihodnosti. Od kje ti to dojemaš kot kazen? Duša se sama kaznuje oz. takšni ki se ujamejo v nižji astral in ne morejo dalje so preveč navezani na material, za take duše v človeškem svetu obstaja samo materija in nič drugega in ko telo umre se ujamejo v to kar so si sami skreirali. Nočejo v svetlobo ker so preveč navezani na material, ki so si ga nakopičili na zemlji.
Nobenega boga ni ali strička z brado, ki ti bo sodil ko umreš. Vse duše si same sodimo v spiritualnem svetu.
Ne, se ne hvalim, ampak sem odgovorila na Matjažkove stereotipe o starih premožnih z mladimi ženami, to je vse. Še vedno pa ne vem, ali se mu ta znesek zdi dovolj relevanten – mogoče je pa res preskromen za stereotipnega starega bogataša. Sklepam po tvojem razmišljanju, ko se ti tri četrt milijona zdi malo. Koliko imaš pa ti pod palcem? Jaz toliko nimam in nikoli ne bom imela. To mi je totalno nepredstavljiva vsota. A sploh veš, koliko denarja je to? Jaz imam nekih 200 jurjev v nepremičninah, ko se mi izteče življ. zavarovanje, bom z nekaj sreče dobila par desetakov, plača je pa za sproti.
Tvoji starši imajo toliko premoženja, da se ti zdi to nekaj popolno normalnega? Sklepam, da so stari vsaj 50 let.[/quote]Ja, mislim da ima moj oče to, kar je zate še bolj nepredstavljiva vsota kot zgoraj navedena cifra od tvojega petičnega moža in zdaj bom samovšečno napisala, še celo meni je bolj kot ne nehote dal nekaj tega, kar je tebi podobno nepredstavljivo… mama je pa v višjih dimenzijah, ona ima pa vse to in še samo več…
podvprašanje: kaka ljubezen, bližina, zaupanje je to, da ne veš, koliko ima tvoj mož in da imata tako na nož ločene finance glede na to da, kolikor razumem, ne gre za nanovo nastalo zvezo…?[/quote]
No, če ima tvoj oče toliko, potem veš, da je to veliko in da je do tega težko priti. Moji starši nimajo niti pol tega, nikoli imeli, med moji prijatelji prav tako ni nikogar, ki bi bil bogat.
Po čem sklepaš, da sva dolgo skupaj? Nisva. In nimava skupnih financ. Ne vem, koliko mesečno zasluži, na primer (je itak podjetnik in še sam ne ve, dokler nima bilance). Ne vem, koliko bančnih računov ima in kje, vem, da je v hiši sef, vendar so tam njegove stvari. Jaz nimam nič tako vrednega, da bi moralo biti shranjeno tam.
Drugi zakon je vseeno malček drugačen od prvega, sploh če imajo ljudje otroke od prej.
Ko te že tako skrbijo najine finance, koliko pa ti zaslužiš, da se ti zdi tri četrt milijona do 50. leta mala malca?
Tole sem dobil oni dan na mail:
Se mi zdi da bi pasalo k tej debati 🙂
Kako osrečiti lastno ženo??
Da bi bila vaša žena zadovoljna je dovolj ŽE, da ste njen:
1. prijatelj
2. partner
3. ljubimec
4. brat
5. oče
6. učitelj
7. inštruktor
8. kuhar
9. mizar
10. vodoinštalater
11. mehanik
12. dizajner
13. kreator
14. seksolog
15. ginekolog
17. babica
16. psiholog
18. psihiater
19. terapevt
21. organiziran
22. dober oče
23. zelo čist
24. simpatičen
25. atlet
26. čustven
27. pozoren
28. džentlmen
29. inteligenten
30. sanjač
31. kreativen
32. nežen
33. močan
34. poln razumevanja
35. toleranten
36. pazljiv
37. ambiciozen
38. uspešen
39. pogumen
40. odločen
41. zaupen
42. spoštovan
43. strasten
44. ljubezniv
45. naklonjen kupovanju
46. nenaklonjen delanju problemov
47.zelo bogat
48. nezahteven
49. tisti, ki ne gleda drugih in mora se zavedati tudi da 50. ….ne bo ljubosumen
(vendar ne tudi nezainteresiran)
51. ….se razume z njeno družino
(vendar ne preveč )
52. ….ji ne omejuje svobode
(ampak se vseeno zanimate kje je in s kom hodi)
Tudi je zelo pomembno:
53. Da ne pozabite na pomembne
datume:
(poroka, zaroka, prvi zmenek…)
– obletnice mature
– godove
– menstruacije
Na žalost, tudi če bezkompromisno sprejmete te napotke, to ni garancija da bo ona 100% srečna, ker bi se lahko počutila prikrajšana življenja v tako dušeči zakonski popolnosti in bi pobegnila s prvim kurbirjem, boemom, pijancem ali favlirancem, na katerega naleti.
In kako osrečiti enega moškega?
1. Daj mu hrano!!!
2. Bodi naga!!!
On – hudomušno, ampak kar resnično. No, sicer bi bil vrstni red po moje drugačen ter bistveno skrajšan spisek. Bi pa dodala k idealni ženski za moškega še gluhonema ali vsaj nema. (ne napačno razumeti, ne norčujem se iz prizadetih!). Vendar idealna ženska ne sme sama misliti, govoriti (ker tako nikoli ne povemo nič pametnega in se povsod vtikujemo), štedilnik oz kuhinja je naš edini prostor kjer nam je mesto, z verigo, ki seže do jedilne mize, da postrežemo moškega. No, čeprav sem prepričana, da tudi take žene, bi se slej ko prej moški naveličal, ter šel v lov. Nikoli nam ni všeč, neglede kaj imamo hrepenimo po tistem, česar nimamo.
Glede financ v vezah pa – vsak ima kakor mu odgovarja. Bi me pa osebno zelo motilo, če bi bile finance tako strogo ločene, kajti slej ko prej lahko pride do kakšnih očitkov. Jaz bi to naredila edino v primeru, da bi partner imel kockarsko razvado. Potem bi pa definitivno odprla skrivni račun, za katerega nebi vedel. Iz varnosti, ne hudobije ali česa drugega. Me pa nikakor ne moti, kako imajo drugi urejeno. Tisto me ne zanima in me ne sme. Sem že videla, ko sta prišla zakonca plačati dopust, pa se jima je dalo vsakemu svoj račun, ker sta plačala vsak zase. Ampak – kakor komu odgovarja, a ne?
Ja, mislim da ima moj oče to, kar je zate še bolj nepredstavljiva vsota kot zgoraj navedena cifra od tvojega petičnega moža in zdaj bom samovšečno napisala, še celo meni je bolj kot ne nehote dal nekaj tega, kar je tebi podobno nepredstavljivo… mama je pa v višjih dimenzijah, ona ima pa vse to in še samo več…
podvprašanje: kaka ljubezen, bližina, zaupanje je to, da ne veš, koliko ima tvoj mož in da imata tako na nož ločene finance glede na to da, kolikor razumem, ne gre za nanovo nastalo zvezo…?[/quote]
No, če ima tvoj oče toliko, potem veš, da je to veliko in da je do tega težko priti. Moji starši nimajo niti pol tega, nikoli imeli, med moji prijatelji prav tako ni nikogar, ki bi bil bogat.
Po čem sklepaš, da sva dolgo skupaj? Nisva. In nimava skupnih financ. Ne vem, koliko mesečno zasluži, na primer (je itak podjetnik in še sam ne ve, dokler nima bilance). Ne vem, koliko bančnih računov ima in kje, vem, da je v hiši sef, vendar so tam njegove stvari. Jaz nimam nič tako vrednega, da bi moralo biti shranjeno tam.
Drugi zakon je vseeno malček drugačen od prvega, sploh če imajo ljudje otroke od prej.
Ko te že tako skrbijo najine finance, koliko pa ti zaslužiš, da se ti zdi tri četrt milijona do 50. leta mala malca?[/quote]Nisva se ravno razumeli, imam občutek. Pač ne moreš mimo cifer, koliko ima kdo, pa opevaš vajino ljubezen… No ne razumem te, ti pa menda mene ne. To, kar je meni dal moj oče je to, da se nikoli , zares nikoli ne bom hvalila ne s svojim še manj pa z denarjem ki bi ga imel moj eventualni partner. Pač nisi dojela in še dalje kvačkaš o neki določeni cifri.. mislim kaj ti jaz tu morem.
Meni je to čisto normalno in logično, zdaj šele vidim, da je to nepredstavljivo in neprecenljivo, kaj sem dobila od svojih staršev. Malomeščasnko hvalisanje, ki je samo obliž za kaj pa vem vse kakšne nevroze, mi je res tuje in neumno.
Sicer pa ponavljam, to kar si navedla, ni neka cifra, ki bi si zaslužila poštenega lastnika. Namreč v teh politično mutnih časih je marsikdo obogatel na tak ali drugačen način. Tisto, ki so s poštenim delom, presneto, da se nimajo časa hvaliti. Oni, ki niso, pa tudi ne vem če. Ali pač, če le mirno spijo.
Ne vem, kakšen je drugi zakon, možno daje drugačen, če imaš otroke od prej, ne bi vedela, in ne bi rada pametovala, ampak ko že postavljaš vajino ljubezen na piedestal, menda pred njegov denar, kako je to mogoče, da pa vendar v odnosu med vama zeva tolikšna distanca v tem smislu? Finance vendar niso zadnja stvar na tem svetu, ko mora pač najprej preživeti telo, če hočemo hraniti dušo…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Sicer je že Alexis lepo povzela, ampak po tvojem, katenjka, nobena žena bogataša sploh ne more sodelovat v tej razpravi, saj je nujno, da izpostavi to dejstvo, če hoče povedat, da z bogatuni ni čisto tako, kot si predstavlja Matjažko. Sicer bi bilo njeno mnenje zgolj še eno v nizu teoretičnih mnenj.
In tudi tebe je zaneslo globoko v stereotipe glede bogatašev. A misliš, da oni pa svojim otrokom ne morejo privzgojiti pravih vrednot? In da je ta denar itak prigoljufan – torej jim podtikaš še to, da so tatovi in goljufi. Cccc.
Mimogrede, tudi ti se hvališ – kaj neprecenljivega si dobila od staršev in kako vzvišena si nad banalnostmi, kot je denar in malomeščansko hvalisanje z njim (btw., ki ga v tej temi ti tako razumeš, jaz recimo sploh ne).
Bi pa tudi mene zanimalo, kako si finančno, da se ti zdi 750.000 malenkost.
Ličenje in farbanje las ne naredi človeka lepega, ampak sam način življenja in skrb za zdravje.
To je tisto, kar ohranja mladosten in zdrav videz.[/quote]
Zato, da se prehranjuješ dobro (beri si pridelaš sam zelenjavo in si sam kuhaš), potrebuješ čas. Zato, da greš trikrat na teden v fitnes ali teč ali v bazen, potrebuješ čas. Zato, da se namažeš in si narediš kakšno masko, potrebuješ čas. Zato, da ne živiš v smogu in prahu, se moraš odselit ven z Ljubljane, kar spet pomeni, da rabiš čas, da prideš v službo in greš iz nje domov (in ne malo, glede na promet!!!!). Tudi zato, da greš v wellness center, rabiš čas. Zato da se sprehajaš po soncu, moraš priti domov, ko je še svetlo. Zato da ne ždiš za mizo pred računalnikom 10 ali 12 ur na dan, moraš imeti manj dela. Zato da greš vsaj za vikend kam in si odpočiješ (kar je za regeneracijo telesa ključno), moraš imeti “dela prost” vikend.
In mi je žal, ampak načeloma trdo delo v današnjem svetu prinese s seboj podočnjake, utrujenost in ne nazadnje tudi to, da se ne prehranjuješ zdravo 5x na dan, ampak nekaj vržeš vase takrat, ko imaš čas. Na žalost…
Tu se vsekakor strinjam, vedno bolj ugotavljam kako dobro ona piše, gotovo je končala univerzitetni študij po starem programu, ker nekdo s to bolonjsko diplomo ali niti magisterijem ne premore tolikšne širine niti globine, ko so vendar bolonjske diplome skrajšane na ubogih 30 strani, saj kaj pa je diplomsko delo drugega kot to da nekaj nakracaš v modro ali zeleno knjižico s svetlečimi črkami… Ma s tem da navaja cifro, koliko da ima njen petični mož, pa res ne, in tu je čisto vseeno kolikšna je ta cifra… bi privoščila slovenskim bogatašem, da njihove žene v prostem času počnejo kaj drugega kot da si nadevajo nick “moj petični mož” in pišejo o njuni ljubezni, da četudi ima on tričetrt milijona jo ima kljub temu rad, pa koga to zanima??
Kje sem pa to napisala, en ali drugi stavek?
Sem napisala da je ljubezen med dvema, ki se v fiančnem smislu razlikujeta, isto lepa ali pač nelepa , na preizkušnji, globoka ali pač plitka, da imata lahko vse isto, (v kolikor so odsnosi sploh isti) kot oni, ki so si po materialnem statusu bližji, a nisem??
In da so vsi tatovi in goljufi? Ne niso, se pa boš verjetno strinjala, da si je v polpreteklem tranzicijskem obdobju po letu 1991 bilo možno marsikaj netransparentno prilastiti na račun drugih ali vsaj države, torej drugih; v kolikor pa je to zasluženo na pošten način, pa dvomim,da imajo taki, ki vendar pošteno, (hm ne bi zdaj komplicirala in polemizirala o pomenu te besede) služijo po nekaj tisoč evrov mesečno, saj takšen mora biti njen mož, če računamo, ne utegnejo pisati po forumih, je pa očitno njihovim ženam,ki jih tako zelo ljubijo, ta plitkost prilično lastna, da morajo navajati še celo cifre in potem v bojazni da niso premalo napisale, rečejo, da vendar ne vedo točno, za koliko denarja gre…
glej vzvišena gor ali dol, meni je neumno da bi pisala navajala neke konkretne podatke, ki jih med drugim še spričo kakih drugih kvalitet lahko marsikdo preseže! Ne vem kako si ti to razumela, dejstvo je, da ljubezen obstaja in ni nujno odsvisna od denarja, s tem se verjetno strinjaš, in na tisto matjažkovo provociranje bi “moj petični mož” imela možnost samo z boljšo provokacijo ne pa s tem da opiše, kako je pri njiju doma, namreč, to kar je on napisal, je stereotip, pravilo, ki kar kliče po izjemah, ki ga potrjujejo, in ona je naredila točno to.
Ja če prideš na piknik, sem ti pripravljena pokazat slikce mojih nepremičnin nekje pod svobodnim soncem v oblakih ccc koliko je to v evrih res ne bi vedela, samo imam občutek, kot da si nekako želiš da bi raje kot to videla, da mi torej umre krava… ccc firbčna slovenka :))))
Da ne bo pomote, tvoje poste sicer rada berem.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.