Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice m+m si se že vrnila iz Mauritiusa?

m+m si se že vrnila iz Mauritiusa?

Hallo!

Ker sem v nekem starejšem postu prebrala, da odhajaš na
Mauritius, bi te prosila za čimveč koristnih info (cene hrane, pijače,
rent a car, ali pa mogoče najem skuterja, ogledi…)
Kako ste potovali, s katero družbo…

Lep dan !

Ja, vrnila:(. Sem se ze prejsni teden hotela oglasiti, pa me je v sl. cakalo mnogo dela. Bilo je lepo, tako kot prvic, le da je bilo tokrat malo kratko-1 teden.
Midva sva bila na zahodni obali, kar priporocam, ce ne zaradi drugega, zaradi prekrasnih soncnih zahodov, ki jih na vzhodni obali ni. In drugic zaradi tega, ker ima vzhodna obala vec padavin kot zahodna.
Hrana? Midva sva imela polpenzion v hotelu, ostalo sva kupovala v trgovini, kjer so cene priblizno take kot pri nas ali za spoznanje cenejse, npr. kruh in ostale osnovne stvari pa zelo poceni. Npr. 4x strucka kruha skupaj pakirana 80 sit, 1,5 litra vode 70 sit, pivo-piksna 120 sit, pivo 66 ml 180 sit. V hotelu sva npr. pila njihovo vino, buteljka je bila 1300 sit, v trgovini 320 sit, pivo-piksna pa v hotelu 450 sit. Ce bi bil hotel z vec *, bi bilo verjetno se drazje. Midva sva se naredila Gorenjca, kupila 5 litrsko vodo, jo prinesla v hotel in si jo tankala v manjse flaske.
Rent a car se ne splaca, ker vozijo po levi, ker ne vozijo lepo, ker je v mestu guzva in se ne znajdes in ker je taksi po isti ceni, pa se vodica imas hkrati. Najela pa sva skuter za en dan in placala 3500 sit. Izlete si organizirajta sama, ne preko hotelske agencije ali agencije ki je dol vajin predstavnik, ker je ena gospa iz Lj, ki je bila v istem hotelu, pa se revca ni znajdla, placala isti izlet kot midva po 22 000 sit, midva pa 5000 sit/osebo. Lahko pa se obrnes kar na taksista pred hotelom in se zmenis kam bi rada sla, pa je se vseeno ceneje kot preko hotela. Midva sva nasla v vasi eno poceni agencijo, ki je imela celodnevne izlete na sever, jug po 5000 sit/osebo, na otok Ile aux Cerf za 8500 sit/osebo, katamaran na otok+lunch 11 500/osebo in to je bil tud najdrazji izlet.
Ogledi; 1x podita na jug: ugasli vulkan, Grand Basin, cajne plantaze + Bois Cheri, zemlja sedmih barv, slapovi, Black river
1x pojdita na sever: Port Luis, botanicni vrt Pamplemouse, Grand Baie, lahko tudi tovarno sladk. trsa.
Lepo je it tudi s katamaranom na otok svete Gabriele, ampak midva nisva imela casa v enem tednu vsega oblesti. Sem pa jest tam bila prvic-super! lahko si pogledata tudi krokodilji park na jugu, Gris-Gris na jugu(samo tu je koralni greben prekinjen in visoki valovi prihajajo cisto do obale. Pricji park Casala je tudi zanimiv.
Potovala sva z LTU avionom iz Munchna, carterski polet-11 ur. Preko katere agencije pa gresta vidva?
Ce se kaj rabis, vprasaj. Lp

Hi!

Hvala za izčrpno poročilo, vidim, da sta ful uživala…
Midva greva preko Exotic toursa, letela pa bova z Air France z Dunaja
preko Pariza (redna linija), upam, da bo vse o.k.
Samo še nekaj bi vprašala, kje so kakšne lepe plaže, po možnosti
bolj samotne…midva greva v Pointe aux Piments blizu Grand Baie.

Lep dan še naprej !

joj, še nekaj sem pozabila ali je otok varen ?
Zanima me ali lahko greš zvečer sam naokrog npr. v mesto, kakšen lokal,
na plažo…

Lp in hvala !

ojla, tudi jaz sem bla dvakrat na Mauritiusu- in tudi z Air-France.
Ne skrbi zaradi varnosti- no problem- uživaj!

V katerem hotelu pa sta? Le Meridien Hotel ? S plazami je pa tako; pred vsemi malo boljsimi hoteli so lepe plaze, ki jih lahko koristi vsak, lepa nama je bila plaza pri hotelih La Morne(JZ), na jugu otoka pa so malo bolj samotne plaze, drugace pa otok Ile aux Cerf…Iz tega vajinega kraja gresta lahko brez problema z lokalnim avtobusom do botanicnega parka Pamplemousa in tovarne sladkorja, ker je cisto blizu pa tudi do Grand Baia, ki ni stran vec kot 15 km. To mesto je cisto nekaj drugega od ostalih, saj je visoko turisticno razvito in ze kr malo prevec.
Ce bosta kupovala kaksen sladkor, ki je zelo dober in ga imajo mnogo vrst, saj je Mauritius skoraj 2/3 pokrit z plantazami sladkornega trsa, ga ne kupujta v tovarni slad.trsa, ampak v navadni samopostrezni trgovini, ki je skoraj zastonj, tam pa cene mocno navijejo.
Splaca se kupiti tudi kaksne cekre, ki so zelo lepi in pisani in to ali v Port Luisu na trznici ali v samopostezni trg. Jest sm ga kupila v Grand Beju v hipermarketu Super U-ogromna trgovina, vecja od nasega Le Clerca.
Kr se kaj vprasi. Varnost? Ni problema. Tako kot pri nas. Lahko te pa tud pri nas kdo oropa ali pa tam. Ni pa to Brazilija.

Lp,m

Bi mi, prosim, katera zaupala ceno enotedenskih počitnic?

Midva bova za 10 nočitev s polpenzionom, letalskim prevozom
na redni liniji odštela ca 700.000,00 sit, je pa res da je od
cene že odštet popust za mladoporočence.

Lep dan !

Letalska karta iz Ljubljane preko Munchna do Mauritiusa+hotel 7x polpenzion, je bilo 235 000 sit/osebo. Potem sva pa zapravila se za izlete, dodatno hrano in pijaco, vstopnine, nekaj darilc in nekaj za naju…se priblizno 50 000 sit/osebo.

m+m to pa je manj, kot sem pričakovala. Preko katere agencije pa sta šla? Se opravičujem, če si to že napisala, pa sem jaz spregledala!

Preko exotic toursa. Bolj natancna specifikacija cen: do Munchna sva koristila Adrija pike in placala le takso-18 200 sit, letalo Munchen-Mauritius 149 000 sit s taksami vred, hotel na Mauritiusu 67 500 sit. Osnova znese 235 000 sit, pol pa se mal za zraven.

m+m kako si bila zadovoljna v hotelu? oglasi se mi kaj na mail…

Ojla!

M+m in ostale, ki ste že bile na Mauriciusu. Jaz bi vas pa vprašala kateri kraj, hotel in pa plažo priporočate za poroko. Septembra se namreč nameravava s fantom poročiti na plaži na Mauricuisu.Mi lahko kaj svetujete? Bom obleko lahko našla dol ali jo moram nesti s sabo? Kako pa je takrat zaradi vremena? Ja pa še nekaj me zanima – imam namreč ful velik strah pred kačami. Jih je na Mauriciusu veliko?

Že vnaprej hvala za kakršnokoli informacijo.

Lep dan

Vska boljsi hotel ima pred seboj lepo plazo. Pojdi na http://www.maurice-seychelles.com stran in si malo poglej hotele na Mauritiusu. Najboljsi hoteli so na JZ(La Morne polotocek), na J otoka, nekaj na Z obali malo nad gl.mestom, najvec se mi zdi, pa jih je na V obali. Meni tam ni vsec, ker obozujem soncne zahode, ki so na Mauritiusu nepozabni, jih pa na V strani otoka ne vidis. Meni bi jih bilo zal, zato sem se tudi drugic odlocila za zahodno plazo.
Obleko pomoje dobis tudi dol, ce pa imas kaksno specialno zeljo in cvikas, da je dol ne dobis, jo nesi sabo.
Vreme je septembra cist ok, oz. tam je takrat njihova zima, ki se ze nagiba k poletju, kar pomeni, da so temperature v senci okrog 25 stopinj in ni take vlage v zraku. Med oktobrom in majem pa je poletje, temperature so visje-35 st, vec vlage, dezja, sploh na V plazi ter ciklonov, ki jih v zimskem casu ni.
Kac na Mauritiusu ni, vidla sem le kameleone in se to v zivalskem vrtu oz. krokodiljem parku.

Hvala m+m za hiter odgovor!

A kateri hotel še posebej priporočaš (v mislih imam varianto, da je dobro in ne preveč drago)?
V prejšnjih odgovorih si napisala, da je en teden premalo. Kaj pa 10 oziroma 14 dni? Je to dovolj za vse tiste oglede, ki si jih napisala, da se jih splača narediti?

Če se ne motim si šla z agencijo Exotic tours. Je vse potekalo tako kot mora ali so bili kakšni zapleti?

Sončni pozdravi

Joj, meni se 700.000 sit zdi ogromno – razen seveda, ce sta se odlocila za kaksen boljsi hotel z vec zvezdicami. Poleg tega bosta na izlete najbrz hodila preko agencij na otoku, kar vaju bo prislo dosti vec kot v lastni reziji.

Midva sva dala 150.000 sit/osebo za let. prevoz iz Munchna, potem pa sva za 14 nocitev v bungalovu na plazi placala okoli 100.000 (cena za oba skupaj brez hrane). Vse skupaj z vsemi ogledi (videla priblizno isto kot m+m), spominki, prevozi, hrano,.. naju je prislo okoli 270.000 sit na osebo.

Glede hotelov ti ne morem jest kej dosti povedati, ker sem bla prvic v vili in nas je bilo 8 in smo stroske delili. Tokrat pa sem bila v tem hotelu, ki je res poceni. Jest bi sla vsekakor na zahodno stran, tako kot sem ze napisala, zaradi prekrasnih soncnih zahodov. Pojdi malo na http://www.mauritius-seychelles.com in si oglej hotele. Pri vsakem ti pise, kje se nahaja, potem pa poklici agencijo in se pogovori. Z agencijo je bilo vse ok. Glede dnevov prezivetih na Mauritiusu; jest bi sla za 10 dni.

m+m še nekaj me muči, na drugem forumu sem prebrala,
da na Reunionu komarji prenašajo bolezen zaradi katere
naj bi umrlo že preko 100 ljudi, ter da ti komarji živijo tudi
na Mauritiusu…ali ti je situacija kaj poznana, upam da ni
prehudo, kajti midva sva potovanje delno že plačala…

Lep začetek dneva in hvala za odgovor !

Komarji? Ja, res je to kar pises, ampak ni pa res, da jih je toliko umrlo-umrla sta 2, mogoce zdaj se kaksen. Ne delaljo pa take panike kot pri nas za pticjo gripo. V sobah v vticnicah so aparati proti komarjem, jest pa vedno sabo v trope nesem se “kojl” oz. tako spiralo, ki jo zvecer prizges in se iz nje rahlo kadi in odganja komarje. Zvecer pa se namazita z Autanom, po cunjah pa se malo naspricita s sprejem in komarji bojo bezali stran. Pri nama jih v sobi in pri hotelu sploh ni bilo, bili so pa v blizini gozdov ali rek, slapov…. pa tudi ne veliko.

Isabella, kdaj pa gresta tja?
Boš poročala? Saj veš da vsak nasvet prav pride. Zato sem zeloooo hvaležna m+m.

Lep dan

odpotujeva 2.5.2006, seveda bom poročala…

lep dan!

o fino, mi potujemo nekje junija, julija in bi mi info o malaričnih komarčkih tudi fanj prišle…

Iščem in iščem, pa ne najdem. Tangerine, kako se imenujejo ti bungalovi? A sta si potem hrano sama kuhala ali sta šla jest v restavracije?
Kdaj sta pa bila dol?

Lp

Živjo !
Draga m+m
Še nekaj bi te rada vprašala predno odpotujem. Kako je z menjavo denarja ali je bolje sabo nesti EUR ali morda USD, ter ali je lahko kakšen problem z bankovci večjih vrednosti?
Zanima me tudi ali si mogoče opazila kakšen bankomat in ali je možen dvig z našimi BA
karticami?

Hvala za odgovore, lep sončen dan ti želim!

Denar zamenjaj ob prihodu na letalisce, pa ne vsega, saj lahko potem menjas na bankah ali turisticnih agencijah. Tudi v hotelih, ampak je menjava mal slabsa. Sabo imej Eure. Midva sva imela po 100 eurov in manjse bankovce in ni blo nobenih problemov. Tudi bankomati so, ce ne drugje, v glavnem mestu-Port Luisu. Kako je z BA ne vem, eurocard, visa, american….ni problem.

Srecno pot in lepo se imejte!! Pa kaksno povratno inf. sporoci, ko se vrnes:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close