mljet
Še nekaj več o Mljetu
Počitnice na Mljetu so nekaj posebnega, tako da vam bo najbrž prav prišlo nekaj več informacij. Sama hodim v Odiseja že več let in sem v otok prav zaljubljena. Na splošno pa sem pri gostih hotela (pogovori pri večerji) opazila dve mnenji; eni imajo podobne občutke kot jaz, drugi pa so grozno razočarani in pravijo, da se več ne bodo nikoli vrnili.
Na Mljetu ni od civilizacije skoraj ničesar. Kakšne večerne zabave razen hotelskih (čeprav za vas to najbrž ne pride v poštev, saj imate majhnega otroka) kar pozabite. Zvečer se lahko od hotela sprehodite samo par metrov na vsako stran saj je le ta del osvetljen. Če greste z avtom se sicer lahko peljete v vas (Babine Kuće). Trgovin ni, razen kioskov in prodajalk sadja in precej oddaljene manjše trgovinice z živili. Vse kar nujno potrebujete si prinesite s seboj. Sadje, ki ga lahko kupite od prodajalk, je sicer lepo in domače, cene pa so posebej zasoljene. Ne pozabite na priročno lekarno, saj na otoku obstaja le majhna ambulanta, kamor pa zdravnik menda pride enkrat mesečno (to informacijo sem lani dobila od nekega domačina). Hrana v hotelu je dobra, zajtrki in večerje so samopostrežni in od lani občutno boljši. S hrano za vašega otroka ne boste imeli težav, nekaj si vzamite od doma le za vmesne obroke.
Otok je krasen. Če imate radi nedotaknjeno naravo in mir boste uživali. Če le imate možnost pripeljite s seboj kolesa, saj le na tak način prideš do bolj oddaljenih plaž. Sicer boste z otrokom omejeni le na betonirano plažo pri hotelu (imajo tudi majhen bazen za otroke), ki pa je prava žalost. Če pridete z avtom se lahko kdaj peljete tudi do peščene plaže na koncu otoka (Saplunara).
Sicer pa Mljet po mojem mnenju ni najbolj primeren kraj za letovanje z otrokom. Moram reči, da tako majhnih do sedaj tam nisem videla kaj dosti. Če se boste pa primerno pripravili, pa bodo to gotovo nepozabne počitnice.
Najbrž vas še kaj zanima: napišite mi mail in z veseljem vam bom odgovorila.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.