MLINČEK ZA ŽITA ?????
Lep pozdrav, kuharski mojstri!
Lepo prosim, da mi pomagate najti trgovino, kjer bi lahko kupila mlinček za gospodinjstvo za mletje celih zrn, za izdelovanje kosmičev … Poleg tega pa me še zanima, kje in kako se imenujejo bio trgovine (s pretežno bio izdelki) v bližini Ljubljane in na relaciji proti Gorenjski.
Za nasvet in odgovore se vam lepo zahvaljujem in vam želim veliko gurmanskih užitkov!
Andreja
Barb
Res ne vem cene za tisti nastavek. Raje ne bom rekla, da ne bom mimo ustrelila. Lahko pa vprašam.
Gre pa na multipraktike, ki so istega proizvajalca, kot mlin sam.
Po moje bo najbolje, da kar pokličeš v Harvey&Norman in povprašaš o vsem, kar te zanima.
Sicer je pa to pravi žitni mlin – s kamnom. Drug nastavek (ki se kupi posebej) je pa iz kovine za drugačne vrste semen.
Naj sploh ne omenjam kako božanski kruh nastane iz sveže zmletih zrn in doma spečen. Mmmm… Milijon variant za kombiniranje imaš.
Mum 7000 je osnovni aparat, ki vsebuje osnovno komponento in posodo za gnetenje in stepanje. Zraven je priložen kavelj za gnetenje in metlice za stepanje. V tej posodi lahko obdeluješ testo, v skupni teži 5 kg oz. maksimalno 2,5 kg moke + dodatki. Cena okrog 50000.
Zraven lahko dokupuješ priključke za sladoled, mesoreznico, žitni mlin, pretočni sekljalnik, multipraktik, sesekljalnik oz. mešalnik. K mesoreznici še lahko dokupiš priključek za mletje orehov, pasiranje sadja, izdelavo testenin, nastavek za piškote, nastavke za izdelavo klobas, čevapčičev, kroketov,… Cene se gibljejo od 4000 do 25000. Cene so približne.
Jaz sem z aparatom zelo zadovoljna. Imam ga že skoraj dve leti in tudi vse priključke, razen žitnega mlina in nastavek, ki je kot multipraktik.
Aja, še ožemalnik agrumov tudi gre zraven.
Če te še več zanima, pa še vprašaj. Najboljše je v kakšni bolje založeni trgovini z gospodinjskimi stroji poprosit za katalog. Na zalogi imajo običajno samo osnovni aparat, pa še to ne v vseh trgovinah. LP
Res je cena visoka, vendar če bi še enkrat kupovala nočem drugega. Splača se ga kupit, če ga uporabljaš. Pri nas skoraj ni dneva, da nebi bil v pogonu. Tudi pri mum 4000 lahko dokupiš tudi žitni mlin, vendar moraš upoštevat, da ima veliko majnšo zmogljivost. Tudi sama sem bila v dilemi katerega naj kupim, pa mi po dveh letih, še niti enkrat ni bilo žal, da sem se odločila za dražjo varianto. LP
Ojla! Mogoči bi lažje kupila postopoma. Trenutno je v Merkurju v akciji osnovni model BOSCH, MUM 4625 za 19.990 SIT.
Moč 550 W, štiri stopnje vklopa (delovne hitrosti), mešalna posoda, za obdelavo do 1 kg moke z dodatki, prozorno moder zaščitni pokrov s pomagalom za polnjenje, nastavek za gnetenje z lopatico za testo, metlici za stepanje in mešanje, stojalo za pribor, pretočni sekljalnik s kombinirano ploščo za strganje in ploščo za srednje – fino ribanje. In potem postopoma dokupuješ. Zelo ugodno!!!
LP Daša
Forum je zaprt za komentiranje.