Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mlečni zdrob (gris) – grudice, kepice

Mlečni zdrob (gris) – grudice, kepice

Ko dodam zdrob v vrelo mleko, začnem praktično takoj mešati (z ročno metlico), pa se mi vseeno zmeraj naredijo grudice. Mogoče kdo ve, kaj bi bilo lahko narobe?

Odstavi mleko, počakaj 1 minuto, počasi v tankem curku vsipaj gres in zraven mešaj skoz v eno smer. Ne dajaj ponovno na ogenj, samo pokrij, počakaj cca 10 minu in dober tek. Pazi na gostoto. Zakuhaj raje manj kot več, boš pa malo dlje pustila, da se ti bo sam zgostil.

Hvala. Kaj pa če bi mogoče že prej vmešala v nekaj mrzlega mleka in potem dodala vse skupaj tistemu, ki je zavrelo? Bi bilo tako tudi v redu?

V kakšnem razmerju pa običajno dodaš zdrob? Mogoče ga dam res malo preveč.

Misliš tako kot puding, kaj ne? Tega nisem nikoli prakticirala, poskusi v manjši količini, pa boš videla.

Razmerje: po receptih naj bi bilo 4 enote tekočine, 1 enota gresa. Vendar jaz kar direkt iz škrniclja vsipam v mleko do gostote mase za palačinke ali malenkost še manj. Ne maram trdega in zbitega. Potem samo pokriješ, počakaš, poješ. Meni gor tako paše še kakšna žlica marmelade.

Joj si mi gušte naredila;)

Ja, tako kot puding. Mogoče bom najprej kar po tvojih navodilih poskusila. Najlepša hvala za pomoč! Pa oprosti zaradi guštov. 🙂

Zdravo.

pri nas so za naše fante konstantno trije zajtrki na mizi: palačinke, griz/gris ali polenta in prepečenec z nutelo. skromna izbira, ker drugega nočejo jest, a zato ogromno prakse.

Praksa me je naučila kuhati gris tako: 1 zravnana žlica grisa na 1 dcl mleka. Nič več in nič manj, če je modra embalaža, če pa je rumena, pa je lahko ščepec več. To dodam že v mrzlo mleko, hkrati s sladkorjem in malo soli in z metlico mešam ves čas. Ko zavrem, toploto zmanjšam, mešam še cca. 3 minute do želene zgostitve. V vsem svojem materinskem življenju še nisem imela grudic…

Poskusi. Morda ti bo moj sistem všeč. In da bom poštena do moža – on me je naučil kuhati gris…

Jaz ga tudi vsujem v hladno mleko in pomesam z metlico. Nobenih grudic…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close