Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mlečni izdelki

mlečni izdelki

zdravo.zanima me, če so mlečni riž, pšenični zdrob(gris oz. gries) in prosena kaša zelo kalorični?predvsem za uživanje zjutraj in zvečer.

hvala za odgovor!

Sam riž, zdrob in prosena kaša nimajo zelo visoke kalorične vrednosti, vendar…. Ko jih kuhamo na mleku je pomembno ali je polnomastno mleko ali manjmastno, ali dodamo notri smetano ali ne, ali na koncu sladkamo ali ne.

Kuhano samo na vodi nima dobrega okusa, torej boš nekaj dodala – koliko in kaj – posledično vpliva na kaloričnost hrane.

Lp, ela s

Pozdravljeni,

Koliko časa pa se kuha prosena kaša na vodi? Sama sem jo danes pripravljala prvič, pa sem jo kuhala 30 minut. Ne vem, če je bila dobro skuhana, saj je bila malce zrnčava pa vendar mehka – je takšen okus pravilno kuhane prosene kaše ? V naslednjih dneh bi jo raa skuhala sedem mesecev staremu sinu, pa se bojim da je ne bi kuhala premalo časa.

Hvala za odgovor,

Laura

Jaz jo kuham samo 20 minut, pa še takrat je včasih prekuhana.

proseno namocis cez noc, operes in odlivas vodo. in potem jo samo skuham, da voda zavre, parkrat premesam in ugasnem plic, pustim pa v kozici, da se smao skuha. to recimo naredim dopoldne/tjutraj in pridem an kosilo ob 15h..kasa je seveda kuhana, pa se ravno prav mlacna…sveza…mnjam!

priporocajo jo samo malo prevreti, je takoj mehka, kuhati jo 20 minut ne!!!!!!!!!!! jo cisto ubijete, nima vec nobene vrednosti.

zita res vecinoma lahko samo malo pokuhana, ne dolgo…jaz sploh imam navado, da samo prevrem in potem pustim, da se samo “skuha”.
najmanjcasa vzame, pa se varcno je. pa se fino. cvrsto, a kuhano.

dober tek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close