mlečna prosena kaša za otroka
Kako pripraviti proseno kašo z mlekom za otroka starega 16 mesecev? predvsem me zanima razmerjew mleko kaša. Če dam 15o ml mleka koliko žlic kaše naj dam
?= Kako dolgo se kuh
a?
Kako pripraviti proseno kašo z mlekom za otroka starega 18 mesecev.? Predvsem me zanima razmerje kaša mleko. Koliko žlic kaše naj dam, če bom kuhala v 15o ml mleka? Kako dolgo jo naj kuham?
Razmerje med proseno kašo in mlekom je približno 1:2.5(1 del kaše in približno 2.5 dela mleka). Razmerje med kašo in mlekom lahko spremeniš po želji, vendar ne manj kot 1:2.
Mleko solim, počakam, da zavre, dodam kašo, posodo pokrijem in kuham na skoraj najnižji temperaturi, pri kateri kaša še rahlo vre. Kaša se kuha približno 10 minut. Preden čisto vso mleko povre oz. se vpije, kašo odstavim in pustim stati približno deset minut, da se kaša popolnoma zmehča.
Včasih kupim proso v DM, tam na embalaži piše priprava, mislim da se kuha manj časa.
MMM perfektno in SUPER HVALA za način priprave ter mnenja.
Iskal sem nekaj za zamenjavo MLEČNEGA RIŽA/RIŽEVEGA NARASTKA in ker sem zadnje čase tako vpet v hvaležno tradicionalno slo.kuhinjo ter raznoliko uporabo naših žitaric, sem se odločil da si naredim ajdovo mlečno kašo in mlečni ajdov narastek. Njaaam
Toliko kolikor pa imamo mi raznolikih žitaric s katerimi lahko eksperimentiramo in pripravimo vsak dan drugačen obrok, pa je res HVALE VREDNO. Obožujem svojo POLICO v shrambi. Polno steklenih posodic in vsaka ima drugačno vsebino: ješprenček, ajd.kaša, polenta, arborio riž, integralni riž…
Super in HVALA.
Sladkal in veselil se bom za večerjo in zajtrk.
Forum je zaprt za komentiranje.