Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna
Živjo. Mi smo bili tam preko ZZZSja 2x. Enkrat v začetku jeseni in bilo je res krasno (organizirani sprehodi, non stop smo bili zunaj, tudi precej družbe, super zdravniška obravnava), in lani decembra (ni bilo ravno OK, slabo vreme, zaradi antibiotikov smo bili večino časa notri, slabša zdravniška oskrba). Ampak vam predlagam, da, če le imate možnost, pojdite. Izbrani pediater napiše napotnico in jo pošlje na ZZZS, podati mora utemeljeno obrazložitev. Je pa res, da ZZZS zavrača prošnje kot po tekočem traku. Mi smo lani dobili odbito, pa je sin kronični pljučni bolnik z resno diagnozo. Z njihovo obrazložitvijo, da pač ni bilo dovolj hudo in da predvidevajo, da bivanje na Rakitni ne bi bistveno pomagalo zdravstvenemu stanju…
Sem pa bila obakrat na Rakitni z njim tudi jaz. Imaš 4 dnevne obroke, možnost da ti operejo perilo, lahko dobiš sobo, ali pa apartma. Spomladi, poleti (rezervirano predvsem za šolske otroke) in jeseni imajo organizirane vsakodnevne aktivnosti, sprehode, plezanje, kros,… Tam so stalno prisotni zdravnik, medicinska sestra in fizioterapevt. Kakorkoli – če le imate možnost, jo izkoristite. Predlagam pa, da počakate na pomlad – bo imel otrok ziher več od tega, kot od deževnega vremena.
LP
Takšno otroško zdravilišče je tudi na Debelem rtiču, tudi od tam imam samo pohvalne besede. Zanima pa me kaj želi slišati limoncica, pa menda ne da bi zopet samo pluvali. V teh primerih menim, da ni nič slabega in jih je zato potrebno pohvaliti. Da pa se zmanjšuje napotitev tja je morda celo dober razlog-ali ni več toliko pravih bolnikov ali pa je socialno stanje v državi malce boljše in zato starši raje sami odpeljejo otroke na letovanja. Prepričana pa sem, da tovrstno zdravljenje odobrijo vsem otrokom, ki jim to, glede na diagnozo, pripada.
Vanesa, ni res. Žal. Ker, če bi starši sami otroke vozili gor, ne bi bilo prazno. Dobesedno prazna je bila Rakitna cel januar. Zelo žalosten pogled. In dejstvo je tudi, da so tovrstne bolezni v porastu. ZZZS pač špara – kolikor se kruto sliši – tudi na otrocih. In glede tega za njih žal nimam lepe besede. Pokliči na Rakitno, ti bodo povedali… Zato pa pravim, da je treba pritisniti na ZZZS, naj pediatri redno vsako leto napotijo gor čimveč otrok. Če b ovečji pritisk, se bodo gospoda morda prej uklonili.
P.S.: Obstaja pa še ena napol uradna razlaga (iz občinskih krogov občine Brezovica), da se trudijo dom takšen kot je zapreti in gor urediti dom za starejše občane. Od tega je več denarja, kot od letovanja otrok. :((
Žogica Nogica, se popolnoma strinjam z Vami. Žalostno je, da ZZZS varčuje na napačnih mestih.
Vanesa, ni res, da odobrijo vsem otrokom zdravljenje, ravno nasprotno, le redkim.
Upam, da bodo prebrodili krizo, saj bi bilo škoda, da bi zaprli. Osebje je pa res fenomenalno (vedno sem se čudila vzgojiteljem, kako točno vejo, kje se nahaja kakšen otrok – tisti brez spremstva), tudi hrana je odlična.
lp
Pozdravljene,
Poglejte si šokantni video na čem spimo !!! https://www.youtube.com/watch?v=o1hvYfb9ghc
Mi smo se odloćili za uslugo čiščenja in razkužila ležišča.Ko se boste prepričale na lastne oči ne boste pomislile, da tega ne bi naredili za svoje zdravlje.Pokličite na podjetje Parvos tel ; 05 6405 282 in vam bodo naredili test na vašem ležišču.
Forum je zaprt za komentiranje.