mladinski hotel podčetrtek
ta mesec grem za 5 dni na dopust.easy varianta je kranjska gora , od kjer lahko skočim tudi v terme skovik / kamnik /
v kranjski gori imamo družinsko stanovanje.za 20 jurjev je 5 prekrasnih dni.
druga varianta, ki zahteva nekoliko več živcev in dogovarjanj je mladnski hotel v podčetrtku.edino kar vem, je cena največ 3 jurje na noč , verjetno z fruštkom.se dvigne za enoposteljno.nimam izkaznice iyhf.koliko več?vem tudi da je v neposredni bližini term.kar šteje / malo manj cena kopanja in da ne razglabljam vroče cene v atomskih toplicah /
– zanima me še:
– koliko snega je tam?
– kako je z zaklepanjem sobe , lahko ključ vzameš z sabo?
– mir / če je tam šola me ne vidijo /
– varnost
– možnost gledanja tv , internet
morda se večini vas zdi 50 jurjev za najcenejše slovenske terme topolšca ali dobrna malo , vendar naj povem da če primerjam z yust hostli je edina razlika v televizorju v sobi.zagotovo pa v youst hostlih večeri ne bodo dolgočasni.saj je tam cel svet.trenutno stanje na transakcijskem računu mi ne dopušča hotelskega turizma.je pa to najbolj enostavno.
pri termah je cel kup doplačil, ki jih v youst hostlih ni.dodatek za enoposteljno / zakaj pa potem imajo hoteli enopostelne sobe / , dodatek za polni penzion in dodatek za balkon.turistična taksa.ki je hostli nimajo.itd
ne vem kako je z drobnimi pozornostmi v hostlih , a v topolšci je že tako da je vsem zaposlenim precej ravno.še najbolj prijazne so sobarce.na recepciji pa ne vejo nič.niti ne preverjejo če si plačal ali ne. / tudi ko ob odhodu oddaš ključ /
zatika se pri mnogih stvareh.ne razumejo da če nočeš jesti na kmečkem turizmu ti večerje ni treba plačati / primer starejšega gospoda iz nove gorice , ki pogosto zahaja v toplice / , zatakne se pri enem mestu za kmečki turizem / moj primer / itd razen animatorjev je bolj tako.kar pa ne pomeni da ne bom šel več v topolšco.novembra ob prihodu je cel popodne cvililo / šola / pred vhodom , sredin počitek in branje knjige je cel popoldne prekinjala kosilnica / ne razumem zakaj ne morejo kositi trave ob ponedelkih ko je najmanj gostov / gradbena sezona / za kar bi morali dati 30 % popusta , dali pa so 5 % /
vsa vaša mnenja so dobrodošla , vitotu in adminu pa priporočam da se napravi info point o vseh slovenskih hostlih.v zasebne sobe pa ne grem.to imamo doma
lep pozdrav lord wales
kolikor vem, je lordu vstop v katerikoli hostel na svetu prepovedan, ker se bojijo, da bo vse goste s svojim dolgočasenjem odgnal. tako da se ti ni treba sekirati.
za enoposteljno sobo nikoli ni doplačila – doplačilo je če hočeš bit sam v dvoposteljni (kar je logično), za enoposteljno pa je posebna cena.
zanimivo je, da ti uspe v enem sestavku zanikati samega sebe… hočeš mir, po drugi strani pa ‘večeri ne bodo dolgočasni.saj je tam cel svet’
pejd v topolščico, ostani doma, boli nas kurac, sam nehi že težit…
če pa si mentalno prizadet, se ti iskreno opravičujem in sočustvujem s tabo…
razčistimo pojme:
– ” prepovedan vstop ” ali lahko napišete še kaj bolj neumnega.hostli niso nič drugega kot posel, in dokler plačaš ni problema.v naših krajih je pogosto hoby kuhar iz štajerskega, ki se sonči na glavni promenadi nag z kapo ve se kje.mogoče je on menntalno prizatet, jaz pa nikakor ne.kamor pridem, se mi klanjajo in dajajo roke.še posebno ob slovesu.ob tretjem odhodu iz topolšce so se mi trije klanjali.bil sem eden njihovih gostov z najdalšim bivanjem / 13 dni / povprečje je 5 dni
– več od kranja do snovika / 30 kilometrov čez šenčur / kot do morja.daj bojan ne z takimi.ali bi rad uspel kot humorist.jaz to počnem že 10 let, pa sem še vedno na začetku.
– nove terme so raji nepoznane.povprečen turist bo rekel, da ni reklam.kaj pa naj z reklamami.vpišemo treme snovik in to je to.nato je treba samo do kranja, počakati lokalni avtobus za kamnik, in če smo v kamniku pred 10.30 dopoldne so terme snovik samo še 10 minut vožnje daleč.domžale so tako blizu / iz snovika / da smo tam v 3 urah zmerne hoje / 15 kilometrov /
zato ne flancat neumnosti.v turizmu se gleda na gosta več lai mnaj kot številko / neoseben odnos / in dokler ni škode in dokler plačuje je always welkome.zgleda da že dolgo niste bili v nobenem hostlu.tam jih zanima samo denar.kot povsod več ali manj v turizmu.seveda je za to treba gostu nuditi vse, a ko gre je zgodovina.dokler spet ne pride / 90 % nikoli več /
dnevni turizem – raja – povprečno 3 – 5 ur – peš največ 1 kilometer
potovanja – raja – povprečno 5 dni – peš nekaj kilometrov na dan
si predstavljate povprečnega turista , z nekaj kil težkim rudsakom skozi robido in grmovje 20 kilometrov na dan?če bo šlo tako naprej, slovenci v glavnem ne bodo znali več hoditi
lep pozdrav
lordwales
sorry ampak a si se ti že kdaj peljal iz kranja v snovik?
mi smo iz okolice kranja … v Žusterni smo približno v istem času kot v Snoviku … preverjeno večkrat … cesta pa je neprimerno bolša do Žusterne … ko bo AC mimo šentvida končana bomo v Žusterni sigurno prej …
je pa res da tako čiste vode in na splošno tako čistih term kot so Snovik … ni veliko … tudi okolica je super … terme niso v kamniku … pač pa kar nekaj km vožnje ven … pa čuvaj na svoj mir … v Snoviku je ogromno okoliških otrok in mladine …
v kranjski gori pa se da še čist normalno smučat …
B.
Forum je zaprt za komentiranje.