Mladi zdravniki jočejo za plače
Anonimno 1119, 28.11.2021 ob 11:57
Ko začnejo specializacijo imajo od 1.400€ neto naprej in govorijo da je malo, pozabljajo pa da 6 let je za njih država plačevala študij in tudi država plačuje stroške specializacije.
Barack Obama je odplačal študijski kredit za časa predsedovanja ZDA, koliko študentov ima študijski kredit, ki ga odplača ko so stari 50 let. Pa še mnogi tekom študija dobivajo po 200€ štipendije in podobno.
Moj predlog je da postaneta študij in specializacija 100% plačljiva hkrati se pa plače dvignejo. Včasih niti sekundarij po diplomi ni bil plačljiv, sedaj pa takoj po diplomi za kroženje dobijo 1.100€ neto, pa ne delajo na kroženju nekaj veliko, ker se učijo za licenco.
Razlog za nezadovoljstvo naj bi bil pa, ker naj bi preplačanim diplomiranim sestram še dvignili plače in jih to moti.
Čisto preprosto, privat zdravstvo pa bo, nič več stokanja, vse se bo samo uredilo.
Zakaj recimo mladi doktorji pri Fabjanu, katerega babe dobro poznate, zakaj tam ne jamrajo za plačo….privat je !
Nisem med. sestra, ampak glede vložka v dela je več od njih.
Ja ne zgodi se malo krat, da zdravnik napiše tudi kaj kar lahko ogrozi pacienta.
Seveda ko so pa obremenjeni, ko seštevajo koliko denarcev bo padlo še v privat ambulanti, ki jo pogosto imajo kar v družbenih prostorih.
Že prav, bogovi v belem, čas bi bil, da se spustite na zemljo in upam, da ne boste pričakovali in zahtevali plačo kot jo ima kak zelo uspešen maneger, al pa kar Dončić.
Očitno jim bodo spet višali plače. Mene čudi ravno to kar je napisano v komentarju, da gledajo samo na neto plače, ne vidijo pa da imajo zastonj vrtce, ne plačujejo zavarovanja za napako, v tujini to krije zdravnik sam in tako naprej. In ko sestram zvišajo je takoj grožnja s stavko. Za Koštrina se pa ne spomnim za eno vlado, da ne bi grozili s stavko, razen ko so bili covid dodatki, so bili tiho. Samo takrat so bile plače 2 ali 3x plač kot jih imajo običajno.
Ko bi jih še v zasebnih podjetjih tako redno kot jih v javnem sektorju. Se mi zdi da ko sedaj znižali dajatve, da na račun tega delavec ne bo imel nič višje plače, da bo le delodajalec imel več od tega.
Ja,ja, 28.11.2021 ob 22:21
Nisem med. sestra, ampak glede vložka v dela je več od njih.
Ja ne zgodi se malo krat, da zdravnik napiše tudi kaj kar lahko ogrozi pacienta.
Seveda ko so pa obremenjeni, ko seštevajo koliko denarcev bo padlo še v privat ambulanti, ki jo pogosto imajo kar v družbenih prostorih.
Že prav, bogovi v belem, čas bi bil, da se spustite na zemljo in upam, da ne boste pričakovali in zahtevali plačo kot jo ima kak zelo uspešen maneger, al pa kar Dončić.
to je pa meni res fenomen, da se vsem zdi normalno, da športniki za svojo zabavo dobivajo take enormne zneske. Očitno ljudje bolj cenijo svojo zabavo kot zdravje.
Ja, pa poglejmo, npr. Dončić se je s svojim dnevnim delom dokazoval- koliko let?, da je je lahko danes tam kot je.
Vsak dan trenira veliko ur in to vsak dan. Le z marljivostjo, treningom in intelektom je danes tam kot je. Če ste že na športnike obesili in na zapis, s čim bi se mladi zdravniki verjetno radi primerjali.
Vsako delo zahteva delo, trening, učenje. Vsak začetek in začetnik je na začetku in mu še veliko manjka, da bo stvar rutinska.
Pri poklicu zdravnika pa ni rutine, saj delo vedno zahteva raziskovanje, učenje, izobraževanje in nadgrajevanje znanj.
Na bruhanje mi gre, da so mladi zdravniki *fouš* medicinskim sestram.
Velikokrat sem zapisala, da bogovi v belem iščejo le pot do prestola, imajo oz. naj bi imeli več znanja od MS. čudno pa je, da brez njih pa ne morejo( ne v operacijski, ne na oddelku in ne v ordinaciji).Velikokrat so med. sestre tiste, ki jim *rit odnašajo* in tudi skrbijo za njihovo ugodje.
V dežurstvu in na nočnih – kdo spi?. Velikokrat med. sestra ne upa poklicat spečega nadstokovnjaka, če pred seboj ne vidi na pol mrtvega pacienta.
Sem že na lastna ušesa slišala, ko ga je končno zbudila, ali je res nujno?
Vsi zdravniki naj poleg svoje osnovne plače pokažejo dokazila o VSEH DODATKIH, vseh BONITETAH IN UGODNOSTIH, o vseh DARILIH, ki jih nosijo po navadi pacienti, ki včasih ne vedo kaj bodo v pisker za južno dali.
Zdravniki so tudi nagrajeni za predpisovanje določenih zdravil, nagrajeni so za uporabo določenih med. pripomočkov……
Tudi mladi zdravniki niso očitno imuni na vse te priboljške in slabo se nam piše, če je mlademu zdravniku prva in skoraj edina misel plača, moje ugodnosti in zadnja misel, ali pa nikoli pomišljena misel- kaj lahko storim za paciente, kako olajšati življenje in kako poskrbeti za zdravo klimo v kolektivu kjer sem.
in to bo…., 30.11.2021 ob 14:08
Ja, pa poglejmo, npr. Dončić se je s svojim dnevnim delom dokazoval- koliko let?, da je je lahko danes tam kot je.
Vsak dan trenira veliko ur in to vsak dan. Le z marljivostjo, treningom in intelektom je danes tam kot je. Če ste že na športnike obesili in na zapis, s čim bi se mladi zdravniki verjetno radi primerjali.
Vsako delo zahteva delo, trening, učenje. Vsak začetek in začetnik je na začetku in mu še veliko manjka, da bo stvar rutinska.
Pri poklicu zdravnika pa ni rutine, saj delo vedno zahteva raziskovanje, učenje, izobraževanje in nadgrajevanje znanj.
Na bruhanje mi gre, da so mladi zdravniki *fouš* medicinskim sestram.
Velikokrat sem zapisala, da bogovi v belem iščejo le pot do prestola, imajo oz. naj bi imeli več znanja od MS. čudno pa je, da brez njih pa ne morejo( ne v operacijski, ne na oddelku in ne v ordinaciji).Velikokrat so med. sestre tiste, ki jim *rit odnašajo* in tudi skrbijo za njihovo ugodje.
V dežurstvu in na nočnih – kdo spi?. Velikokrat med. sestra ne upa poklicat spečega nadstokovnjaka, če pred seboj ne vidi na pol mrtvega pacienta.
Sem že na lastna ušesa slišala, ko ga je končno zbudila, ali je res nujno?
Vsi zdravniki naj poleg svoje osnovne plače pokažejo dokazila o VSEH DODATKIH, vseh BONITETAH IN UGODNOSTIH, o vseh DARILIH, ki jih nosijo po navadi pacienti, ki včasih ne vedo kaj bodo v pisker za južno dali.
Zdravniki so tudi nagrajeni za predpisovanje določenih zdravil, nagrajeni so za uporabo določenih med. pripomočkov……
Tudi mladi zdravniki niso očitno imuni na vse te priboljške in slabo se nam piše, če je mlademu zdravniku prva in skoraj edina misel plača, moje ugodnosti in zadnja misel, ali pa nikoli pomišljena misel- kaj lahko storim za paciente, kako olajšati življenje in kako poskrbeti za zdravo klimo v kolektivu kjer sem.
ne dončić kar lepo pravi, da je njemu igranje košarke zabava in da če se ne bi zabaval ne bi igral. torej so ljudje za hec pripravljeni plačati milijone, se zraven dreti kot opice. Zdravje bo pa zastonj.
Zanimive vrednote ni kaj.
mijav mijav, 30.11.2021 ob 14:13
ne dončić kar lepo pravi, da je njemu igranje košarke zabava in da če se ne bi zabaval ne bi igral. torej so ljudje za hec pripravljeni plačati milijone, se zraven dreti kot opice. Zdravje bo pa zastonj.
Zanimive vrednote ni kaj.
kater zdravstveni delavec pa dela zastonj? Noben. Zato zdravje ni zastonj.
Anonimno 9009, 28.11.2021 ob 12:33
hhm, 28.11.2021 ob 12:12
zanimivo, za luko meseca, kordiševega mihca in podobne Kljukce pa je denar …
Ko si mlad zdravnik se še učiš in soecializacija stane in da nekdo tak zahteva po plači je nehigienično in neetično. Ni čudno, da poklic zdravnika izgublja na veljavi, če starejši ne znajo okrotiti mlajših.
pa ti pojma nimaš kake kvasiš. Sploh veš kakšna je pot do zdravnika? Najprej se skrbno učiš v OŠ, potem v srednji šoli, nato na faksu, nikoli počitka, vse za znanost, in potem rečete da bi bil sekundarij zastonj? pa take bedarije.
Če bi kdo imel doma kakega zdravnika ali otroka, ki je šel čez to pot, bi bolj spoštoval ta poklic. Res grozno kako poniževanje in obnašanje. Ko boste v bolnici pa naj vam pomagajo ne??
Ga imam v ožjem sorodstvu in poznam zadeve.
Kaj pomaga toliko šol, če ni čustvene empatije.
Kaj pomeni izobrazba, če ni socialnega čuta do drugih.
Seveda je potrebna izobrazba, saj mora tudi dimnikar imeti določena znanja in spretnosti.
Vsi se in smo se samo odločali o poklicu.
Še tako izobraženi zdravniki ne pomislijo na druge in se najprej primerjajo z drugimi.
Zakaj pa ne rečejo, matr vzgojitelj z magisterijem se je trudil toliko let v šoli in moral tudi biti priden pri študiju. Tudi vzgojitelj tekom let izobraževanja naredi veliko 100 ur dela zastonj. Pa če primerjamo začetno plačo vzgojitelja in mladega zdravnika je razlika- kolikšna?
Vsak poklic ima določeno specifiko in pri vsakem delu je odgovornost.
Če primerjam delo mladega vzgojitelja, ki takoj brez mentorstva prevzame skrb . lahko tudi za 24 otrok vsak dan. Ne daj bog, da se 1 otroku kaj zgodi. Vemo kaj vse sledi. Ravno danes brala v OŠ si je deklica zlomila pri športni vzgoji umeten in malo tudi njen noht- starši so pripravljeni tožiti šolo in so se pritožili na Svet. Kaj se zgodi z zdravnikom, ki zašuštra diagnozo, svoje delo slabo ali pomanjkljivo opravi? NIČ.
Pa naj začnejo še zdravniki uživati pri delu in krajšati vrste, pa bodo denarčki na kup leteli.
Forum je zaprt za komentiranje.