Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mladi penzionisti

Mladi penzionisti

Tebe bomo poslali v parlament, boš naredila red! :)[/quote]

In ti boš moj osebni tajnik….uuuuu kolk znanja na kupu, se bo kar iskrilo:)). Boš zmogel?:)) Nekam krhko deluješ…tak poba iz ozadja.)).[/quote]

Slabo streljam, menda ti bolje nišaniš. Lahko sem ti sam kot oproda in ti podajam bombe in razstrelivo za tvojo “mašinco”. 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Treba je živet svojim dohodkom primerno. Pokojni človekoljub Drnovšek je pred dvajsetimi leti v neki radijski kontaktni oddaji takole odgovoril upokojenki, ki se mu je pritoževala in spraševala, kako naj preživi s tistimi (ne spomnim se več vsote) nekaj tolarji penzije na mesec: “Gospa, vprašajte se raje, kako v Somaliji preživijo s pol dolarja na dan!” In človek je dobil vse volitve do smrti…[/quote]

Tako je, človek naj ne živi samo do kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Drnovškovih, pardon, iz božjih ust. :))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Saj bi tako razmišljala, če ne bi bilo v Sloveniji 95 % lopovov, jaz že zdaj tako živim revno, da bolj ne morem sam prosim ne pametovat v tri dni, ozri se okrog malo in tistih 5% ljudi dela za mizerno plačo, bolj se godi tistim, ki živijo od socialnih pomoči in nikdar niso delali, jaz sem že vsa betežna in polomljena tko, da upam, ne bom dolgo živela v revščini, ki me čaka.

napačno živiš —- 95% prebivalstva je večina … in država, ki je članica OZN, NATO, EU … pač nima tako veliko lopovov ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Se že ni znal ta pravi čas prefarbat. Ljudje s takimi veščinami so (bili) na nasprotni strani precej cenjeni, če se na tapravem mestu znali izrečt “Janez” namesto “Joško”.

Boom, zakaj prefarbat? Dobil je kar si je želel. Sanjski dohodek vsak mesec do smrti. Brez dela. Potem pa se nam smeji, ker delamo za bistveno nižje plače kot ima on penzijo.
Žal pa poznam par takih srečnežev, ki so jih obdarili z bogato penzijo.

to je pač renta, ki mu jo daje njegova “črna bukvica” o vseh okoli (pa še kaj si je moral kdaj izmisliti, ko je dobival honorarje za ovaduštvo)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Ne razumem, zakaj taki betežni in polomljeni, ki imate notranje informacije o blagostanju socialnih podpirancev, tudi sami ne poskusite tega socialnega paradiža? Pa pojdite še vi na socialo, da vam bo bolje! Vztrajat v nečem, kar te ubija, čeprav veš, da bi se dalo drugače in imaš vse možnosti za to, je pa res neumnost. Namesto, da se tukaj pritožuješ, naredi nekaj zase in se prijavi na socialo, če je to tako super. Dajte se ljudje sami malo zmigat, ne samo jamrat.

Predvidevam, da bi se ga ti z vsemi štirimi branila.

Zakaj ti naši politiki pametni, kot so ne spremenijo zakon in vzamejo pol penzije tistim, ki si penzije niso zaslužili in tistim ,ki jo imajo preveč, zakaj že porabi en starček ali starka 2.000 penzije ali več na mesec, drugi pa dela za 500 evrov in ima še otroke po možnosti, če to ni navadna ciganija potem tudi nevem kaj je. Kdaj se bo sploh kaj uredilo v Sloveniji, nikdar se ne bo, ker imajo politiki preveč dela sabi s seboj in se furt na furt kregajo in to jim je edina prioriteta, jebe se njim za narod za sebe imajo dovolj.

Predvidevam, da bi se ga ti z vsemi štirimi branila.[/quote]

Ga branila? Koga? A misliš penzije? Nikoli nisem in nikoli ne bom kradla in goljufala in ovuduharila na polno, zato se tudi do penzije ne bom prigoljufala.
Take zadeve so bile na voljo le nepoštenim, ki so na račun drugih dobili take penzije. Tako, da kdor se ne gre tega, zavrača ja nakraden denar.

folk dela za 500€, ker jim jih je toliko “zrihtal” Semulič ☺ … ta pa še ni v penziji, da bi še penzionistom kaj “zrihtal” ☺

Lahko je s tujim kur cem po koprivah. Kaj pa, če bi še tebi vzeli malo in dali tistemu, ki ima manj? Verjetno nisi največji revež v Sloveniji? Za nekoga imaš tudi ti preveč.

tebi se res vse vrti okoli sonca očitno,

ja, naj pustim službo boš ti živela moje otroke, mene nažalost niso vzgojili, da bi lagala na sociali in jemala denar od države, rada bi bila lopov pa ne znam biti.

Predvidevam, da bi se ga ti z vsemi štirimi branila.[/quote]

Ga branila? Koga? A misliš penzije? Nikoli nisem in nikoli ne bom kradla in goljufala in ovuduharila na polno, zato se tudi do penzije ne bom prigoljufala.
Take zadeve so bile na voljo le nepoštenim, ki so na račun drugih dobili take penzije. Tako, da kdor se ne gre tega, zavrača ja nakraden denar.[/quote]

Skoraj da ne verjamem, da ti kakšna tvoja babica nikoli ni stisnila kakšen evro v roke, tako da ne mi govorit, da ti nimaš nič od njene (pre)visoke penzije.

Dejstvo je, da tukaj omenjaš le ekstreme. Drugo dejstvo je, da marsikdo, ki je pred časom šel v penzijo, prejema več kot če bi danes delal na istem mestu. Tretje dejstvo je, da je še nedolgo nazaj prav gospodarstvo skorajda prisiljevelo zaposlene določene starosti, da gredo v penzijo. in to tisto gospopdarstvo, ki danes najbolj jamra, da je preveč obdavčeno.

Boom, moji stari starši niso imeli nikoli visoke penzije. V bistvu ja trije od njih so umrli pred mojim rojstvom. Ena stara mama pa je bila živa, ampak denarja mi ni dajala, ker ga ni imela. Tudi tisti umrli, niso bili z velikimi penzijami, ker so pošteno delali, ne pa ovajali ljudi, kradli, blatili, goljufali.

Zdaj se mi je posvetilo: pa ne da imaš slučajno v mislih nekega bivšega zunanjega ministra, ki so ga ravnokar upokojili?

Boom, ne omenjam tistih, ki so na pošten način prišli do dosti višjih penzij, kot jih imajo nasledniki.
Je bil pač tak sistem.
Mislim tiste, ki so jih kar tako upokojili, jim kupili cel kup let. Jim za penzijo upoštevali le zadnjo leto plače in ne 10 let kot ostalim (kot je bilo nekoč).
Če je nekdo bil nekoč recimo mizar in je imel plače recimo 800€ pa ima zdaj penzije 700€, mlajši mizar pa pri isti plači le 550€ penzije. Ne moremo reči, da je prvi pokvarjen. Je pač živel v boljšem sistemu. Ni bil priviligiranec.
Jaz imam v mislih samo tiste priviligirance, ki so močno predčasno in veliko bolj ugodnimi pogoji šli v penzijo kot ostali v tistem času.
Nimam v mislih ministra, ampak čisto konkretne osebe, ki jih osebno poznam. Zato vem, da so šli z veliko ugodnejšimo pogoji v penzijo kot ostali v tistem času.

Podobno bi odgovorili tisti, ki bi jim ti jemala. Vsi imate vedno premalo in bi bilo treba drugim jemat, da bi bili zadovoljeni vaši apetiti. Nihče pa ne bi sam nič nikomur dal.

Po eni strani ne morem rečt, da nimaš prav, po drugi pa mi ni jasno kako, od kod ali od koga si tako dobro obveščena kdo je/ni bil udbovc in ovajal in kakšno penzijo ima.

Boom, če oseba sama to pove? Kaj misliš, da laže?
En je udbovc, ostalih par takih pa to niso bili, so pa delali na takih delovnihmestih, kjer so jim kupili precej let in šteli le zadnje leto za pokojnino (v zadnjem letu so jim dvignili plače). Včasih so si upali to na glas povedat. Zdaj seveda ne razglašajo več tega. Samo ljudje smo si zapomnili.

skratka: poznaš napačne ljudi ☺ — nad sabo se zamisli ☺

Za pokojnino bi morali obstajati trije razredi:

I. 400 €
II. 500 €
III. 600 €/mesec

vse pokojnine višje kot 600 € je potrebno zmanjšati na 600 €

Za višji standard naj si poskrbi vsak posameznik.

Ukiniti je potrebno vse dodatke in izjemne pokojnine.

Zate (da ne boš imela skrbi, kako shajati z 200 €) in za državo bo najboljša naložba, da umreš pri-po 40 (43) letih dela.

Ti udbovci, ki jih omenjaš, jaz vem samo za enega, ki so ga upokojili pri 39-tih letih, ne vem pa zakaj in kako si je to lahko država dovolila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close