Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mladi ne dobimo služb

Mladi ne dobimo služb

1200 ALI 1400 bruto za nekoga s faksom, čeprav 6. stopnja namesto 7. še nisme slišala, sklepam po imenu inženirka. Saj niso nikjer tako nizke plače, wtf? Res, da sami mi prva leta po faksiu ni uspelo dobiti ravno za 1500 eur neto, ampak 1400 bruto, c’mon, to niti za srednjo izobrazbo ni…

V šolstvu. Plača grozna, urnik mi pa trenutno ustreza. Imam tehnično izobrazbo. Če bi bila to moja prva zaposlitev bi bilo super. Lepo  v miru do poletja iščeš nekaj, kar ti je bolj pri srcu, ali narediš še kakšen certifikat, ki kaj pomeni v tvoji stroki. Magisterij pa nič delovne dobe in dodatnih izobraževanj ne izgleda najlepše v CVju.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 9117, 11.09.2023 ob 11:18

1200 ALI 1400 bruto za nekoga s faksom, čeprav 6. stopnja namesto 7. še nisme slišala, sklepam po imenu inženirka. Saj niso nikjer tako nizke plače, wtf? Res, da sami mi prva leta po faksiu ni uspelo dobiti ravno za 1500 eur neto, ampak 1400 bruto, c’mon, to niti za srednjo izobrazbo ni…

katastrofa kam smo prišli

drava660, 11.09.2023 ob 09:18

Časi so se spremenili, včasih ko so mladi hodili v šolo ali študij, jih je že služba čakala, samo papir so še potrebovali…tega več ni…zdaj pa jih čakajo samo še prekarna dela kot so: delo natakarja, gradbinca, proizvodne delavke, čistilke.

Vi bi dali mlado dekle 25 letno delat v proizvodnjo na 3 izmene, da si uniči zdravje, živce pa življenje? To pa je res hudobija na višku…nekaj takega lahko napišejo samo stari fikusi iz udobnih foteljev, ki prejemajo dodatek 40% penzije k plači.

Pa nehajte že enkrat govoriti, da mladi nočejo delat, pa da nimate naslednika v firmah. Vsak človek je nadomestljiv, tako ali drugače, samo kaj ko se stari fikusi držite službe ko pijanec plota, pol pa stresate gnev na druge, da jim ni za delati, spustite se že enkrat na realna tla. noben človek ni nenadomestljiv. Verjemite, da se druge osebe znajo hitro prilagoditi, ko vas več ni v službi, in vas še prekašajo po storilnosti in natančnosti.

drava660- kar pišeš za sedanje čase ne drži – sedaj so časi, ko te služba skoraj čaka. Težave, ki jih omenjaš so bile aktualne 10-15 let nazaj. Takrat je resnično bila kriza zaradi recesije (pa ne samo pri nas, tudi drugje po svetu). Vendar nekdo, ki šele zaključuje študij tega ne razume. So pa to preverljiva dejstva in ne neko čustveno pisarjenje. Imamo NAJNIŽJO registrirano brezposelnost v zgodovini Slovenije, nekateri pa čivkate, da so sedaj težji časi kot so bili. Podjetja kadra ne dobijo, vsaj ustreznega kadra ne.

Nihče noče dati 25 letno dekle v proizvodnjo. Vendar, če ni sposobna dobiti službe, ki sedaj so, pa oprosti, boljše da dela kot da jemlje socialko. Se zavedaš, da za socialne trasferje plačujejo tudi tisti, ki delajo za minimalca in jih ni malo. Njihovo zdravje pa ni pomembno, ker niso stari 25 let?

…,

Visoko izobraženi ljudi (VI. stopnja in naprej) večinoma ne morejo delati v proizvodnji ter podobna dela, ker pač  visokoizobražene osebe v glavnem niso fizično/telesno dovolj zmogljive – za takšna dela potrebuješ pač biti takšen človek – telesno, fizično, nadpovprečno zmogljiv. Osebe, ki so svojo zgodnjo mladost posvetile študiju (redko kdo uspešno doštudira pred 22. letom), torej knjigam, predavanjem, učenju, v glavnem pač niso fizično in telesno dovolj zmogljive da bi lahko delale ta dela, oz. kakovost opravljenega dela močno šepa, kar je logično – tudi nekdo z “zgolj” osnovno ali poklicno srednjo šolo bo namreč težko opravljal dela, kjer je potrebno logično razmišljanje, poslovni bonton, “brainstorming”, delo s številkami in podobno – ker je njihova močna točka neko drugo področje. Osebe, ki so zelo uspešne tako pri fizično kot umsko zahtevnih delih zagotovo tudi obstajajo, vendar so izjemno redke – redko kdo pozna nekoga takšnega.

Podjetja, ki ne najdejo ustrezen kader, iščejo ljudi za proizvodna in gostinska dela. Za pisarniška se prijavi množica ljudi, ne le breposelni, temveč tudi tisti, ki bi radi menjali službo.

gohi, 27.08.2023 ob 14:20

Imam magisterij iz naravoslovne smeri in tako kot večina mojih kolegov, službe ne dobim. A danes res več nikamor ne prideš brez vez? Delajo pa samo stari, ki nočejo in nočejo v penzijo. Potem pa se čudijo zakaj mladi bežijo iz države.

@gohi

Iščeš delo ali službo? Službe dobiš le v državni in javni upravi in morda po vezah v kaki večji firmi, vsi ostali smo iskali delo in ga tudi dobili. 😉

rneu, 12.09.2023 ob 13:20

…,

Visoko izobraženi ljudi (VI. stopnja in naprej) večinoma ne morejo delati v proizvodnji ter podobna dela, ker pač  visokoizobražene osebe v glavnem niso fizično/telesno dovolj zmogljive – za takšna dela potrebuješ pač biti takšen človek – telesno, fizično, nadpovprečno zmogljiv. Osebe, ki so svojo zgodnjo mladost posvetile študiju (redko kdo uspešno doštudira pred 22. letom), torej knjigam, predavanjem, učenju, v glavnem pač niso fizično in telesno dovolj zmogljive da bi lahko delale ta dela, oz. kakovost opravljenega dela močno šepa, kar je logično – tudi nekdo z “zgolj” osnovno ali poklicno srednjo šolo bo namreč težko opravljal dela, kjer je potrebno logično razmišljanje, poslovni bonton, “brainstorming”, delo s številkami in podobno – ker je njihova močna točka neko drugo področje. Osebe, ki so zelo uspešne tako pri fizično kot umsko zahtevnih delih zagotovo tudi obstajajo, vendar so izjemno redke – redko kdo pozna nekoga takšnega.

Podjetja, ki ne najdejo ustrezen kader, iščejo ljudi za proizvodna in gostinska dela. Za pisarniška se prijavi množica ljudi, ne le breposelni, temveč tudi tisti, ki bi radi menjali službo.

rneu – tudi sama sem doštudirala in se zaposlila, pa nisem nek boomer, se mi pa ne da več poslušat jamrarije kako je vse težko in da se službe dobijo zgolj preko vez. Vem tudi kakšna je bila situacija pred 10 leti s katero se je soočala generacija moje sestre.  Dejstvo je, da je sedaj lažje, brezposelnost je (rekordno) nizka. Sicer pa delam v svoji stroki, podjetje išče kader, problem je ustrezen kader tudi dobiti. Ko sem pošiljala prošnje za delo, sem na koncu intervjuje že odpovedovala, ker mi vse ni šlo skozi. In mi ni jasno kako nekateri do razgovora niti ne pridejo. Pri kolegih sicer opažam, da so to takšni, ki so bili med študijem pasivni, opravljali bi samo določena dela, ki nikakor ne smejo biti predaleč od doma (že 30 min vožnje je baje preveč). Veliko od teh pošlje samo 5 prošenj mesečno, ker to od njih zahteva zavod – že to da se prijavljaš zaradi zavoda in ne zaradi sebe je malo smešno.

Jaz sem koncal studij biologije v zacetku junija. Tri mesce kasneje, se vedno brez zaposlitve. Zasebna podjetja me zavrnejo, v solstvo ne morem ker nisem pedagog, v zdravstvu ne morem delat ker bi moral zakljuciti klinicno smer.

Kva zdej mladi a ste vsi koncno dobil sluzbo pa minimalca da ni vec duha ne sluha o vas

Bistri mladi so odšli v tujino.

Trendi zaposlovanja se obračajo navzdol. Tudi v zlatih časih so se službice vredne človekovega dostojanstva delile preko zvez in poznanstev. Nekaj preko strankarskih knjižic, nekaj preko klientelistilnih manipulacij, nepotizma, precej delovnih mest je bilo tudi kupljenih. Javni sektor je bil mladim brez zvez in poznanstev nedostopen.

Marsikateri iskalec zaposlitve je doživel osebni zlom in se po 30. prošnjah odločil za socialo. nekaj jih je šlo v tujino. Slovenija nikoli ni bila prijazna do delovne sie, razen v razbohotenem JS, ampak slednji je samo za priviligirance.

trendi zaposlovanja, 28.01.2024 ob 16:10

Trendi zaposlovanja se obračajo navzdol. Tudi v zlatih časih so se službice vredne človekovega dostojanstva delile preko zvez in poznanstev. Nekaj preko strankarskih knjižic, nekaj preko klientelistilnih manipulacij, nepotizma, precej delovnih mest je bilo tudi kupljenih. Javni sektor je bil mladim brez zvez in poznanstev nedostopen.

Marsikateri iskalec zaposlitve je doživel osebni zlom in se po 30. prošnjah odločil za socialo. nekaj jih je šlo v tujino. Slovenija nikoli ni bila prijazna do delovne sie, razen v razbohotenem JS, ampak slednji je samo za priviligirance.

Ampak RES!

Tudi za starejše +50 z dolgoletnimi izkušnjami ni dela oz. je samo minimalec.

Mislim, da lahko še marsikaj prispevam s svojimi izkušnjami in visokošolsko izobrazbo…pa nič, skoraj nič odgovorov, kaj šele razgovorov.

Ti oglasi so večina samo fake, zaposlijo pa znance.

Tudi JU ne odgovarja na prijave, ne samo privat firme.

JU se dobi odgovor,  ampak z izjemo enega razgovora zgolj negativen, vsaj pri meni. Čeprav je bilo poslanih prijav na zaposlitveni oglas malo morje.

Služb za družboslovce je zelo, zelo malo glede na interes, ker prijave na zap. oglase za administratorje, tajnike…računovodje, knjigovodje itd. ne pošiljajo samo brezposelni, ampak tudi tisti, ki sicer imajo zaposlitev na drugem področju pa jim ne gre. Tako da za delovno mesto, kjer zaposlijo enega kandidata (včasih ne izberejo nobenega, čeprav je razpis) konkurira ponavadi nekaj 100 kandidatov, redkokdaj manj kot 200. Razen če piše izrecno v opisu del. mesta da je pogoj nekaj let izkušenj, potem se jih prijavi precej manj, ker se verjetno tisti, ki nimajo izkušenj ne bodo prijavi (vsaj ne v veliki meri).

“Imam magisterij iz naravoslovne smeri in tako kot večina mojih kolegov, službe ne dobim. A danes res več nikamor ne prideš brez vez? Delajo pa samo stari, ki nočejo in nočejo v penzijo. Potem pa se čudijo zakaj mladi bežijo iz države.”

Ko sem gledala tisto ministrico za digitalno preobrazbo, sem doživljala živčni zlom, ker se baba glupa naravnost dela norca iz ljudi. Si predstavljate, da izjavi, da računalniki NE ZASTARAJO.  In da komaj čaka na interpelacijo.

Taka oblast je samo za pred zid!

Če bi opice pripeljali iz ZOO-ja, se ne bi mogle tako osmešit kot ta oblast. To je prav odkrito norčevanje iz ljudi. ti ljudje se iz malih ljudi DELAJO NORCA, ko kradjo pri belem dnevu. Grozljivka. Gledaš samo še, kje bo stopil tisti “SKRITA KAMERA”, pa ga ni, pol pa ugotoviš, da živiš v grozljivki.

Mladi spodobni, inteligentni pa ne dobijo služb – ker jim jih je mafija pokradla, da lahko krade njihov denar in jih drži v talčevskem in suženjskem razmerju, vsaj kar se tiče plač in stanovanj.

To bi morala cela država na noge, pa zahteva gradnjo stanovanj! Ne pa da se iz vas takole odkrito norca delajo ….

Peter pan, 27.08.2023 ob 15:14

Kako ne dobite? Slovenija ima najnižjo brezposelnost med mladimi v celi EU. Če sedaj ne dobite službe, je nikoli ne boste dobili …

Lari fari. Pošlješ prošnje na 20 koncev, kličeš, pišeš maile… Ni odgovora. Če pa je odgovor pa ti pribijejo v faco, da rabiš vsaj 2 leti izkušenj.

Poslati moraš vsaj 1000 prošenj in se ne ustavljati pri zavrnitvah.

V bolnicah, DSO-jih, CUDV-jih, ZUDV-jih, trgovinah je prostih delovnih mest kolikor hočeš. Mogoče pa bi se kdo za kakšno leto preusmeril in spoznal tudi to lepoto javnih služb?

Mladi sposobni lahko gredo tudi v tujino ali odprejo s.p., d.o.o..

Če se mladi ne znajo obrnit vsaj toliko, da se preživijo pač niso sposobni.

jajajajajaja, 28.01.2024 ob 19:04

Poslati moraš vsaj 1000 prošenj in se ne ustavljati pri zavrnitvah.

Avtorica, a se ti zavedas, da s tem vsem 1000čim posredujes VSE SVOJE OSEBNE PODATKE, CV, ZVILJENJEPIS? To tako spet ne gre…

Tisti pa, ki predlaga nekomu, ki je zakljucil fakulteto ali se kaj vec, delo v trgovini, DSOjih ipd., morda se druga plat. Ja, ce bi to res bilo pol leta, eno leto. Pa se to samo naceloma. Namrec, z daljsimi luknjami, ko ne delas tistega, kar si studiral (ceprav seveda prec po zakljucku bolj po knjigah, ne se v praksi) IZGUBLJAS ZNANJE!

gohi

UUU zdaj pa sma tam ko nisva a ne?   so te nafukali levičarji, levičarke so te nafukale u tri pičke materine. jaz te pa res razumem. veš kaj je še huje od tega.  2 stvari. 1. da si vodljiv, zlomjena oseba,  ker če ne bi bil ne bi naredil fakultete. 2. uničil iso ti kreativnot, samozavest, si indoktriniran v sistem, poslušnosti in ubogljivosti. ne znaš nič.   v tujini tovja fakulteta kotira zelo nizko.  to je resnica.  ne znaš nič, nimaš izkušenj.  KER SO TE NAFUKALI. in sedaj te bodo pustili čakat v najlepšj, najbolj plodnih letih,  k obikaj ustvarjal, v čakanje na neko državno službo in pol boš dokončno zlomljen delal, vse kaj ti bo udba ukazala, vse kar bo kučan naročil, levi fašisti zahtevali od tebe,  ker bo to edino kaj boš imel. ker ne znaš nič.   ČE PA  BI TI IMEL PAMETNE STRAŠE,  pa atija, pa bi sicer šel na  srednjo šolo, ampak še poleg  na poklicno šolo. da bi si prodobil poklic.  pravi poklic.  polaganje laminata, vodovod, elktrika,  malarija. karkoli.  to  pa ti niso povedali. pa veš zakaj ne. ker je to rešitev, da nisi odvisne od njih. ja? da jim jemlješ denar. komunistkam pofukanim prasicam. kot je moja smrdljiva mati ugabna svija kučanova ritoliznica. in ostale sorodnice feministke smrdulje, ki se ne umivajo. kao čiste umetnice in vegi, zadrogiranke. ja ja tk oje resnica. dragi fantek.

Seveda ne. Država spodbuja stare, naj ostanejo pote, ko izpolnjujejo pogoje za penzijo. Prejemajo polno plačo in še 3% letno pri penziji. Bravo, smo zares bogata država.

Anonimno 7961, 28.01.2024 ob 19:28

Avtorica, a se ti zavedas, da s tem vsem 1000čim posredujes VSE SVOJE OSEBNE PODATKE, CV, ZVILJENJEPIS? To tako spet ne gre…

Tisti pa, ki predlaga nekomu, ki je zakljucil fakulteto ali se kaj vec, delo v trgovini, DSOjih ipd., morda se druga plat. Ja, ce bi to res bilo pol leta, eno leto. Pa se to samo naceloma. Namrec, z daljsimi luknjami, ko ne delas tistega, kar si studiral (ceprav seveda prec po zakljucku bolj po knjigah, ne se v praksi) IZGUBLJAS ZNANJE!

Ko sediš doma in živčkaš  pa ne zgubljaš znanja?  Kvečjemu je drugačna služba stimulans za možgane, ker kjerkoli si, se moraš naučiti kaj novega.

Če ne druga, ti takšna služba da elan, da RES začneš iskati in ne čakaš na službo.

Vidim, da je tu spet en kup boomerjev, ki kar naprej provocirajo. Ampak ja, da odgovorim tistemu, ki rad povzroča trenja. Ja, sem se zaposlil, pred kakima dvema mesecema, ampak ne v sloveniji. Službo sem moral poiskati v avstriji, ker tu ni bilo več nobene perspektive. Koliko je bilo poslanih prošenj za prazen nič, odgovor sem dobil samo od par podjetij, ali kot zavrnjeno prošnjo ali pa samo za delo navadnega proizvodnega delavca z minimalno plačo. Končal sem v avstriji, delam to za kar sem se dejansko šolal celo svoje življenje in zato tudi pošteno plačan, vožnja traja malo več kot pol ure, kar je sigurno bolje kot dvourna pot v lj ali pa najem kake drage garsonjere.  Tako, da tisti ko radi provocirate tuki, na vašo nesrečo, ja, imam šiht 😀

gohi, 29.01.2024 ob 17:41

Vidim, da je tu spet en kup boomerjev, ki kar naprej provocirajo. Ampak ja, da odgovorim tistemu, ki rad povzroča trenja. Ja, sem se zaposlil, pred kakima dvema mesecema, ampak ne v sloveniji. Službo sem moral poiskati v avstriji, ker tu ni bilo več nobene perspektive. Koliko je bilo poslanih prošenj za prazen nič, odgovor sem dobil samo od par podjetij, ali kot zavrnjeno prošnjo ali pa samo za delo navadnega proizvodnega delavca z minimalno plačo. Končal sem v avstriji, delam to za kar sem se dejansko šolal celo svoje življenje in zato tudi pošteno plačan, vožnja traja malo več kot pol ure, kar je sigurno bolje kot dvourna pot v lj ali pa najem kake drage garsonjere.  Tako, da tisti ko radi provocirate tuki, na vašo nesrečo, ja, imam šiht 😀

Avstrijska plača, Slovenski življenjski stroški in samo pol ure vožnje. Kaj češ lepšega. 🙂

A res? Vidis, jaz pa vem za kar nekaj firm, ki ne morejo doboti kadra.

Samo eno preprosto pravilo moras sprejeti. To, da ti vo delodajalec povedal kaj in kako bos delal, ne pa ti njemu. Ko bos sprejel to preprosto pravilo, bo tudi sluzba

Kar eden, 26.02.2024 ob 16:12

A res? Vidis, jaz pa vem za kar nekaj firm, ki ne morejo doboti kadra.

Samo eno preprosto pravilo moras sprejeti. To, da ti vo delodajalec povedal kaj in kako bos delal, ne pa ti njemu. Ko bos sprejel to preprosto pravilo, bo tudi sluzba

Kakšen kader pa iščejo? Lokacijo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close