Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mladi ne dobimo služb

Mladi ne dobimo služb

Sama nimam takih izkušenj, sem dokaj hitro dobila službo vsakič, res da nisem ciljala na neko najboljše možno mesto na trgu z najboljšo možno plačo, ampak nekaj običajnega… Dejansko, če si navajen delati, ti tudi očitno kakšno delo izven svoje smeri, ki si ga delal kot študent prav pride pri neki praksi, tud, če nsii bil toliko aktiven v svoji smeri kot študent.. Živela sem v Štud. domovih do 25/2 leta in šele pri 26 šla prvič v najem s cimri s svojo sobo, glede prevozov, sem dokler nisem imela svojega avta koristila prevoze. org, do 26 leta ter tudi po tem letu občasno sama vozila prevoze..

Odgovor na objavo uporabnika
Tocnoto, 28.08.2023 ob 00:12

Avtor jaz te razumem. Nisi edini. Meni se dogaja isto. In seveda ne oziraj se na raznorazne pametnjakovice, ki so dezurni moralizatorji. Ja žal je tako, da ali rabiš veze ali pa moraš met ne vem koliko izkušenj. Pozablja se tudi da je bil covid ko smo mogli mladi bit doma da smo ahtali ravno te ki sedaj pljuvajo po nas. Pa tudi ce si zelel resno studirat si nisi mogel privoscit ogromno delat. Tak da avtor nisi sam. Tile ki pa so preko vez dobil job al pa sli delat po srednji al pa so pac meli sreco ne bodo nikoli razumeli v kaki 3,14zdi smo…. ja del je dovolj ampak del katerih še tuji nekvalificirani delavci nocejo opravljat. Pa nimam nic proti njim ampak to pomeni da so slaba dela. Pa tud samo stanje glede zaposlovanja je v riti. Imas vec kot dovolj referenc in vsega pa te ne vzamejo ker kao nimas dovolj izkusenj ipd ipd. Sram naj bo pa tiste ki pljuvajo po nas mladih. Mislim se ucis, mas ambicije, hoces delat in ustvarjat a ne dobis priloznosti pol pa te ena boomerka oznaci za parazita in lenuha.. mrš

Dobila kot naravoslovka normalne službe brez vez, lahko je komu še lažje ja, če mu nekdo zrihta in ga čaka služba takoj, ma dobi se isto obrez vez, zame so to eni razvajenci, ki govorijo, da rabijo veze za dobirt službo, dokler si naravoslovec sploh, ne bi rekla če kak filofax študent jamra, da ne dobi…

kaj sanjate,  s končanim elektro faksom sem dobil službo takoj za 1500 e, pa to je nizka plača

gohi, 27.08.2023 ob 19:02

kje isces?, 27.08.2023 ob 17:14

gohi, 27.08.2023 ob 16:31

Delat,delat, 27.08.2023 ob 15:15

A vi mladi diplomanti imate kaj delovnih navad, razen učnih? Moja opažanja pravijo, da ne. V času študija delate na napotnice, npr v strežbi, a namesto vas delajo redno zaposleni. Malo se premaknete, gledate ves čas v telefon, nič si ne pustite reči, ker potem odidete in vas ni več na spregled. Poznate samo svoje pravice, dolžnosti nobenih. In potem čez leto ali dve dobite diplomo in kaj, iščete službo, kjer boste še naprej nič delali. Brez starejših, ki tam delajo lahko kar zaprejo vse skupaj. Ena diploma še ne prinese uporabnega znanja niti delovne sposobnosti.

Delal sem ves čas, ko sem bil na faksu, prek študentske napotinice seveda, v podjetjih z mojo panogo. Tudi praksa je bila v podobnem okolju. Ampak kot napisano, je šlo za študentska dela. Ko pa pride čas, da te kdo redno zaposli, pa vsi samo vstran pogledajo.

Ocitno se nisi izkazal.

Moji so delali marsikaj, za vec delodajalcev, ko so diplomirali, so jim vsi ponujali redno zaposlitev, celo eni, za katere so obcasno kaj delali. Vsaj pri dveh je bilo tako, za tretjega bomo se videli, a zaenkrat so preko studenta tudi z njim vsi zadovoljni.

Ja, govorite o diplomirancih, kateri res dobijo službo, če želijo. Jaz govorim o magisteriju, pri katerem te delodajalec mora plačati malo več. In tu je ta požrešnost podjetij, ki te ne zaposlijo, ker bi morali dati kakih 100 evrov več. Koliko prošenj sem že dobil zavrnjenih, ker iščejo 5., 6. in 7. stopnjo. In pa še verjetno vaša lokacija, če ste kje iz okolice Lj, tam se še najdejo službe, tu na vzhodnem štajerskem pa je vse klavrno. Sam pa tudi nisem finančno sposoben se kar preselit dol v Lj in dati ne vem koliko tisočakov za mini garsonjero.

Greš živet s cimri? Kaj misliš da smo vsi kr garsonjero v rit dobili? Sama imam sicer tudi raje cimre na normalni kvadraturi, kot bit v tisto sobo zaprt z vsem pohištvom nagužvnim in sam.

Anonimno 9117, 28.08.2023 ob 13:46

Greš živet s cimri? Kaj misliš da smo vsi kr garsonjero v rit dobili? Sama imam sicer tudi raje cimre na normalni kvadraturi, kot bit v tisto sobo zaprt z vsem pohištvom nagužvnim in sam.

Ne vem zakaj bi moral živet z nekimi tujci, pa še najemnine so katastrofalno visoke. Drugače pa to kaj pišeš sploh ni tema tega pogovora, govora je o zaposlitvenih možnostih.

gohi, 28.08.2023 ob 17:17

Ne vem zakaj bi moral živet z nekimi tujci, pa še najemnine so katastrofalno visoke. Drugače pa to kaj pišeš sploh ni tema tega pogovora, govora je o zaposlitvenih možnostih.

Kako so pa tvoji starsi zaceli?

Sem v letih tvojih starsev, mi smo zacenjali v najemu, eni s partnerji, eni s cimri, eni s prijatelji, potem pa pocasi naprej. Ja, enim so starsi pomagali, ne pa vsem.

Gledam moje otroke, enako zacenjajo kot smo mi. Tudi ti, ki imajo partnerje, so v najemu, jim starsi se nic niso dali, bodo/bomo dali, ko si bodo lahko najeli kredite in ustvarjali druzine.

Zacetniske place so od 1.100 do 1.500 neto, pa 1.500 je ze hudo lepa placa za zacetnika, so bolj tam 1.200 – 1.300 neto, ce govoriva o naravoslovni izobrazbi z diplomo ali magisterijem. Tisti, ki so ze 2-3 leta zaposleni, so napredovali ali menjali sluzbo in imajo zdaj nekaj vec olace, nikakor pa ne kot kader z 20 leti delovne dobe, se bo treba se malo prebijat in ucit in izkusnje nabirat za tako placo.

Res ne vem, kaj tebi ni jasno, se bos moral malo spustiti s piedestala magistra, ker ce bi bil res strokoven in ucen, bi se po koncu studentskega dela tepli zate, a se ocitno ne, kar je danes redkost.

Kater faks točno? Ker iščejo učitelje matematike, fizike itd. Če si študiral kaj takšnega, se lahko prijaviš za učitelja v šoli.

Ucitelj v soli ima sele ubogo placo,ce se model ze nad placo pritozuje, ponekod v privat sekyrorju se dobi za srednjesolsko delovno mesto bolje placabi kot ucitelj z magisterijem…

Clovek ima narejeno kem. Inzenirstvo je napisal nekje. V moji sluzbi so tudi ljudje s to izobrazbo in podobnimi smermi, se mi zdi da v farmaciji kar veliko zaposlujejo in tud skos kaj novega gradijo… ne vidin problema,zakaj bi bilo tako tezko sluzbo dobit.. Ce pa izpades na razgovorih lwn in da se ne znas obrnit,mogoce rew vedno raje kogs ddugega vzamejo. Tista izjava,ne morem v Lj,kwr so garsonjere predrage je ze bolj  neki smeri razvajenosti… kot da imajo vsi kes za garsonjero,lepo zivijo s cimri povprecni ljudje ali s partnerjem,ce so v zvezi.

hm, sam, 28.08.2023 ob 17:30

Kako so pa tvoji starsi zaceli?

Sem v letih tvojih starsev, mi smo zacenjali v najemu, eni s partnerji, eni s cimri, eni s prijatelji, potem pa pocasi naprej. Ja, enim so starsi pomagali, ne pa vsem.

Gledam moje otroke, enako zacenjajo kot smo mi. Tudi ti, ki imajo partnerje, so v najemu, jim starsi se nic niso dali, bodo/bomo dali, ko si bodo lahko najeli kredite in ustvarjali druzine.

Zacetniske place so od 1.100 do 1.500 neto, pa 1.500 je ze hudo lepa placa za zacetnika, so bolj tam 1.200 – 1.300 neto, ce govoriva o naravoslovni izobrazbi z diplomo ali magisterijem. Tisti, ki so ze 2-3 leta zaposleni, so napredovali ali menjali sluzbo in imajo zdaj nekaj vec olace, nikakor pa ne kot kader z 20 leti delovne dobe, se bo treba se malo prebijat in ucit in izkusnje nabirat za tako placo.

Res ne vem, kaj tebi ni jasno, se bos moral malo spustiti s piedestala magistra, ker ce bi bil res strokoven in ucen, bi se po koncu studentskega dela tepli zate, a se ocitno ne, kar je danes redkost.

S plačami je tako, da so precej odvisne tudi od delovnika. Obstajajo še 8-urni delovniki, brez skrbi, a plače bodo ustrezno nižje. Tu se da priti nekje do 1600, 1700 €, za kaj več pa pač pričakujte daljši delovnik in tudi več odgovornosti, kar je pa sploh za začetek težje.  Pa tudi, če je znesek manjši – za začetek je tudi okoli 1000 € boljše, kot nič, ali pa miloščina od socialne pomoči.

Niti ni greh sprejeti službo, za katero je zahtevana precej nižja izobrazba. Če že lep čas vztrajate pri iskanju nečesa za vašo stopnjo, vendar ni uspeha, bo morda treba vsaj za nekaj časa spustiti kriterije. Računajte malo, visokošolski zavodi bruhajo diplomante kot po tekočem traku, a delovnih mest zanje je pa vse manj. Slovenija nima NASA ali česa podobnega, da bi lahko sprejela ves visoko izobražen kader.  Zakaj pa mislite, da ljudje z diplomami pristanejo tudi v poklicih, namenjenih tistim z recimo srednješolsko izobrazbo?

M688, 28.08.2023 ob 22:54

S plačami je tako, da so precej odvisne tudi od delovnika. Obstajajo še 8-urni delovniki, brez skrbi, a plače bodo ustrezno nižje. Tu se da priti nekje do 1600, 1700 €, za kaj več pa pač pričakujte daljši delovnik in tudi več odgovornosti, kar je pa sploh za začetek težje.  Pa tudi, če je znesek manjši – za začetek je tudi okoli 1000 € boljše, kot nič, ali pa miloščina od socialne pomoči.

Niti ni greh sprejeti službo, za katero je zahtevana precej nižja izobrazba. Če že lep čas vztrajate pri iskanju nečesa za vašo stopnjo, vendar ni uspeha, bo morda treba vsaj za nekaj časa spustiti kriterije. Računajte malo, visokošolski zavodi bruhajo diplomante kot po tekočem traku, a delovnih mest zanje je pa vse manj. Slovenija nima NASA ali česa podobnega, da bi lahko sprejela ves visoko izobražen kader.  Zakaj pa mislite, da ljudje z diplomami pristanejo tudi v poklicih, namenjenih tistim z recimo srednješolsko izobrazbo?

Tu se vidi, kako gospodarno ravna drzava. Placa solanje cloveku, kateri potem dela nizje delo, slabse placano=nizji vplaciko davkov. Zakaj je razpisanih toliko mest na ekonomiji,pravu in ostalo druzboslovje, ce jih polovica potem ne dela na svojem podrocju?!

gohi, 27.08.2023 ob 14:20

Imam magisterij iz naravoslovne smeri in tako kot večina mojih kolegov, službe ne dobim. A danes res več nikamor ne prideš brez vez? Delajo pa samo stari, ki nočejo in nočejo v penzijo. Potem pa se čudijo zakaj mladi bežijo iz države.

imaš magisterij in zabita si kot telegrafštanga. Nikoli niso imele punce problema dobit službe pri nas. Pa smo zasebno podjetje. Mlade medicinske sestrice so k nam zajadrale v tirolce, pa sem rekel, kiklo dol, joške gor, pa sem jo porival, pa podpisal pogodbo.

vagabundtirolski, 28.08.2023 ob 23:07

imaš magisterij in zabita si kot telegrafštanga. Nikoli niso imele punce problema dobit službe pri nas. Pa smo zasebno podjetje. Mlade medicinske sestrice so k nam zajadrale v tirolce, pa sem rekel, kiklo dol, joške gor, pa sem jo porival, pa podpisal pogodbo.

NIČ, POPOLNOMA NIČ TE NISMO POGREŠALI !!! BEDAK

Sami minus, 28.08.2023 ob 23:03

Tu se vidi, kako gospodarno ravna drzava. Placa solanje cloveku, kateri potem dela nizje delo, slabse placano=nizji vplaciko davkov. Zakaj je razpisanih toliko mest na ekonomiji,pravu in ostalo druzboslovje, ce jih polovica potem ne dela na svojem podrocju?!

Zato, da imajo stari profesorji zaposlitev. Ne skrbi, tudi oni bodo šli v penzije, novih profesorjev pa ne bo.

Me ne zanima kak je bilo v vaših časih in tudi jaz ne mislim govorit o tem kje živet, kam se vozit itd. Govora je o tem, da mladi ne dobimo služb, da se do razgovora sploh ne pride. Ali je tvoja prošnja zavrnjena, ali pa sploh ne dobiš odgovora.

Recimo, danes sem spet dobil mail od nekega podjetja, da se zahvlajujejo za moje zanimanje, vendar so že v dogovoru z neko tretjo osebo. Predvidevam, da je ta tretja oseba nek znanec, ki je noter prišel po vezah. Razpis za to mesto pa uradno še vedno traja.

Posluš sinko. Kje ti živiš .Vsak normalen pride do službe “preko vez”. Normalno, da žena zrihta službo možu brezposelnemu možu, oče hčerki, kam bi pa prišli, če ti mož, ne bi zrihtal službe če ima to možnost. Iz principa ti nebi, jebeš takega moža. Saj firme same prednostno zaposlujejo otroke svojih zaposlenih. Večina njih. Najprej prek študenta, potem pa za stalno. Seveda pa je predpogoj, če ti hoče oče zrihtat službo, mora biti sam nekaj. Pa ni treba, da je nek direktor, lahko je normalno zaposlen uradnik. Če je pa tvoj oče delavec  za trakom ali pa s.p. potem je pa hudič.

Še to. Sploh ni treba, da imaš ti nek magisterij, da ti oče zrihta službo. Čisto vseeno je če imaš srednjo šolo. Najprej kot počitniško delo otrok zaposlenih med počitnicami, potem poizkusno dobo delavca, potem dobiš službo. Študiraš pa potem ob delu, ali te celo delodajalec pošlje študirat in to sofinancira. Seveda pa ti financira študij, ki koristi firmi.

aaa670, 29.08.2023 ob 11:16

Posluš sinko. Kje ti živiš .Vsak normalen pride do službe “preko vez”. Normalno, da žena zrihta službo možu brezposelnemu možu, oče hčerki, kam bi pa prišli, če ti mož, ne bi zrihtal službe če ima to možnost. Iz principa ti nebi, jebeš takega moža. Saj firme same prednostno zaposlujejo otroke svojih zaposlenih. Večina njih. Najprej prek študenta, potem pa za stalno. Seveda pa je predpogoj, če ti hoče oče zrihtat službo, mora biti sam nekaj. Pa ni treba, da je nek direktor, lahko je normalno zaposlen uradnik. Če je pa tvoj oče delavec  za trakom ali pa s.p. potem je pa hudič.

Popolnoma zastopim, ampak tudi mi navadni smrtniki se moramo nekje zaposlit. Samo naj potem podjetja pa šole ne jamrajo, da so kadrovsko podhranjeni, da ni mladih za take poklice, da mladi nočemo delat itd…

Sami razvajenci, ki pričakujejo delo v svoji pisarni, zjutraj začetek 9:00 potem malica ob 12:00 pa malo bluzenja do 16:00. Kdor danes ne dobi zaposlitve je lenuh.

Saj to kar sem povedal velja za navadne smrtnike. Če ti že oče nima možnosti zrihtat, ti pa lahko stric ali bratranec, nekdo že. Seveda pa če ti zrihta, potem zastavi svoje dobro ime. Se mu ti ne smeš izneverit, ker si ga v nasprotnem spravil v drek. Moraš naredit tudi kaj kar ti ni všeč. Ne smeš strica spraviti v sramoto. Moraš bit socializiran, se znat vklopit v kolektiv. Delodajalec mora bit pod nujno zadovoljen s teboj, drugače boš imel v žlahti štalo.

Kaj je zdej. A ste od včeraj vsi tamladi dobili službo, da ni več glasu od vas?

aaa670, 30.08.2023 ob 07:30

Kaj je zdej. A ste od včeraj vsi tamladi dobili službo, da ni več glasu od vas?

Eni se zajebavate, eni pa resno mislimo. Jaz žal nimam nobenega vplivnega očeta, strica, mrzlega bratranca pa ne vem koga še, da bi mi karkoli zrihtal. To kar sem že par krat povedal je čista resnica, mladi, ki se šolamo na res zahtevnih faksih nismo več čisto nič vredni.

tisti, ki hoče delat, lahko dela! Ne glede na izobrazbo, če bo človek želel delati, se bo potrudil in začel nekje delati. Če ne drugega, da pridobi delovne navade, izkušnje. Problem je danes pri mladini, da mislijo, da če imajo narejen faks, da bodo prišli na šiht se vsedli za PC in pili kafe in vlekli najmanj 2K plače neto!

Lapsus670, 30.08.2023 ob 09:57

tisti, ki hoče delat, lahko dela! Ne glede na izobrazbo, če bo človek želel delati, se bo potrudil in začel nekje delati. Če ne drugega, da pridobi delovne navade, izkušnje. Problem je danes pri mladini, da mislijo, da če imajo narejen faks, da bodo prišli na šiht se vsedli za PC in pili kafe in vlekli najmanj 2K plače neto!

Verjemi mi, da hočem delat. Tudi ta trenutek imam dva šihta prek študenta, status pa mi velja le še do konca septembra. Kaj bo v začetku oktobra niti pomislit ne upam

gohi, na katerem zahtevnem faksu se šolaš?

aaa670, 30.08.2023 ob 10:46

gohi, na katerem zahtevnem faksu se šolaš?

Sem že stokrat napisal kakšno izobrazbo imam, malo poskrolaj nazaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close