Najdi forum

mlad krompir

kupila mlad, droben krompir…kako naj ga pripravim za kosilo v pečici? ima čisto tenko kožo, a ga lupim?

hvala

Jaz ga samo zelo dobro operem, obrišem, nato pa dam pečt. kateri je malo večji ga prerežem na pol. Malo posolim, malo vegete, malo olja in pečem. Če imam peteršilj, ga na drobno nasekljam in potresem po krompirju. njami….

Enako.

Pri nas ga ravno tako umijemo (ne lupimo) in nato pokapljamo z olivnim oljem, nato ga potresemo z rožmarinom ( če nimamo pri roki svežega je tudi dober suh) in damo v pečico. Če je krompir bolj velik ga prerežemo na manjše kose, sicer pa spečemo cele. šele ko je na pol pečen ga posolimo.

Jaz kupljen krompir obvezno olupim, ker ne zaupam trgovcem, še manj pa ne pridelovalcem…

Včeraj sem v Sparu s težavo napolnila vrečko z mladim krompirjem, ker je bilo v tisti košari vmes polno gnilega in plesnivega (to mi ni jasno, kako, ker pri nas doma krompir nikoli tako hitro ne prične gniti), nakar čakam v vrsti za tehtanje in mi nekaj takooo zelo smrdi. Povoham vrečko s krompirjem in ne pretiravam, če rečem, da mi je šlo na bruhanje! Krompir sem hitro stresla nazaj, ker take svinjarije res ne bom jedla. Ne vem kako je ta krompir vzgojen, iz kje je pripeljan, samo res vam priporočam, da izven sezone, krompir obvezno lupite!

Mladega krompirja ni potrebno lupiti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close