Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mjanmar (Burma) viza

Mjanmar (Burma) viza

Ima kdo izkušnje s pridobivanjem vize za Mjanmar iz Evrope ali preko strani http://www.myanmarvisa.com/?
Katera je najcenejša opcija in koliko časa traja?
Je v Beogradu še vedno Mjanmarska ambasada?

Namreč, za razliko od večine, ki vizo uredi v Bangkoku, sam letim direktno v Yangoon. Slišal oz. prebral pa sem, da je e-viza precej nezanesljiva…

Hvala za nasvet…

Zdravo. Tudi jaz sem letela direktno iz Evrope, Dunaj-Doha-Yangon in ker si vize v februarju ni dalo narediti preko njihovega www-ja, sem posiljala potni list na ambasado v Berlin, kjer sem v kuverto poleg prilozila denar za vizo in izponjene obrazce (3papirje), ki so mi jih pred tem poslali na faks. Viza je stala 25 evrov, postnina pa je 7.
Meni je pasos dvignil en prijatelj, zato za postnino nisem prilagala. Odvisno kaksne volje so- ampak najvec v 3-4 dneh ti nalepijo vizo, pa ostala dva paprija pa ti vrnejo. Pa cas za dostavo se moras racunati. Posiljala sem v cetrtek, pa so v ponedeljek ze imeli, tako da gre kar hitro in se vikend je bil vmes. Tako da ni nevem kak problem… pac jim posljes vse kaj rabijo, na maile se jim pa ne da prevec odgovarjati, tako da bolje da poklices, za one 3 obrazce. Za vsakega rabis po eno sliko, seveda.
No, to je bilo to, mene se tudi vedno vlece nazaj… mjav2x

Tudi jaz letim Munchen-Doha-Yangon. Kakšen pa je polet s Katarci? Z njimi še nisem letel…

Torej so skupni stroški za pridobitev vize 32 evrov? Kaj pa, če nimaš te sreče, da ti prijatelj dvigne passport? Ti ga pošljejo po navadni pošti za dodatnih 7 evrov ali mora biti z DHL-om oz. podobne variante, ki predvidevam, da zadevo precej podražijo?

Za kakšne druge informacije (o Mjanmaru) se pa še javim… 🙂 ali je mogoče kaj, kar bi moral nujno vedeti?

Lp, Peter

Helou,
Vredu so… bolj prijazni kot British Airways vsekakor. No, jaz sem vse skupaj poslala po navadni posti s 25 evri za vizo. Ce mi ne bi nihce pobral pasosa, bi jim pac dala 7 evrov za postnino, kot pravijo, da so tarife iz Nemcije. Najboljse pa, da jih poklices in vprasas, ali pa faks. Potem bi ti morali poslati se tiste 3 obrazce za izpolniti. Moram pogledati, kje imam njihov naslov in telef., pa ti ju lahko posljem, ali pa ce sam pogledas po netu.
Ja, kaj pa vem, kaj bi lahko bilo nujno… maja je bilo par bombnih napadov v Yangonu in Mandalayu v trgovskem centru blizu mesta. Uradno je receno, da so jo podstavili separatisti iz Shana, ampak to je bolj vladna propaganda. Neuradno je bilo receno, da je napade instalirala militarna vlada sama, da pa potem lahko krivdo zvrne proti SSA in Karenom. V glavnem so bili zrtve Tajci, ker se je ravno v tistem casu odvijal nek trgovski sejem za pospesevanje odnosov med drzavama.
Z maili je problem, vecina strani ne dela, ker so blokirane… ce pa po nakljucju naletis na kak racunalnik, pa utegne biti zelo pocasi. No, sicer pa mislim, da v glavnem ne bi smel imeti nobenih problemov. Vecina ljudi je zelo prijaznih in ti bodo sproti pomagali.
Torej, ce pa se te kaj zanima… bomo se potrudili:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close