Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Misterija

Misterija

To je res. Vendar, kdor resnično želi neko resno zvezo bolj kot kratko avanturo, bo razumel tudi taka vprašanja, vsaj do neke mere. Posebej, če nima česa prikrivati, kar pa je zelo zelo redko. Seveda pa je treba biti dovolj takten in tudi zabaven, da ne izpade vse skupaj kot en preveč resen intervju za delo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ker je pač to (dama) v oglasu izpostavljeno. Torej ta lastnost.

Ne vem še, kaj bi te lahko motilo. Mogoče to, da ima hčerkico?

Starost, izobrazba, športni tip… pa se mi zdijo lastnosti, ki niso ravno “odveč”.

Kaj te je torej zmotilo. Zakaj odpade (takšen moški)?[/quote]

Ne, otroci me ne motijo. Še enkrat: nisem rekla, da on ne ustreza, ampak sem rekla, da jaz ne ustrezam njegovim kriterijem.[/quote]

Jaz pa še enkrat (vljudno, in ne provokativno) sprašujem, kakšnim njegovim kriterijem? Katerim?

Nič ne razumem…

P.S.
Razen mogoče tistemu kriteriju, ko piše, da si želi imeti ob sebi damo. Tu pa, moram priznati, po določenih tvojih pisanjih, postih, res dvomim, da si dama. Vsaj tako te je tu pa tam brati.

Mislim, da oba veva zakaj.
Imajo previsoke standarde in to je to!

Za to, da imajo prvisoke standarde so pa krivi copatarji pa večinoma vpliv ameriških medijev. Današnja družba torej “feministična” družba je ženskam mal sprala možgane do te mere, da imajo lahko ženske nerealna pričakovanja in če njena pričakovanja niso izpolnjena je nekaj narobe z ostalimi samo z njo ne iz preprostega razloga, ker je ženska.

Preveč teh romantičnih filmov gledajo…kjer nastopajo igralci, ki so res dobrega izgleda…punce zbudite se normalno, da bodo v filmih nastopali ljudje, ki so dobrega videza s tem želijo pritegnit občinstvo…dajte dojeta, da v svetu niso sami bradi piti,channing tatumi itn.

Pa ni potrebno, da ste tako stroge s svojimi kriteriji pač če en dela samo za 600eu recimo ni on kriv, da je ekonomija v Sloveniji v k….dajte mal sočutja pokazat saj ste vendarle nežnejši spol…itak pa vse iščete partnerja in ne denarnice ali pač? hmmmmm

Previsok standard pomeni premalo samozavesti, samozadostnosti in samozaupanja. V zunanjem svetu iščemo tisto, kar v sebi pogrešamo. In več pogrešamo pri sebi, bolj smo zahtevni.
Da tega ponavadi ne dobimo, pa je le potrditev tega, da ne maramo sebe. Če se bi marali, bi ustvarjali situacije, ki bi nam to potrjevale.
Perfekcionizem, pa je le vrh te ledene gore.

Previsok standard pomeni premalo samozavesti, samozadostnosti in samozaupanja. V zunanjem svetu iščemo tisto, kar v sebi pogrešamo. In več pogrešamo pri sebi, bolj smo zahtevni.
Da tega ponavadi ne dobimo, pa je le potrditev tega, da ne maramo sebe. Če se bi marali, bi ustvarjali situacije, ki bi nam to potrjevale.
Perfekcionizem, pa je le vrh te ledene gore.[/quote]

Ne moreš posploševati. Po tvoji logiki bi bilo z vsakim perfekcionistom nekaj narobe. Da ne govorom o samozavesti in podobno.
Kaj pa je previsok standard? Lahko je tebi, meni ne. Kako mi lahko dokažeš, da živim v zmoti s svojim pogledom na moje standarde?
V zunanjem svetu iščemo podobnost in hkrati raznolikost, ki se še vključuje v sfere podobnosti, kar pomeni da niti ni takšnih nepremostljivih ovir. Bolj kot spoznavamo sebe, bolj se zavedamo, česa si želimo in česa ne. Če nekaj pogrešaš boš to težko zahteval od drugega, ker ne boš imel dobre predstave o tem, kaj točno pogrešaš:). Izkustva nas bogatijo ne siromašijo.
Tisti, ki ima rad samega sebe, se bo spoznaval in preizkušal v različnih, pravih situacijah. S tem vedenjem bo privlačil tisto, kar si želi in ne kar pogreša. Velika razlika.

Saj pa je. 🙂 Perfekcionizem je motnja in ovira, ki nam preprečuje, da bi uživali življenje in večinoma bili zadovoljni.

Se strinjam. Ni univerzalnega merila ali nivoja. Pomembno je ali smo s svojimi standardi, ki se jih držimo, zadovoljni in živimo srečno in zadovoljivo življenje z osebo, ki smo jo izbrali na podlagi standardov.
Merilo je tvoje življenje, ne pa jaz in moji standardi.

Saj ravno to pišem. Tisti, ki se ima rad, se bo spoznaval v pravih situacijah, ki ga bodo zadovoljevale in potrjevale to, da se ima rad. Kdor pa se nima, pa se bo spoznaval v nepravih situacijah in z nepravimi ljudmi, ki mu bodo potrjevale to, da se nima rad.
Pa saj to omenjaš pri tistih temah, ko nekdo napiše, da spoznava samo tečne in grde ženske. 🙂

Saj pa je. 🙂 Perfekcionizem je motnja in ovira, ki nam preprečuje, da bi uživali življenje in večinoma bili zadovoljni.

Se strinjam. Ni univerzalnega merila ali nivoja. Pomembno je ali smo s svojimi standardi, ki se jih držimo, zadovoljni in živimo srečno in zadovoljivo življenje z osebo, ki smo jo izbrali na podlagi standardov.
Merilo je tvoje življenje, ne pa jaz in moji standardi.

Saj ravno to pišem. Tisti, ki se ima rad, se bo spoznaval v pravih situacijah, ki ga bodo zadovoljevale in potrjevale to, da se ima rad. Kdor pa se nima, pa se bo spoznaval v nepravih situacijah in z nepravimi ljudmi, ki mu bodo potrjevale to, da se nima rad.
Pa saj to omenjaš pri tistih temah, ko nekdo napiše, da spoznava samo tečne in grde ženske. :)[/quote]

S perfekcionistom imajo težave le kaotični ljudje:). Meni je perfekcionizem všeč, temu sledim in me ne omejuje, kvečjemu osvobaja, ker imam določene stvari točno popredalčkane in se ne ubadam s tem, kaj bi bilo, če bi bilo…ker je tako kot mora biti:). Seveda to ni tako enostavno kot se bere:). Ampak tako kot nekomu ugaja kaos, bo drugemu red. V tem ne vidim nič napačnega. Mene ne moti nered, dokler se to ne dotika mojega osebnega območja:). A sem zato šibka, slaba…z mano je nekaj narobe, a ne?:) Moj lajf je v marsikateri zadevi lažji, ker se ne ukvarjam s primarnimi stvarmi kot bi nek “neperfekcionist” se ubadal večino časa. Pač nekateri radi zgubljajo čas pri ena in istih stvareh. Na to tako gledam:).

Ti meniš, da samozavesten človek v svoji biti ni samozavesten, ampak fejka in išče to v zunanjem svetu. Torej ni dobrih lastnosti, so samo slabe in manj slabe?:)

Previsok standard je ko nekaj od nekoga zahtevaš oziroma želiš sam pa tega ne nudiš.

Previsok standard je ko nekaj od nekoga zahtevaš oziroma želiš sam pa tega ne nudiš.[/quote]
Dobr odgovor +1

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Previsok standard je ko nekaj od nekoga zahtevaš oziroma želiš sam pa tega ne nudiš.[/quote]

Aha, torej moraš imeti že vse obstoječe standarde, ki jih pričakuješ oz. si jih želiš od drugih:). Kaj če si od moškega želim, da je ta “prau dec”?:) Saj ne pričakuješ, da bom sama “možača”:))).

Zakaj pa tako meniš, da jaz tako menim ? 🙂

Jaz nisem kaotičen človek, ker imam rad red. 🙂
Zato zaenkrat s tabo tudi nimam težav, če praviš, da si perfekcionistka. 🙂
Če si, pa ni merilo red ali nered, ampak količina zadovoljstva s sabo in svojim redom ali neredom.
Perfekcionist ni že vsak, ki ima rad red. Perfekcionist je tisti, ki trpi zaradi tega, ker misli, da mora imeti red.

Ne vem…:) O tem bi lahko sodil, če bi te poznal. 🙂

Aha, torej moraš imeti že vse obstoječe standarde, ki jih pričakuješ oz. si jih želiš od drugih:). Kaj če si od moškega želim, da je ta “prau dec”?:) Saj ne pričakuješ, da bom sama “možača”:))).[/quote]
Pa ne pozabi na penis, katerega pričakujete ženske od moških. 🙂
Menda ga imaš, vsaj kje skritega v omari. 🙂

Zakaj pa tako meniš, da jaz tako menim ? 🙂

Jaz nisem kaotičen človek, ker imam rad red. 🙂
Zato zaenkrat s tabo tudi nimam težav, če praviš, da si perfekcionistka. 🙂
Če si, pa ni merilo red ali nered, ampak količina zadovoljstva s sabo in svojim redom ali neredom.
Perfekcionist ni že vsak, ki ima rad red. Perfekcionist je tisti, ki trpi zaradi tega, ker misli, da mora imeti red.

Ne vem…:) O tem bi lahko sodil, če bi te poznal. :)[/quote]

Pa dobr, pustiva mene osebno. Na splošno imaš svoje mnenje. In prej si omenil nekaj na temo perfekcionistov:). Vrh ledene gore?:)
Občutek sem dobila, da imajo zate lastnosti kot so samozavest, samozadostnost, perfekcionizem…negativen predznak. Torej je z ljudmi, ki imajo nekaj od tega, narobe?

Aha, torej moraš imeti že vse obstoječe standarde, ki jih pričakuješ oz. si jih želiš od drugih:). Kaj če si od moškega želim, da je ta “prau dec”?:) Saj ne pričakuješ, da bom sama “možača”:))).[/quote]
Menda ga imaš, vsaj kje skritega v omari. :)[/quote]

:)))))

Čakam, da Sadni napiše +1:). Ampak ne bo…preponosen:))).

Bodo pač ostale same, skupaj s sovjimi standardi.

Hu kers?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Menda ga imaš, vsaj kje skritega v omari. :)[/quote]

Dobra :DDDDDDDDDD

Ok…zdaj se pa malo neumno delaš…če pričakuješ “ta prauga deca” bodi ti tudi “ta prava baba”.

Drugače pa ne ne rabiš imeti že takoj vse obstoječe standarde…saj razumem, da se ti naši “standardi” skozi čas spreminjajo to je normalno samo malo naivno je od nekoga nekaj pričakovat oz. zahtevat sam/a pa tega ne nudiš (to je previsok standard).

Ok…zdaj se pa malo neumno delaš…če pričakuješ “ta prauga deca” bodi ti tudi “ta prava baba”.

Drugače pa ne ne rabiš imeti že takoj vse obstoječe standarde…saj razumem, da se ti naši “standardi” skozi čas spreminjajo to je normalno samo malo naivno je od nekoga nekaj pričakovat oz. zahtevat sam/a pa tega ne nudiš (to je previsok standard).[/quote]

Hecam se, saj to se opazi…menda:)).

No dokler je hec je ok… 🙂

No dokler je hec je ok… :)[/quote]

Če se ne bi hecala…moja stvar, se strinjaš?:) Point je v tem, da je oboje ok:).

Res je vsak lahko dela in misli tako kot sam želi…jaz sem kvečjem želel predstaviti svoje mišljenje…to je vse.

Ne morem tebe pustiti, če pa mi ti postavljaš vprašanja. 🙂

Omenjene lastnosti ne gre metati vse v en koš. A vseeno nima smisla debatirati o teh lastnostih, saj se lahko osredotočimo le na to, v kolikšni meri si resnično zadovoljna s svojim življenjem. To je tisto, kar na koncu šteje, ko seštejemo vse lastnosti.

Drugače pa ima samozavest in samozadostnost pozitiven predznak, saj nam omogočajo, da si kreiramo pozitivne situacije. Perfekcionizem pa ima negativen predznak, saj se zaradi njega pogosto znajdemo v stresnih situacijah in od sebe zahtevamo več, kot pa v resnici potrebujemo in zmoremo brez občutkov utrujenosti ali izčrpanosti.

In pri Goldfish je prav tako velikokrat občutiti ponos in potrebo po poudarjanju sebe in svojih kvalitet. 🙂

Robi

Seveda šteje to, kdo in kaj smo. Ampak z dveh vidikov…kako vidimo sebe in kako drugi vidijo nas. Meni je pomembno, kakšno predstavo si ustvarjajo drugi o meni, ker je to zame neprecenljiva informacija. Mislim na tiste, ki so mi blizu in me poznajo. Ne na vsakega, ki gre mimo ter ima pet minut časa za analizo:)).

Aja, perfekcionizem je slabem glasu, ostali dve lastnosti, ki se ju dotikava pa sta ok:). Tako ti vidiš. Osebno ločujem zdravo od nezdravega, kar je včasih težko določiti, ker te lahko hitro zanese na eno ali drugo stran, a si prepričan, da se tebi kaj takega ne dogaja:). Torej je tukaj spet pomembna komponenta, kaj si tvoji bližnji mislijo. Pa ne da bi človek moral biti odvisen od mnenj drugih. Gre le za usmerjanje kompasa, ko morda čisto “ponori” in ti droben namig lahko reši celotno situacijo.

Meni je všeč, če preizkušam meje mogočega in nemogočega. Za nekoga je to absurd, zame izziv, ki prinaša adrenalin. Ljudje apriori ne marajo sprememb. Jst se včasih prav vržem v spremembe:). Seveda ne na vseh področjih in za vsako ceno. Perfekcionizem za sabo prinaša tudi občutek varnosti. Zakaj bi se zadovoljili z drobtinicami in ne posegali po popolnosti (saj absolutne itak ni). No saj včasih paše se prepustiti in pogledati, kaj je za vogalom, brez da bi že vnaprej predvideli, kakšen bo scenarij. Tako kot za vse stvari v lajfu…velja tudi za perfekcioniizem…nobeno pretiravanje ni zdravo:).

In tvoj zadnji stavek…ja vem, ste mi že večkrat rekli. Moja okolica me vidi v drugačni luči. Tukaj je tako kot je in v bistvu mi je razumljivo:).

Ne, otroci me ne motijo. Še enkrat: nisem rekla, da on ne ustreza, ampak sem rekla, da jaz ne ustrezam njegovim kriterijem.[/quote]

Jaz pa še enkrat (vljudno, in ne provokativno) sprašujem, kakšnim njegovim kriterijem? Katerim?

Nič ne razumem…

P.S.
Razen mogoče tistemu kriteriju, ko piše, da si želi imeti ob sebi damo. Tu pa, moram priznati, po določenih tvojih pisanjih, postih, res dvomim, da si dama. Vsaj tako te je tu pa tam brati.[/quote]

It, si ti mogoče pisec tistega oglasa, da te tako zanima? Potem tako veš kakšni so bili kriteriji. O sebi pa ne bi tule gor pisala. Če pa nisi avtor tistega oglasa, res ne vem zakaj te tako zanima? Če je moški res tako ok, je sigurno dobil ogromno pošte, a ne?

Jaz sem bila na par teh portalih, starost 30+. Najbolj so mi težili taki tam okrog 20-28 let. Ne vem od kje taka obsedenost teh mladičev s toliko starejšimi ženskami? Kaj so vsi nedolžni pa bi se radi kaj naučili? Res mi je čudno, da taki mladi tako težijo 10, 15 let starejšim ženskam. Mogoče še več. Pišem koliko mlajši so meni težili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close